که در آن:
: تعداد مشتریها در بار i ام
: نرخ عیب متوسط در بار i ام
: مدت خاموشی متوسط سالانه بار i ام
شاخص انرژی تأمین نشده سیستم:
(۲‑۱۲)
که در آن:
: مقدار انرژی تأمین نشده بار i ام
شاخص هزینه خاموشی مورد انتظار سیستم:
(۲‑۱۳)
در این رابطه هزینه خاموشی بار i ام است.
پروفیل ولتاژ شبکه
تأثیر تولید پراکنده بر روی ولتاژ و تنظیم ولتاژ شبکه
در ﺳﻴﺴﺘﻢﻫﺎی ﺗﻮزﻳﻊ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﭗ ﺗﺮاﻧﺴﻔﻮرﻣﺎﺗﻮر و ﺧﺎزنﻫﺎ، وﻟﺘﺎژ ﻧﻘﺎط ﺑﺎر ﺗﻨﻈﻴﻢ ﻣﻲﮔﺮدد. در اﻳﻦ روشﻫﺎ ﻓﺮض ﻣﻲﺷﻮد ﻛﻪ ﻣﺴﻴﺮ اﻧﺘﻘﺎل ﺗﻮان از ﭘﺴﺖ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﺑﺎرﻫﺎ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ. بکارگیری DG در سیستم توزیع ﺳﺒﺐ ﻣﻲﺷﻮد ﻣﺴﻴﺮ اﻧﺘﻘﺎل ﺗﻮان ﻣﻌﻜﻮﺳﻲ ﻧﻴﺰ در ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﺠﺎد ﺷﻮد ﻛﻪ ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ روشهای ﺗﻨﻈﻴﻢ وﻟﺘﺎژ ﻣﻌﻤﻮل را دﭼﺎر اﺧﺘﻼل ﻛﻨﺪ. ﺑﻪ اﻳﻦ دﻟﻴﻞ ﺟﺎﻳﺎﺑﻲ ﻧﺎﻣﻨﺎﺳﺐ DGها ﻣﻲﺗﻮاﻧﺪ ﺳﺒﺐ ﺷﻮد، وﻟﺘﺎژ ﺷﺒﻜﻪ از ﻣﺤﺪوده ﻣﺠﺎز ﺗﺠﺎوز ﻧﻤﺎﻳﺪ. به عنوان مثال اگر یک واحد DG در پایین دست یک تنظیمکننده ولتاژ یا یک ترانسفورماتور تغییر تپ بار (LTC)[16] قرار گیرد، آنگاه کنترل تنظیم ولتاژ نمیتواند مقدار تقاضای فیدر را به درستی اندازهگیری نماید. شکل ۲‑۲ پروفیل ولتاژ را با حضور DG و در نبود DG نشان میدهد. مقدار ولتاژ با حضور DG کمتر میشود. دلیل آن را میتوان بدین صورت بیان کرد که با حضور DG، بار مشاهده شده توسط جبرانکننده افت خط کاهش مییابد. همین مسأله باعث میشود تنظیم کننده، ولتاژ انتهای خط را در مقادیر کافی تنظیم ننماید. این پدیده در تضاد با مزیت پشتیبانی ولتاژ DG است که معمولاً عنوان میشود. از جمله راهحلهای جلوگیری از پیش آمدن این مشکل میتوان به جابجایی واحد DG به ناحیه بالادستی تنظیمکننده اشاره کرد، که همیشه این راهحل امکانپذیر نمیباشد. راهحل دیگر استفاده از یک کنترل تنظیمکننده اضافی برای خروجی DG میباشد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
شکل ۲‑۲: تأثیر DG بر تنظیم ولتاژ روی یک فیدر توزیع [۲۵].
همچنین در بعضی حالات حضور DG ممکن است سبب بالا رفتن مقدار ولتاژ شود. برای جلوگیری از نامناسب شدن ولتاژ مصرفکنندهها باید تأثیر DG بر ولتاژ مورد بررسی قرار گیرد. ﻳﻚ راه دﻗﻴﻖ ﺑﺮای بررسی ﺗﻨﻈﻴﻢ وﻟﺘﺎژ در ﺳﻴﺴﺘﻢﻫﺎی ﺗﻮزﻳﻊ ﺑﺎ ﺣﻀﻮر DG، اجرای شبیهسازی ﭘﺨﺶبار با بهره گرفتن از نرمافزاری است که ﻗﺎدر ﺑﻪ تحلیل ﭼﻨﺪ واحد DG ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺗﻨﻈﻴﻢﻛﻨﻨﺪﮔﺎن وﻟﺘﺎژ ﺑﺎﺷﺪ. توان تزریقی DG ممکن است ولتاژ نقاط نزدیک به DG را از محدوده مجاز خارج ننماید ولی در مناطق پاییندستی دورتر مشکل ایجاد کند. این مسأله حائز اهمیت است که روش مورد استفاده قادر به تشخیص این حالت باشد [۲۵].
نحوه ارزیابی شاخص پروفیل ولتاژ
مجموع اختلاف ولتاژ هر شین با ولتاژ مطلوب، به عنوان شاخص بهبود پروفیل ولتاژ لحاظ میگردد. ولتاژ مطلوب معمولاً یک پریونیت در نظر گرفته میشود [۳۵]. جهت محاسبه این شاخص میتوان از رابطه زیر بهره برد.
(۲‑۱۴)
که در آن:
: ولتاژ شین i ام
: ولتاژ مرجع
پایداری ولتاژ شبکه
تأثیر تولید پراکنده بر روی پایداری ولتاژ