جایگذاری کروموزومهای ستون دوم (سایز جمعیت +۱ تا ۲ برابر سایز جمعیت) با کروموزومهای همسطر در ستون اول (۱تا سایز جمعیت) در صورتی که مقدار برازش آنها بیشتر باشد (شکل ۳-۵).
شکل ۳-۵ نمایش نحوه جایگذاری کروموزومها در جمعیت کروموزومها
-
- وزندهی
برای هر یک از کروموزومهای ستون اول (۱تا سایز جمعیت) براساس برازش آنها وزنی اطلاق میشود و براساس آن وزن ناحیههای بین ۰ تا ۱ در نظر گرفته میشود. مراحل وزندهی:
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
-
- برای کروموزوم اول: مقدار برازش تقسیم بر مجموع برازش کروموزومهای ستون اول (۱ تا سایز جمعیت)
-
- برای کروموزومهای ۲ تا سایز جمعیت: مقدار برازش تقسیم بر مجموع برازش کروموزومهای ستون اول سپس جمع با وزن کروموزوم قبلی
-
- انتخاب کروموزوم
قبل از انجام عملگر آمیزش و ترکیب برای تولید مثل و تکثیر کروموزومها باید تعدادی از کروموزومها به تعداد سایز جمعیت انتخاب شوند. برای این منظور برای انتخاب یک کروموزوم به طور تصادفی عددی اعشاری در بازه [۱, ۰] تولید میشود و براساس آن عدد و اوزان اختصاص یافته در مرحله قبل یک کروموزوم انتخاب میشود.
-
- عملگر آمیزش
برای تولید دو کروموزوم جدید باید دو کروموزوم از نسل جاری انتخاب و با هم ترکیب شوند. ابتدا کروموزمهای انتخاب شده به ترتیب به محل کروموزومهای ستون دوم (سایز جمعیت+۱ تا ۲ برابر سایز جمعیت) کپی میشوند (جدول). عملگر آمیزش مناسب که برای این مسأله ارائه شده است به صورت آلفا آمیزش است. برای این منظور یک عدد به نام آلفا بین صفر تا یک به طور تصادفی تولید میشود (برای مثال ). مقدار هر درایه از کروموزوم مربوط به فرزند اول برابر است با حاصل ( α ضربدر مقدار درایه متناظر از کروموزوم مربوط به والد اول + (α-۱) ضربدر مقدار درایه متناظر از کروموزوم مربوط به والد دوم) و مقدار هر درایه از کروموزوم مربوط به فرزند دوم برابر است با حاصل ( α مقدار درایه متناظر از کروموزوم مربوط به والد دوم+(α-۱) مقدار درایه متناظر از کروموزوم مربوط به والد اول) است. پس از انجام محاسبات، مقدار محاسبه شده هر درایه در ژن متناظر قرار میگیرد و بهاین روش فرزند اول و دوم ایجاد می شود که در (شکل ۳-۶) نمایش داده شده است.
شکل ۳-۶ مثالی از عملگر آمیزش برای تولید کروموزومهای جدید
-
- عملگر جهش
برای اینکه کروموزومها خیلی شبیه به هم نباشند و بتوان به پاسخهای جدید و بهتر دست یافت، تغییر اندکی بر روی تعداد کمی از کروموزومهای ستون دوم که با بهره گرفتن از عمل آمیزش ایجاد شده اند، اعمال میشود. در این صورت در کروموزوم انتخاب شده برای اعمال عملگر جهش، یکی از ستونها انتخاب و مقدار درایههای آن ستون به طور تصادفی دوباره تولید میشوند (مانند شکل ۳-۷).
شکل ۳-۷ مثالی از عملگر جهش برای اعمال تغییر بر روی یک کروموزوم
-
-
-
-
-
- نمای کلی الگوریتم
-
-
-
-
در شکل ۳-۸ نمای کلی الگوریتم پیشنهادی مشاهده میشود. در این شکل مراحل گردش کاری مراحل انجام شده برای مکانیابی ادارههای ثبت احوال و دفاتر پیشخوان دولت از ابتدا تا انتها آورده شده است.
-
-
-
- ارزیابی نتایج
-
-
پس از ارائه روش پیشنهادی و شرح مراحل انجام کار باید تعدادی آزمایش بر روی روش پیشنهادی صورت گیرد. این آزمایشها برای قابلیت اطمینان به روش پیشنهادی، پایداری پاسخهای بهدست آمده از اجرای الگوریتم پیشنهادی و بررسی همگرایی الگوریتم پیشنهادی است. پس از انجام این آزمایشها و اطمینان از صحت پاسخ گویی الگوریتم جدید، این روش پیشنهادی بر روی شهر تبریز اعمال و پاسخهای بهدست آمده از الگوریتم پیشنهادی ارزیابی میشود.