۴-۷-۱- مدل مفهومی تحقیق در قالب مدل معادلات ساختاری
الگوی اصلی متغیر مستقل، میانجی و وابسته در مدل مفهومی تحقیق که با بهره گرفتن از نرم افزار لیزرل طراحی گردیده است، به صورت شکل زیر می باشد. با توجه به علائم اختصاری که برای نام گذاری متغیرهای پژوهش قبلا معرفی گردیده است، مدل اولیه ی تحقیق به صورت زیر است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
نمودار ۴-۱۳- طراحی مدل مفهومی تحقیق با بهره گرفتن از نرم افزار لیزرل
۴-۷-۲-مدل در حالت تخمین استاندارد[۶۹]
به این تخمین ، مدل در حالت تخمین استاندارد گفته می شود. حالت تخمین استاندارد ضرایب همگن شده هستند، یعنی مقیاس آنها یکی شده است و امکان مقایسه بین آنها وجود دارد.در حالتی که این مقدار بین متغیرهای مکنون و آشکار مربوط به آن در نظر گرفته شود ، برابر با همان ضرایب همبستگی یا بارهای عاملی هستند (در انجام تحلیل عاملی تاییدی)، و اگر بین دو متغیر مکنون در نظر گرفته شوند، همان ضرایب مسیر یا بتاهای استاندارد شده ی رگرسیونی هستند.بارهای عاملی مدل در حالت تخمین استاندارد میزان تاثیر هر کدام از متغیرها و یا گویه ها را در توضیح و تبیین واریانس نمرات متغیر یا عامل اصلی نشان می دهد. در حالت برآورد استاندارد امکان مقایسه بین متغیرهای مشاهده شده ی تبیین کننده متغیرهای پنهان وجود دارد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی متغیرهای نشان داد که مدل اندازه گیری متغیرها مناسب و کلیه اعداد و پارامترهای مدل معنادار است. نتایج مدل اندازه گیری حاکی از وجود روابط همبستگی مثبت و معناداری بین متغیرها در مدل است. با توجه به شکل (۴-۸ ) می توان بارهای عاملی هر یک از سوالات تحقیق را مشاهده نمود. مقدار ضریب تعین عددی بین صفر و یک است، که هر چه به سمت یک نزدیک شود ، مقدار تبیین واریانس بیشتر می گردد.
نمودار۴-۱۴- مدل تحقیق در حالت تخمین استاندارد
۴-۷-۳- مدل در حالت ضرایب[۷۰] T و بررسی فرضیه های پژوهش با معادلات ساختاری
به تخمین مدل در این حالت ، تخمین ضرایب t گفته می شود.مدل در حالت ضرایب t یا حالت معناداری مقادیر آماره t را نشان می دهد که برای قضاوت در مورد معناداری روابط بکار می روند.به اینصورت که اگر مقادیر آماره t بین ۹۶/۱+ و ۹۶/۱- قرار داشته باشند، ضرایب معنادار نیستند و منجر به رد فرضیات تحقیق می شوند و در حالتی که خارج از این محدود باشند، معنادار هستند.این مقادیر در حالتهایی که معنادار نیستند با رنگ قرمز مشخص می شوند. شکل (۴-۹) معناداری ظرایب و پارامترهای بدست آمده ی مدل را نشان می دهد، که تمامی ظرایب بدست آمده معنادار شده اند.مبنای تایید شدن یا رد شدن فرضیات پژوهش بررسی مدل در حالت ضرایب معناداری است. در ادامه بررسی فرضیه های پژوهش از طریق مدل سازی معادلات ساختاری ارائه می گردد:
نمودار ۴-۱۵- مدل تحقیق در حالت اعداد معناداری
۴-۷-۳-۱-آزمون فرضیه اول
H0 : ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت بر ابعاد سخت افزاری مدیریت کیفیت تاثیر مثبت ندارد.
H1 : ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت بر ابعاد سخت افزاری مدیریت کیفیت تاثیر مثبت دارد.
با توجه به بررسی مدل در حالت ضرایب معناداری مشاهد می کنیم که مقدار عدد معناداری برای ارتباط بین ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت با ابعاد سخت افزاری مدیریت کیفیت برابر با ۷۲/۱۲ است(t= 12.72). از آنجایی که عدد معناداری بدست آمده خارج از دامنه ی ۹۶/۱+ و ۹۶/۱- قرار دارد، بنابراین می توان گفت: ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت بر ابعاد سخت افزاری مدیریت کیفیت تاثیر مثبت دارد.
۴-۷-۳-۲-آزمون فرضیه دوم
H0 : ابعاد سخت افزاری مدیریت کیفیت بر عملکرد کیفیت تاثیر مثبت ندارد.
H1 : ابعاد سخت افزاری مدیریت کیفیت بر عملکرد کیفیت تاثیر مثبت دارد.
