- افزایش مشارکت مردم در اداره شهر.
- کاهش آلودگی هوا با کاهش ترافیک شهری.
- تسریع در برطرف شدن مشکلات ایجاد شده در شهر با ارتباط مستقیم مدیران شهری با شهروندان.
-
-
- ایجاد زیرساختار لازم برای توسعه آتی شهر.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
-
- کاهش فساد اداری از طریق شفافسازی فرایندها.
- افزایش نظم در فعالیتهای شهر با بهره گرفتن از سیستم اطلاعات جامع.
- مدیریت و نظارت واحد شهری.
- از دیدگاه شهروندان
- پیگیری بهتر امور.
- دسترسی به پایگاه اطلاعاتی شهری مورد نیاز.
- شناسایی بهتر مشکلات و نقاط ضعف شهر به منظور بهبود در تصمیم گیری در بعضی از فرایندهای زندگی.
- صرفهجویی در زمان و هزینه.
- ارتباط بهتر با سازمانها و ارگانهای مختلف شهری.
- دسترسی ۲۴ ساعته به خدمات شهری.
- افزایش سطح آگاهی.
- بهره گیری از خدمات اینترنتی با کیفیت و سرعت بالا.
شهرداری یکی از مهمترین نهادهای مدیریت شهری در ساختارهای اجتماعی و سیاسی محسوب می شود که تحت تأثیر انقلاب اطلاعات و ارتباطات قرار گرفته است (نظریان آزاد، ۱۳۸۸، ص۱). سامانه ی ۱۳۷ مدیریت شهری، به عنوان یکی از بخش های مدیریتی در این حوزه ، با بهره گرفتن از شبکه ارتباطی و ایجاد امکان برقراری ارتباط تلفنی بین شهروندان و مدیران تا حدودی فضای طرح نیاز های شهروندان و بررسی رضایتمندی از پروژه های اجرائی و نظارت برحسن اجرای فعالیت های شهرداری را تحقق بخشیده است که با توجه به مطالعات انجام شده و نظر سنجی های به عمل آمده از جایگاه خوبی برخوردار می باشد.
این سامانه تنها بخش کوچکی از تاثیر فن آوری در حوزه ی خدمات شهری و نظارت شهری، آن هم در زیر مجموعه ارتباطات را نشان می دهد، در حالی که امروزه فن آوری در بخش های گسترده تر کارائی خود را نشان داده است(جلالی لواسانی؛ نجفی ، ۱۳۸۸، ص ۱۹).
مشارکت امروزه یکی از الزامات زندگی شهری به شمار می رود و همان طور که بیان شد هنگامی تحقق می یابد که شهرنشینان از حالت فردی که صرفاً در مکانی به نام شهر زندگی می کنند درآیند و به شهروند بدل شوند. .حضور پررنگ شهروندان در سیستم اداره ی شهر همیشه می تواند به بالا بردن بهره وری در عرصه ی خدمات شهری انجامیده و پویایی و پیشرفت هر چه سریع تر شهر و رفع عقب ماندگی های گذشته را به همراه داشته باشد. شهرداری تهران تلاش نموده است تا با استقرار سامانه ی ۱۳۷ شهروندان را وارد عرصه مشارکت نماید.
معرفی سامانه مدیریت شهری ۱۳۷ شهرداری تهران
واحد دریافت پیام های مردمی ۱۳۷ شهرداری تهران با هدف دریافت دیدگاه ها و نقطه نظرات شهروندان در خصوص مدیریت شهری و هم چنین ایجاد ارتباط بیشتر شهروندان با مدیران ارشد شهرداری در سال ۱۳۷۹راه اندازی شد که درخواست های مردمی را از طریق سیستم صوتی دریافت می نمود. میانگین تماس در این دوره با شماره ۱۳۷، تعداد۱۰ تماس در روز بوده است. به دنبال افزایش حجم ارتباطات و هم چنین تقاضای شهروندان مبنی بر امکان ارتباط مطلوب تر با این مرکز، طرح بازبینی واحد ۱۳۷ تدوین شد و سیستم مرکز تلفن در مهرماه سال ۱۳۸۱ راه اندازی و امکان ارتباط با اپراتور انسانی مهیا گردید.
در ابتدای شروع به کار سامانه در سال ۱۳۸۴ این سیستم به صورتOff line راه اندازی گرید. نحوه ی عملکرد این سیستم بدین صورت بود که بخش ثبت پیام با حضور۲۲ اپراتور به پاسخگویی و ثبت پیام و تقاضاهای شهروندان می پرداخت و بعد از تفکیک پیام ها، هر دسته از پیام های مربوط به هر یک از مناطق ۲۲ گانه، به بخش ابلاغ فرستاده می شد. در این بخش به ازای هر منطقه، یک نماینده ی منطقه حضور داشت که پیام های دریافتی را توسط فاکس یا تلفن و در صورت ضرورت و فوریت توسط بی سیم به مدیران اجرایی منطقه منتقل می کرد(امیری، ۱۳۸۷).
در سال ۱۳۸۵ با اتصال مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران به مرکز سامانه مدیریت شهری توسط فیبر نوری، این سامانه به صورت On line شروع به فعالیت نمود. بدین ترتیب که بخش ابلاغ از سامانه حذف گردید و تمامی تماس ها و تقاضاهای شهروندان به صورت هم زمان و On line به مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران انتقال می یافت(امیری، ۱۳۸۷).
در حال حاضر این سامانه با ۶۰ خط تلفن، ۲ سایت ثبت خبر با ۴۴ اپراتور در هر شیفت به صورت ۲۴ ساته در خدمت شهروندان می باشد. در حال حاضر بیش از ۷ هزار تماس در روز در سامانه ثبت شده است. آمار بالای تماس شهروندان با این سامانه و تنوع پیام های آن ها نشان دهنده موفقیت این سامانه در جلب اعتماد شهروندان است.
سامانه ۱۳۷، اصول شهروند مداری، محله گرایی، مشارکت مردمی، رفع فوری مشکلات شهری و پاسخگویی به مشکلات شبانه روزی بدون وقفه را سرلوحه ی گسترش فعالیت های خود قرار داده است تا با شعار سرعت، دقت، صحت نیاز شهروندان را با مشارکت خود ایشان در کمترین زمان به انجام رسانده که نتیجه ی اقدامات فوق، افزایش آمار تماس های روزانه ی شهروندان با این سامانه می باشد(www.tehran.ir).
این سامانه بر اساس نوع و موضوع پیام ۶۴۴ عنوان دارد که ذیل ۵۱ عنوان کلی طبقه بندی شده است و هریک به نوعی مشکلات شهری را بیان می کنند. جدول ۲-۱ نمونه ای از رکوردهای جدول پیام را نشان می-دهد:
جدول ۲-۱ : نمونه ای از جدول پیام
MessageCode
۴۹۱۲۹۸۵۲
۴۹۱۷۱۷۹۰
۴۹۱۶۸۹۸۵
۴۹۱۷۷۳۸۰
CategoryName
زباله و ضایعات
کارمندان
آسفالت
زباله و ضایعات
SubjectName
مخزن زباله و ضایعات به موقع تخلیه نمی شود
حقوق و مزایای پرسنل به موقع پرداخت نشده است.
این محل نیاز به روکش آسفالت دارد.
مخزن زباله و ضایعات به موقع تخلیه نمی شود
MessageSolarDate