۵
آب
کلرید آهن III
۵۴
پلی اتیلن گلیکول(۳۵۰۰۰و۴۰۰۰)
۲
آب
کلرید آهن III
۵۴
پلی اتیلن گلیکول(۳۵۰۰۰و۴۰۰۰)
۵
آب
کلرید آهن III
۵۴
دودسیل هیدروژن سولفات سدیم
۲
آب
کلرید آهن III
۵۴
دودسیل هیدروژن سولفات سدیم
۵
۳-۶- تهیه پلی آنیلین و کامپوزیتهای آن
۳-۶- ۱- تهیه پلی آنیلین
برای تهیه پلی آنیلین در ابتدا یک گرم یدات پتاسیم به۱۰۰ میلیلیتر محلول اسید سولفوریک مولار که در حال همزدن بود اضافه شد. پس از مدت نیم ساعت ۱ میلیلیتر مونومر آنیلین را که برای دو مرتبه تقطیر شده بود به آن اضافه شد. پس از افزودن مونومر آنیلین واکنش های پلیمریزاسیون شروع شده و تشکیل پلیمر با چشم دیده میشود. رنگ پس از تزریق تغییر یافته و سبز رنگ میشود. واکنشها در دمای محیط و زمان ۵ ساعت ادامه پیدا کرده و پایان یافته است. سپس محلول حاصل را از کاغذ صافی عبور داده پلیمر حاصل توسط کاغذ صافی جدا شده و چند مرتبه با آب مقطر شسته شد، سپس در دمای محیط خشک شده و مورد استفاده قرار گرفت. پلیمر حاصل به صورت پودر بوده و رنگی مشکی داشته و از لحاظ ظاهری شبیه به پودر کربن فعال میباشد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳-۶-۲- کامپوزیت با دودسیل بنزن سولفونات سدیم
برای تهیه کامپوزیت های پلی آنیلین، پتاسیم یدات به عنوان عامل اکسید کننده، دو دسیل بنزن سولفونات سدیم به عنوان عامل افزودنی مورد استفاده قرار گرفتهاند. این مواد افزودنی روی خواص محلول و در نتیجه روی شکل و خواص فیزیکی و شیمیایی پلیمر حاصل تاثیر می گذارند. ابتدا میزان (۲/۰و۵/۰) گرم از پایدارکننده را وزن کرده و جداگانه داخل ارلن میریزیم و سپس ۷۰ میلیلیتر ا سید یک مولار را به هر یک از آنها اضافه میکنیم و با بهره گرفتن از همزن مغناطیسی محلول را هم زده تا یکنواخت شود. سپس یک گرم یدات پتاسیم را که در ۳۰ میلیلیتر اسید سولفوریک یک مولار حل شده است را به محلولهای اولیه اضافه میکنیم. بعد از گذشت چند دقیقه که محلول یکنواخت شد و ۱ میلیلیتر مونومر آنیلین تازه تقطیر شده به آن اضافه میشود و محلول تغییر رنگ داده و سبز میشود که با گذشت زمان تیرهتر میشود. و بعد از ۵ ساعت کامپوزیت حاصله توسط کاغذ صافی جدا شده و چند مرتبه با آب مقطر شسته شد، سپس در دمای محیط خشک شده و مورد استفاده قرار گرفت.
۳-۶-۳- کامپوزیت با دو دسیل هیدروژن سولفات سدیم
ابتدا میزان (۲/۰ و ۵/۰ ) گرم از دودسیل هیدروژن سولفونات را وزن کرده و جداگانه داخل ارلن میریزیم و سپس ۷۰ میلیلیتر اسید مولار را به هر یک از آنها اضافه میکنیم و با بهره گرفتن از همزن مغناطیسی محلول را هم زده تا یکنواخت شود. سپس یک گرم یدات پتاسیم را که در ۳۰ میلیلیتر اسید سولفوریک مولار حل شده است را به محلولهای اولیه اضافه میکنیم. بعد از گذشت چند دقیقه که محلول یکنواخت شد و ۱ میلیلیتر مونومر آنیلین تازه تقطیر شده به آن اضافه میشود و محلول تغییر رنگ داده و سبز میشود که با گذشت زمان تیرهتر میشود. و بعد از ۵ ساعت کامپوزیت حاصله توسط کاغذ صافی جدا شده و چند مرتبه با آب مقطر شسته شد، سپس در دمای محیط خشک شده و مورد استفاده قرار گرفت.
۳-۶-۴- کامپوزیت با اتیلن گلیکول با جرم مولکولی ۴۰۰۰ و ۳۵۰۰۰
ابتدا میزان (۲/۰ و ۵/۰ ) گرم از اتیلن گلیکول ۴۰۰۰ را وزن کرده و جداگانه داخل ارلن میریزیم و سپس ۷۰ میلیلیتر اسید مولار را به هر یک از آنها اضافه میکنیم و با بهره گرفتن از همزن مغناطیسی محلول را هم زده تا یکنواخت شود. سپس یک گرم یدات پتاسیم را که در ۳۰ میلیلیتر اسید سولفوریک مولار حل شده است را به محلولهای اولیه اضافه میکنیم. بعد از گذشت چند دقیقه که محلول یکنواخت شد و ۱ میلیلیتر مونومر آنیلین تازه تقطیر شده به آن اضافه میشود و محلول تغییر رنگ داده و سبز میشود که با گذشت زمان تیرهتر میشود. و بعد از ۵ ساعت کامپوزیت حاصله توسط کاغذ صافی جدا شده و چند مرتبه با آب مقطر شسته شد، سپس در دمای محیط خشک شده و مورد استفاده قرار گرفت.
جدول(۳-۲) : تهیه پلی آنیلین و کامپوزیتهای آن در محیط آبی با بهره گرفتن از افزودنیهای مختلف
حلال
نوع اکسنده
غلظت اکسنده
(g/L)
نوع ماده افزودنی
غلظت ماده افزودنی (g/L)
اسید سولفوریک مولار
یدات پتاسیم
۱۰
–