شرکت
آسیا
البرز
پارسیان
دانا
ملت
نمره
۰٫۱۷۱
۰٫۲۲۸
۰٫۱۳۴
۰٫۲۶۰
۰٫۲۰۷
رتبه
۴
۲
۵
۱
۳
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری
۵-۱- مقدمه
نتایجی که بر مبنای تجزیه و تحلیل های درست و صحیح به دست آمده باشند، میتوانند تصمیم گیری های مفید و مناسبی را بر سر راه سازمان به منظور عملی ساختن تحقیق مرتفع سازند. هدف اصلی هر تحقیق دست یابی به یافته هایی است که بتوان از آنها برای ارائه راهکارهای عملی و کاربردی و استفاده از آنها بهره گرفت. هم چنین بهره گیری از این یافتهها میتواند راهنما و راهگشای دیگر پژوهشگران در انجام پژوهش های مشابه باشد. در انجام هر فعالیت تحقیقی، محقق بعد از انجام آزمون فرضیهها و یا پاسخگویی به سئوالات پژوهش باید نتایج کار را ارائه دهد. با توجه به اینکه نتایج حاصل از فرضیهها نیز اساس شکل گیری پیشنهادها برای انجام پژوهش هستند، میتوان گفت که یکی از بخش های مهم پژوهش که در واقع میتواند راهی برای تبدیل نظریات به عمل برای کسب موفقیت در آینده باشد، ارائه نتیجه گیری های صحیح و پیشنهادهای به جا و مناسب است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
تحقیق حاضر به رتبه بندی شرکت های بیمه حاضر در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته است. به همین منظور در ابتدای انجام تحقیق یک سوالات اصلی و فرعی برای رسیدن به هدف مورد نظر طرح گردید که در فصل قبل نتایج تجزیه و تحلیل برای رسیدن به هدف مورد نظر در قالب جداول و نمودارهای ارائه شد. حال در این فصل با توجه به نتایج فصل های قبل، نتیجه گیری های کلی در رابطه با تحقیق مرور کلی شده و سعی میگردد با توجه به نتایج حاصله پیشنهادهای به جا و مناسبی ارائه گردد.
۵-۲- یافته های تحقیق:
سوال اصلی: عوامل اصلی و فرعی مؤثر بر ارزیابی مالی شرکت های بیمه فعال در بورس کداماند؟
با بررسی ادبیات موضوعی موجود مرتبط با این تحقیق و مطالعه شاخص های ارائه شده، تمامی شاخص های مرتبط با ارزیابی شرکت های بیمه حاضر در بور طی جدول شماره(۴-۴) در اختیار خبرگان قرار گرفت. طی بررسی نظرات خبرگان و جمع آوری پرسشنامه با بهره گرفتن از روش دلفی و به استناد نتایج بدست آمده در جداول (۴-۵) و(۴-۶) این عوامل در سه گروه اصلی و بیست و چهار زیر فاکتور به عنوان اهم عوامل مؤثر بر عملکرد مالی شرکت های بیمه فعال در بورس به شرح ذیل شناسایی شدند.
- معیار های مبتنی بر فعالیت حسابداری شامل، نرخ بازده دارایی، رشد سود عملیاتی، نسبت قیمت به سود، سود هر سهم، نسبت بدهی، نسبت آنی
- معیار های مبتنی بر بازار بورس شامل، میانگین سالانه حجم فروش حقوقی، میانگین حجم معاملات، میانگین دفعات معاملات روزانه، تعداد روزهای مثبت در بازار، میانگین ارزش معاملات.
- معیار های مبتنی بر بیمه گری شامل، رشد حق بیمه تولیدی، سهم از بازار حق بیمه کشور، نسبت توانگری، ضریب خسارت، ذخایر فنی به سرمایه.
سوال اول فرعی: اولویتبندی عوامل اصلی و فرعی مؤثر بر ارزیابی مالی شرکت های بیمه فعال در بورس چیست؟
جهت پاسخ گویی به این سوال از پرسشنامه ماتریس مقایسات زوجی که در اختیار خبرگان قرار گرفت استفاده شد. نظرات خبرگان با بهره گرفتن از میانگین هندسی تجمیع گردیده و بر اساس روش تحلیل سلسله مراتبی گروهی به وزن دهی عوامل پرداخته شده است. به استناد جدول (۴-۸) معیارهای مبتنی بر بیمه گری با وزن ۰٫۷۰ بیشترین اولویت را در میان معیار های اصلی دارد و معیار های مبتنی بر بازار بورس و معیار های مبتنی بر حسابداری با وزنهای ۰٫۱۶ و ۰٫۱۳ به ترتیب در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
در خصوص زیر معیار های مبتنی بر حسابداری، به استناد نتایج حاصل از تحقیق و جدول (۴-۱۰) رشد سود عملیاتی با