معنویت درکار
مؤلفهها
اولویت
کار معنا دار
۱
حس اجتماعی بودن
۲
تطابق با ارزشهای سازمانی
۳
درگیری کارکنان در کار
مؤلفهها
اولویت
غرق شدن در کار
۱
وقف شدن در کار
۲
شور و حرارت در کار
۳
بر اساس نتایج آزمون فریدمن در میان مؤلفههای معنویت درکار اولویت اول، مربوط به کار معنادار است؛ و در جایگاه دوم و سوم به ترتیب حس اجتماعی بودن و تطابق با ارزشهای سازمانی قرار دارند.
همچنین از میان مؤلفههای درگیری کارکنان در کار، مؤلفه غرق شدن در کار در جایگاه نخست و وقف شدن در کار و شور و حرارت در کار در اولویتهای بعدی قرار دارند.
۵-۲- پیشنهادها
در این قسمت از گزارش تحقیق با توجه به نتایج به دست آمده از تحقیق، ابتدا پیشنهادهای کاربردی به سازمان مورد مطالعه (سازمان جهاد کشاورزی استان قم) ارائه میشود؛ و در ادامه نیز برخی از پیشنهادها که برای پژوهشگران مفید به نظر میرسند، ارائه خواهد شد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۵-۲-۱- پیشنهادهای کاربردی مبتنی بر نتایج به دست آمده از تحقیق
با توجه به نتایج حاصله از این تحقیق، با افزایش معنویت در کار در سازمان جهاد کشاورزی استان قم، درگیری کارکنان در کار نیز افزایش مییابند، بنابراین در این قسمت پیشنهادهایی در جهت ارتقاء معنویت در کار ارائه می گردد تا در نهایت منجر به بهبود درگیری کارکنان در کار گردد.
۵-۲-۱-۱- پیشنهادهای کاربردی مبتنی بر نتیجه فرضیه فرعی اول
با توجه به تأیید رابطه میان «کار معنادار» و « درگیری کارکنان در کار» سازمان جهاد کشاورزی استان قم ، لذا پیشنهادهای زیر ارائه میگردد.
اقداماتی همچون چرخش شغلی ،غنی سازی شغلی و توجه به لذت بخش کردن کار ، ادراک کارکنان از معنادر کار بهبود می بخشد.
می توان با چرخش شغلی ،به گونه ای که افراد کار خود رادر واحدهای مختلف در ارتباط با یکدیگر ببینند و نقش آنها را در تحقق اهداف و رسالت سازمان درک کنند ، در افرد احساس معناو خوشحالی از کار را بوجود آورد.
۵-۲-۱-۲- پیشنهادهای کاربردی مبتنی بر نتیجه فرضیه فرعی دوم
با توجه به تأیید رابطه میان «حس اجتماعی بودن » و « درگیری کارکنان در کار» در سازمان جهاد کشاورزی استان قم ، لذا پیشنهادهای زیر ارائه میگردد.
ایجاد یک جو دوستانه ومبتنی بر همکاری به جای رقابت می توان باعث کاهش استرس کارکنان و ایجاد نوعی سرمایه اجتماعی در سازمان شود و حس اجتماعی بودن و وفاق کارکنان را افزایش دهد.
تقویت روابط افراد درون سازمان طوری که آنها خود را عضو یک گروه احساس کنند و سعی کنند از همکارانشان مراقبت و پشتیبانی کنند نیز،نهایتا منجر به افزایش انسجام افراد و گروه ها در سازمان می شودو حس اجتماعی بودن کارکنان را افزایش می دهد.
در ضمن همان چرخش شغلی پیشنهاد شده در قسمت قبل باعث می شود افراد با تفکر و مشکلات و تنگناهای کاری در واحد های مختلف آشنا شده و بتوانند راحتتر و بهتر یکدیگر را درک کرده وهمکاری و همبستگی را افزایش دهند.