- آراء و نظرات خبرگان
- بررسی مشخصه های انتخاب ممکن
از انواع تکنیکهای مدیریت عمومی برای تعیین مشخصه های روش های مختلف طرح ریزی جریانهای کاری استفاده می شود. از جمله این تکنیک ها میتوان به تکنیکهای یورش فکری و نیز بکارگیری خلاقیت و نوآوری اشاره کرد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
- الگوها
اگر چه پروژه های IT از یکتائی ویژه ای برخوردارند، اما اغلب آنها از برخی خصوصیات و جهات با یکدیگر مشابهت دارند. لذا استفاده از تعاریف مربوط به اختیارات، مسئولیتها و ارتباطات سایر پروژه ها بعنوان الگو، کمک مؤثری در تسریع طرح ریزی جریان های کاری دارد.
- روشها و رویه های کاری
در اغلب پروژه های IT خط مشی ها، روشها و رویه های خاصی وجود دارد که میتواند در طرح ریزی جریانهای کاری مؤثر باشد.
- تئوریهای سازمانی
اصول، ادبیات و تئوری های سازمانی نیز در نحوه ایجاد ساختار مناسب برای طرح ریزی جریانهای کاری اهمیت دارد.
- معماری اطلاعات سازمان
معماری اطلاعات (Information Architecture) که به عنوان معماری سازمانی فناوری اطلاعی (Information Technology Enterprise Architecture) یا به اختصار معماری سازمانی (Enterprise Architecture) نیز شناخته می شود، رهیافتی است. برای فراهم آوردن یک چارچوب سازمانی برای هماهنگ کردن و همسو سازی کلیه فعالیت ها و عناصر فناوری اطلاعاتی (IT) در درون یک سازمان از جمله این معماری ها میتوان به چارچوب معماری زکمن و چارچوب معماری FEAF Version 1.1 اشاره کرد.
۲-۲-۳- نتایج حاصل از طرح ریزی جریانهای کاری
- برنامه گذار پروژه
این برنامه، با توجه به نوع معماری سازمانی و بر اساس پتانسیلهای موجود، در کلیه بخش ها اعم از نیروی انسانی، فنی، مالی و پشتیبانی تهیه می شود تا به عنوان پیش برنامه بر فرایند کارگروهی مورد توجه قرار گیرد تا نحوه رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب را نشان دهد. در واقع برنامه گذار پروژه، مدرک رسمی و تائید شده برای استفاده در مدیریت کنترل عملیات پروژه می باشد. این برنامه می بایستی به نحو مقتضی بین دست اندرکاران مختلف توزیع شود. بطوریکه کلیه مجریان در سطوح مختلف به اندازه کافی از آن اطلاع حاصل نمایند.
- مستندات تفصیلی
مجموعه اسناد، مدارک و مستندات تفصیلی برای تفسیر و تأئید مشخصه های برنامه گذار پروژه و شامل موارد زیر است :
- نتایج حاصل از سایر فرایند های برنامه ریزی که بنا به تشخیص در برنامه گذار پروژه ملحوظ نشده است.
- اطلاعات، مدارک و مستنداتی که به موازات تدوین برنامه گذار پروژه تهیه شده اند.
- مدارک و مستندات فنی مورد استفاده در تهیه برنامه گذار پروژه.
- مدارک استناد متناسب با اجرای پروژه
- مشخصات برنامه ریزی های اولیه و نتایج حاصل از اجرای آنها.
کلیه مستندات، مدارک و سوابق می بایستی به روش مناسب طبقه بندی و در مکان مناسبی نگهداری شوند تا در حین اجرای پروژه، در صورت لزوم مورد استفاده قرار گیرند.
- شناسائی رویدادهای بالقوه مخاطره آمیز
از مهمترین مشکلات پروژه های IT، عدم توجه کافی به ریسک های موجود در این نوع پروژه ها میباشد که می تواند دارای نتایج مثبت یا منفی بر روی نتایج پروژه باشد. این ریسک ها باید قبل از شروع کار گروهی شناسائی گردند.
۲-۳- فرایند کار گروهی
با توجه به اینکه در پروژه های IT متخصصین مختلفی از جمله برنامه نویسان، مهندسان،تکنسینها و… وجود دارند، لذا استفاده موثر از این نیروها اجتناب ناپذیر می باشد. فرایند کار گروهی، فرآیندی است که با بکارگیری نیروی انسانی مورد نیاز (بصورت گروهی) و واگذاری مسئولیت برای انجام فعالیت های پروژه، این مهم را به انجام می رساند.
۲-۳- ۱- ورودی های لازم برای کارگروهی
- برنامه گذار پروژه
- ساختار شکست کار
- مشخصات کارکنان
مشخصات کل کارکنان پروژه بهمراه اطلاعات مهارت های فردی و گروهی آنان از ورودی های لازم برای کار گروهی است.