ایستگاه وسایل حمل و نقل عمومی
روشنایی جاده ها، علایم و تابلوها (تبلیغات- اطلاعاتی- خدمات(پناهگاه، روشنایی، سطل کاغذ، ساعت و کابین تلفن- صندوق پست- نیمکت و فروشندگان مختلف )
محل بازی کودکان
چراغ راهنما- خدمات(نیمکت، سطل زباله، وسایل بازی، پناهگاه، فواره، ساعت)
مجتمع مسکونی
روشنایی جاده ها، روشنایی ختلز خیابان و پیاده رو- روشنایی ایستگاه ورودی ساختمانهای مسک.نی- علایم و اطلاعات(شمارۀ ساختمان- نام خیابان- نقشه و علایم محل- راهنمایی مشاغل- ساعت – آثار هنری- تابلوی اعلانات)- خدمات( سطل کاغذ-نیمکت- سطل زبالۀ خانگی- وسایل بازی کودکان و بزرگسالان)
پیاده رو
روشنایی- فواره- نیمکت- علایم راهنمایی
میدان عمومی
تابلوی علایم- اطلاعات- اخطار- پیکان های جهت یاب- آثار هنری) خدمات (نیمکت، آب آشامیدنی، ساعت، صنوق پست، کابین لفن، ساعت، نرده وحصار، توالت، آب آشامیدنی)
فضای سبز عمومی
روشنایی مسیر عابرین پیاده و دوچرخه- علایم اطلاعات- پیکان جهت یاب، تبلیغ آثار هنری)- خدمات(پناهگاه، دکه، سطل کاغذ- نیمکت- صندوق پست، کابین تلفن، صندوق پست، فروشندگان مختلف، محل سوختگیری و توالت)
ایستگاه
روشنایی- علایم(پیکان جهت یاب، تبلیغات سمعی و بصری- راهنمای مکانها امکانات(کنترل رعایت مقررات- استفاده از مأمورین راهداری- تزئین با گیاهان)خدمات( سطل کاغذ- کابین تلفن- صندوق پست- فروشندگان مختلف- محل سوختگیری و توالت)
خروج از مدرسه(سیکل اول و دوم)
روشنایی علایم(اطلاعات)- خدمات (پناهگاه- نیمکت- سطل کاغذ- ساعت- دکه)
راهداری
روشنایی- علایم(اطلاعات اخطار دهنده- پیکانهای جهت یاب- تبلیغات)- خدمات(چراغ های سه گانه ی راهنما- سطل کاغذ- توقفگاه تعمیراتی و علایم هشدار دهنده)
منبع(موره و دیگران،۱۳۷۳: ۲۰۸)
۱۴-۲ :معیارها وملاحظات کلی عمده در برنامه ریزی مبلمان شهری
بطور کلی عوامل تأثیر گذار و باز خوراند در برنامه ریزی مبلمان شهری به شرح زیر است:
۱-۱۴-۲ :عوامل فرهنگی
الف) شرایط اجتماعی: مطالعه محیط اجتماعی که با شناخت نیازها، عادات و رسوم، فرهنگ گروه های خاص استفاده کننده هاستکه با سوالات پیشنهادی که در حال حاضر چه کسی از محل استفاده می کند و در آینده چه کسی از آن استفاده خواهد نمودو در وضع موجود نیز ارزیابی دقیقی به عمل آوردتا به نیازهای جامعه پاسخ دهد. چشم پوشی از عادات فرهنگی و یا استفاده از موضوعات و فرم هایی که هیچ سنخیتی با ریشه فرهنگی و محلی منطقه ندارند. باعث بروز واکنش منفی در محیط می شود. کشف نیازها نه تنها از وظایف اساسی طراحی است، بلکه بر آن موقعیت کشف ایده های جدید را در طراحی فراهم می کند.
ب) شرایط سیاسی: ایده های برنامه ریزی و طراحی از بررسی محیط طبیعی، مصنوعی، و اجتماعی حاصل می شود ولی عوامل سیاسی از جمله اداری، انتظامی و اجرایی و قانونی اینها را مورد نقض قرار داده و دچار مشکل می سازد. خیابانها و فضاهای عمومی مستعد تخریب عمدی هستند و همچنین به صورت دوره ای به علت بروز بحرانهای مالی توسط دولت های محلی کم درآمد رها می شوند. نکته مهمی که به موضوعات دوام، سلامت عمومی و کنترل حرکت باید توجه دقیق شود(قنبری،۱۳۸۹: ۴۱-۴۲)
۲-۱۴-۲ :عوامل کالبدی(طبیعی)
الف) اقلیم: اقلیم های مختلف با تغییرات فصلی شدید می تواند به طراحی مبلمان مکان و به دنبال آن آسایش استفاده کنندگان تأثیر عمده بگذارند. لذا درک کامل نتایج مثبت و منفی حاصل از تغییرات فصلی آب وهوا، برای طراحی مبلمان مکان، یک پیش نیاز ضروری است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
ب) جغرافیای طبیعی: شکل خاص زمین، پوشش گیاهی ودیگر ویژگی های شاخصی که به محل، هویت خاص منطقه ای یا محلی می بخشد، باید به یک میزان مورد توجه قرار گیرد. پیش از تعیین عناصر مورد نیاز، باید چشم اندازها پتاسیل های موجود محلی را به دقت بررسی نمود.
ج) محیط زیست مصنوع: طراحی و مکان یابی مبلمان و عناصر شهری می تواند به محیط شخصیت بخشیده و نکات مثبت آن را تقویت نماید. این طراحی باید در داخل محیط و نیز بین انسان و محیط یکپارچگی کامل به وجود آورد(قنبری، ۱۳۸۹:۴۳)
۳-۱۴-۲ :عوامل زیست محیطی
الف) دما:
گرما: ملاحظات مربوط به میزان انرژی تابشی خورشید و میزان تعدیل باز تابشی وسایه اندازها در یک محدوده اهمیت مضاعف را در سازه ها و جنس تجهیزات شهری دارد که در مناطق گرمسیری برای دسترسی راحت این عناصر باید از وسایل غیر فلزی و یا با مکان یابی مناسب در سایه اندازها استفاده شود.