۵/۱۵
۲/۲۰
۹/۲۴
۹/۲۷
۳/۲۹
۴/۲۷
۹/۱۹
منبع: ایستگاه هواشناسی لاهیجان
۳ ـ ۱ ـ ۴ ـ ۳ ـ رطوبت نسبی
آب در هر شکل و حالتی که باشد در رشد گیاهان به شدت مؤثر است. انباشتگی بیش از حد آب و باتلاقی شدن زمین که ناشی از عدم زهکشی و جمع آوری آبهای زاید است، تعرق و از دست رفتن آب گیاه و بالاخره تبخیر و کاهش مقدار آب که شرایطی تحت عنوان خشکی به وجود می آورد از پدیده هایی هستند که برای زندگی و حیات گیاه بشدت خطرناک می باشند. همانگونه که گیاه نیازمندی خود را به دما در حدی که حیات آن را اداره کند نشان می دهد و آن را به صورتی که فعالیت های فیزیولوژیکی گیاه را پیش ببرد طلب می کند. در مورد آب نیز دقیقاً نظیر دما عمل می کند و آن را تا حدی که حیات آن را میسر کند طلب می نماید. بنابراین اگر مقدار آب از حد مطلوب کمتر یا بیشتر باشد اختلالات زیستی در آن به وجود آورده و آن را با مشکل مواجه می سازد( بدری فر ، ۱۳۸۱ ،۶۰ ).
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
نسبت مقدار آب موجود در جو حداکثر مقدار آبی که جو می تواند در همان شرایط کسب نماید رطوبت نسبی یا نم نسبی گفته می شود و به صورت درصد بیان می شود. بالا بودن نم نسبی منحصر به وقوع پدیده شبنم و مجاورت با دریا باعث افزایش نم نسبی شده است. بالا بودن نم نسبی باعث کاهش نوسان دمای روزانه و ماهانه و سالیانه خواهد شد. بطور کلی شهرستان لنگرود بالاترین مقادیر نم نسبی کشور را به خود اختصاص داده است. از طرفی بالا بودن نم نسبی ضایعات خوردگی و پوسیدگی را تشدید می کند. بررسی میزان رطوبت در طی دوره آماری ۱۳ ساله نشان می دهد که حداقل میزان رطوبت نسبی در مرداد ماه به میزان ۷۴ درصد و بیشترین میزان رطوبت نسبی در اسفند ماه به میزان ۷/۸۲ درصد بوده است، و میانگین رطوبت نسبی سالانه نیز ۲/۷۹درصد بدست آمده است.
بدین ترتیب دامنه نوسانات این پارامتر در لنگرود حدود ۱۰ درصد و حاکی از درصد بالای رطوبت در کلیه ماه های سال است.
جدول(۶ ـ ۳ )درصد میانگین رطوبت نسبی لنگرود طی دوره ( ۱۳۹۲ ـ ۱۳۸۰ )
ماه
سال
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
فروردین
اردیبهشت
خرداد
تیر
مرداد
شهریور
میانگین سالیانه
۱۳۸۰
۸۰
۸۱
۸۱
۸۳
۸۴
۸۴
۸۷
۸۳
۷۹
۷۵
۷۴
۸۱
۸۱
۱۳۸۱