با توجه به بررسی مدل در حالت ضرایب معناداری مشاهد می کنیم که مقدار عدد معناداری برای ارتباط بین ابعاد سخت افزاری مدیریت کیفیت با عملکرد کیفیت تاثیر مثبت دارد. برابر با ۴۷/۴ است(t= 4.47). از آنجایی که عدد معناداری بدست آمده خارج از دامنه ی ۹۶/۱+ و ۹۶/۱- قرار دارد، بنابراین می توان گفت: ابعاد سخت افزاری مدیریت کیفیت بر عملکرد کیفیت تاثیر مثبت دارد.
۴-۷-۳-۳-آزمون فرضیه سوم
H0 : ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت بر عملکرد کیفیت تاثیر مثبت ندارد.
H1 : ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت بر عملکرد کیفیت تاثیر مثبت دارد.
با توجه به بررسی مدل در حالت ضرایب معناداری مشاهد می کنیم که مقدار عدد معناداری برای ارتباط بین ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت با عملکرد کیفیت برابر با ۲۰/۵ است(t= 5.20). از آنجایی که عدد معناداری بدست آمده خارج از دامنه ی ۹۶/۱+ و ۹۶/۱- قرار دارد، بنابراین می توان گفت: ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت بر عملکرد کیفیت تاثیر مثبت دارد.
۴-۷-۳-۴-آزمون فرضیه چهارم
H0 : ابعاد سخت افزاری مدیریت کیفیت بر عملکرد نوآوری تاثیر مثبت ندارد.
H1 : ابعاد سخت افزاری مدیریت کیفیت بر عملکرد نوآوری تاثیر مثبت دارد.
با توجه به بررسی مدل در حالت ضرایب معناداری مشاهد می کنیم که مقدار عدد معناداری برای ارتباط بین اب
عاد سخت افزاری مدیریت کیفیت با عملکرد نوآوری برابر با ۶۱/۳ است(t=3.61). از آنجایی که عدد معناداری بدست آمده خارج از دامنه ی ۹۶/۱+ و ۹۶/۱- قرار دارد، بنابراین می توان گفت: ابعاد سخت افزاری مدیریت کیفیت بر عملکرد نوآوری تاثیر مثبت دارد.
۴-۷-۳-۵-آزمون فرضیه پنجم
H0 : ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت بر عملکرد نوآوری تاثیر مثبت ندارد.
H1 : ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت بر عملکرد نوآوری تاثیر مثبت دارد.
با توجه به بررسی مدل در حالت ضرایب معناداری مشاهد می کنیم که مقدار عدد معناداری برای ارتباط بین ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت با عملکرد نوآوری برابر با ۵۵/۶ است(t= 6.55). از آنجایی که عدد معناداری بدست آمده خارج از دامنه ی ۹۶/۱+ و ۹۶/۱- قرار دارد، بنابراین می توان گفت: ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت بر عملکرد نوآوری تاثیر مثبت دارد.
۴-۷-۳-۶-آزمون فرضیه ششم
H0 : عملکرد کیفیت بر عملکرد نوآوری تاثیر مثبت ندارد.
H1 : عملکرد کیفیت بر عملکرد نوآوری تاثیر مثبت دارد.
با توجه به بررسی مدل در حالت ضرایب معناداری مشاهد می کنیم که مقدار عدد معناداری برای ارتباط بین عملکرد کیفیت با عملکرد نوآوری برابر با ۰۵/۸ است(t= 8.05). از آنجایی که عدد معناداری بدست آمده خارج از دامنه ی ۹۶/۱+ و ۹۶/۱- قرار دارد، بنابراین می توان گفت: عملکرد کیفیت بر عملکرد نوآوری تاثیر مثبت دارد.
۴-۷-۵- تحلیل مسیر
در این بخش با بهره گرفتن از خروجی مدل در حالت ضریب استاندارد اثرات غیر مستقیم مورد محاسبه قرار گرفته است که در جدول(۴-۱۹) نتایج این تحلیل به تفصیل آمده است. همانطور که در نتایج تحلیل مسیر مشاهده می شود متغیر عملکرد کیفیت از بین سایر متغیرهای میانجی، بیشتر توانسته است، نقش خود را عنوان یک متغیر میانجی بازی کند و اثر مستقیم بالاتری را در ارتباط بین دو متغیر ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت و عملکرد نوآوری به وجود آورده است.
جدول ۴-۲۳- نتایج تحلیل مسیر
مسیر
اثر غیر مستقیم
ابعاد نرم افزاری مدیریت کیفیت ابعاد سخت افزاری مدیریت کیفیت عملکرد کیفیت عملکرد نوآوری
۳۲۷/۰= ۸۵/۰* ۴۱/۰* ۹۴/۰