۲۴۰
۳۰
۰.۵
۵
۲۲۵
۳۰
۰.۵
۶
۳۰۰
۳۰
۰.۵
۶
۲۷۰
۳۰
۰.۵
۷
۳۱۵
۳۰
۰.۵
۸
شکل (۲-۱۲) : مقایسه پارامتر برای آنتن های ۴ شاخه ای، ۶ شاخه ای و ۸ شاخه ای
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
از طرفی دیگر نتایج نشان میدهد که آنتن ۶ شاخهای دارای فرکانسهایی به اندازه MHz 100 از آنتن ۴ شاخهای بوده و این در حالی است که آنتن ۸ شاخهای دارای فرکانسهایی به اندازه MHz150 پایین تر از آنتن ۴ شاخهای می باشد.
نکته قابل توجه دیگر این است که برای آنتن های ۶ شاخه ای و ۸ شاخه ای تکرار سوم وجود ندارد. که این بدلیل تقاطع بچه شاخه ها در تکرار سوم این آنتن می باشد. اما با این حال آنتن های ۶ و ۸ شاخه ای در تکرارهای پایین، نسبت به تکرار های بالای آنتن های ۴ شاخه ای عملکرد بهتری دارند، یا به عبارتی دیگر ساختارهای ۶ و ۸ شاخه ای در تکرارهای پایین، نسبت به تکرارهای بالای آنتن های ۴ شاخه ای عملکرد بهتری دارند، یا به عبارتی دیگر ساختارهای ۶ و ۸ شاخه ای در تکرارهای پایین، قابلیت فشرده سازی بیشتری را برای آنتن، در مقایسه با ساختارهای ۴ شاخه ای فراهم می کنند. از طرفی دیگر بدلیل کمتر بودن تعداد اتصالات در آنتن های ۶ و ۸ شاخه ای در تکرارهای پایین، نسبت به آنتن های ۴ شاخه ای در تکرارهای بالا، ساخت آنتن های ۶ و ۸ شاخه ای راحت تر می باشد.
علیرغم پیچیدگی آنتن های فرکتالی درختی سه بعدی، پترن آنها به پترن آنتن دوقطبی معمولی بسیار نزدیک می باشد. شکل (۴-۳) مقایسه ای را بین پترن تشعشعی برای آنتن های درختی ۴، ۶ و ۸ شاخه ای با آنتن دوقطبی معمولی نشان می دهد. پلاریزاسیون تداخلی برای پترن تشعشعی این آنتنها بسیار ناچیز(کمتر از dB150-) می باشد.
شکل (۲-۱۳) : پترن تشعشعی برای آنتن های درختی ۴، ۶ و ۸ شاخه ای
۲-۴-۲ مولد ساختار فرکتالی درختی با زاویه متغیر
در این قسمت هدف بررسی تأثیر تغییرات زاویه بین شاخه ای بر روی خواص تشعشعی آنتن های ۴ شاخه ای در تکرار دوم و سوم می باشد. در این آنتن ها زاویه بین شاخه ای از ۱۰ تا ۹۰ درجه در تغییر است. در این حالت سایر پارامترهای طراحی برای این آنتن ثابت در نظر گرفته می شود. شکل (۲-۱۴) ساختار چند نمونه از این آنتن ها را نشان می دهد. جدول (۲-۴) نیز پارامترهای طراحی را برای ساختارهای شکل (۲-۱۴) نشان می دهد.
نتایج حاصل از شبیه سازی نسبت موج ایستان (VSWR) برای آنتن ۴ شاخه ای برای تکرارهای دوم و سوم، به ازای مقادیر مختلف زاویه بین شاخه ای، در شکل (۲-۱۵) نشان داده شده است. همان طور که در این شکل مشاهده می کنید، تغییرات نسبت موج ایستان برای این آنتن به ازای فرکانس های مختلف، روند یکسانی ندارد. به عبارتی دیگر در زاویه بین شاخه ای نزدیک ۵۰ درجه، روند تغییر فرکانس به منظور افزایش VSWR، تغییر می کند.
پترن تشعشعی برای آنتن ها نسبت به تغییرات زاویه بین شاخه ای، ثابت بوده و شبیه شکل (۲-۱۳) می باشد.
شکل (۲-۱۴) : آنتن ۴ شاخه ای در تکرار سوم، برای چند زاویه بین شاخه ای متغیر
جدول (۲-۴) : پارامترهای طراحی برای آنتن ۴ شاخه ای در تکرار سوم
Rotation
Elevation
Scale
Branch
۰
۰.۵
۱