۱۷/۰
۷۸/۰
۲۵
هوش هیجانی
۳-۶- روش اجرا پژوهش
روش تحقیق از نوع توصیفی همبستگی میباشد که پس از انتخاب نمونه پرسشنامه های مربوطه در سازمان مورد نظر توزیع شده و پس از یک هفته جمع آوری شدند. داده ها از طریق نرم افزارSPSS وارد شده و تجزیه و تحلیل شدند.
۳-۷- روش تجزیه و تحلیل داده ها
با توجه به اینکه هر دو متغییر و مولفه های آنها بصورت کمّی اندازه گیری می شوند بنابراین برای آزمون فرضیه های ۱ تا ۱۸ از آزمون همبستگی پیرسون و برای پاسخ به پرسش شماره ۱ از رگرسیون چندگانه استفاده شده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
ضریب همبستگی به عنوان معیاری برای سنجش تغییرات y,x نسبت به هم دارای خواص مطلوبی است:
۱) به مبدا و واحد اندازه گیری متکی نیست.
۲)
اگر ρ به ۱یا ۱- نزدیک باشد یافته های y و x اطراف یک خط راست می باشند و اگر ۰= ρ باشد متغیرها ناهمبستهاند.
دو متغیر تصادفی xوy را باانحراف معیارهای σxو σyدر نظر می گیریم ضریب همبستگی این دو را با ρ نشان داده وبه صورت زیر تعریف می کنیم:
در صورتی که توزیع غیرنرمال باشد، از آزمون ناپارامتری اسپیرمن استفاده میکنیم. رابطه به صورت زیر است. اینک به جای نمونه تصادفی فوق ازنمونه (S1وR1)…(SnوRn) استفاده می کنیم و برای آن ضریب همبستگی پیرسون را به دست می آوریم.این ضریب همبستگی را که اسپیرمن در ۱۹۰۴ معرفی کرده است با Rsنشان می دهیم و ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن می نامیم. فرض کنید (y1وx1)…(ynوxn)یک نمونه تصادفی ازتوزیع دو بعدی باشد، رتبه ی xiرا با Riورتبه ی yiرا با siنشان میدهیم .
چون Rs ، ضریب همبستگی پیرسون برای رتبه های Xiو Yi است پس تمام خواص ضریب همبستگی پیرسون را دارد .
فرضیه H0: فرضیه اول که آن را فرض H0 مینامیم، همیشه تاکید بر درستی آن داریم مگر اینکه خلاف آن بوسیله داده های نمونه قویا تایید شود.
فرض H1 : فرض ذیگری که برخلاف فرض اولیه مطرح می شود، فرض ثانویه یا H1 است. همیشه دو فرض مکمل یکدیگراند.
معنی داری: مقدار خطایی است که در رد فرضیه H0 مرتکب میشویم. هرچه این مقدار کمتر باشد رد H0 ساده تر است. که معمولا ۵% است.
فصل چهارم :
محاسبات و یافتههای تحقیق
۴-۱- مقدمه
در این فصل یافته های حاصل از تحقیق ارائه شده است. در ابتدای فصل به توصیف ویژگیهای عمومی پاسخگویان با بهره گرفتن از آمار توصیفی پرداخته شده و در ادامه، یافته ها و نتایج مربوط به فرضیه های تحقیق با بهره گرفتن از ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن و ضریب رگرسیون چندگانه مورد سنجش قرار گرفته است.
۴-۲- یافتههای توصیفی
۴-۲-۱- نوع سمت سازمانی
با توجه به اطلاعات جدول شماره ۴-۱ از ۱۳۶ نفر نمونه آماری در این پژوهش، ۱۲ نفر (۸/۸ درصد) شاغلین به عنوان مدیر، ۸۰ نفر (۸/۵۸ درصد) به عنوان کارشناس و ۴۴ نفر (۴/۳۲ درصد) به عنوان کارمند در شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی مشغول به فعالیت هستند.
جدول ۴-۱ : توزیع فراوانی نوع سمت شاغلین نیروگاه برق تبریز
سمت
فراوانی
درصد
مدیر
۱۲
۸/۸