تعداد عدم توافقات
پایای باز آزمون (درصد)
۱
اول
۶۰
۲۳
۵
۷۶%
۲
دوم
۵۴
۲۲
۷
۸۱%
۳
نهم
۵۰
۱۹
۹
۷۶%
کل
۱۶۴
۶۴
۲۱
۷۸%
همانطور که جدول ۳-۱ نشان میدهد تعداد کل کدهای ثبت شده توسط هر دو نفر (محقق و فرد همکاری کننده) برابر ۱۶۴، تعداد کل توافقات بین این کدها ۶۴، و تعداد کل عدم توافقات بین این کدها ۲۱ میباشد. پایایی بین دو کدگذار با بهره گرفتن از فرمول ذکر شده ۷۸% است که از ۶۰% بالاتر بوده بنابراین قابلیت اعتماد کدگذاریها مورد تأیید است (نقوی،۱۳۸۸، ص ۱۱۰).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
کوشش نگارنده در این مطالعه بر آن بوده است که با توصیف دقیق مسیر تصمیمات خود، درک قابلیت تعمیم و همچنین قابلت پیگیری تحقیق را برای سایرین روشن سازد. بنابراین از لحظه ورود خود به حیطه مطالعه فرایند ورود به بخشها و چگونگی تثبیت نقش خود را توصیف کرده است. به علاوه پژوهشگر طریقه نمونهگیری هدفدار (گلوله برفی) و نظری، فرایند مصاحبه و مشاهده، تحلیل دادهها در سطوح مختلف و تمامی موارد لازم دیگر را به وضوح شرح داده است به طوری که پیگیری و اجرای مجدد آن برای هر محقق دیگری کاملاً ساده و امکانپذیر است و خواننده میتواند این احساس را داشته باشد که واقعه را شخصاً تجربه میکند.
۳-۱۳. اعتباربخشی به نتایج:
در نظریه برخاسته از دادهها، اعتباربخشی، بخشی فعال از فرایند پژوهش است. برای مثال در جریان کدگذاری باز به شیوه مقایسهای، پیوسته پژوهشگر به تطابق همگونی میان اطلاعات و مقولههای پدیدار شده میپردازد. فرایند مشابهی از بازبینی دادهها نسبت به مقولهها در مرحله کدگذاری محوری انجام میپذیرد.
پژوهشگر سؤالهایی درباره مقولهها مطرح میکند پس از آن، دادهها را مرور میکند و شواهد، رویدادها و وقایع را جستجو می کند، که این فرایند را نمونه گیری تشخیصی مینامند. پس از تکوین نظریه پژوهشگر فرایند نمایان شده را از طریق مقایسه با فرایندهای موجود در پیشینه تحقیق اعتبار بخشی میکند. همچنین ناظران بیرونی از جمله شرکت کنندگان در طرح تحقیق برای درستی نظریه داده بنیاد میتوانند با مقایسه با ملاک و معیار علمی دلیل و مدرک عرضه کنند. این امر اعتبار و پذیرفتنی بودن دادهها را نیز شامل میشود (بازرگان،۱۳۸۷، ص ۱۲۶).
در واقع، یک نظریه داده بنیاد خوب، نوعی نظریه است که:
- به صورت استقرایی از دادهها استخراج شده است؛
- تابع تعامل و بازاندیشی نظری است؛
- بر اساس معیارهای ارزیابی خاص خود به حد کفایت مورد قضاوت قرار گرفته است.
به منظور ارزیابی کیفیت نظریه حاصل از استراتژی نظریه داده بنیاد، ترنر[۹۷]دو معیار را پیشنهاد میکند:
- آیا مبانی نظریه آن با رویداد اجتماعی توصیفگر آن به طور تنگاتنگ و مکفی تناسب دارد؟
- آیا برای افرادی که آشنایی محدودی با پدیده اجتماعی تحت بررسی مشارکت کنندگان در پژوهش و یا سایر افراد دارند، قابل درک، روشنگرانه و صحیح به نظر میرسد؟ (دانایی فرد و همکاران،۱۳۸۳).
فصل چهارم: روش تجزیه و تحلیل دادههای تحقیق
مقدمه:
در این مطالعه روش جمع آوری دادهها، مصاحبههای عمیق، باز و نیمه سازمانی یافته بود. در پژوهش حاضر، مصاحبه ابتدا با سؤالات کلی شروع و سپس بر اساس مطالب بیان شده ادامه مییافت، ضمن اینکه محقق سعی داشت با احاطه بر موقعیت، ارتباط سؤالات با هدف مصاحبه حفظ گردد. راهنمای مصاحبه که حاویای کسری سؤالات باز بود به محقق امکان داد تا سوالاتی را برای کنکاش بیشتر در حیطه مورد نظر در طول مصاحبه مطرح نماید.
تحلیل مصاحبه میتواند بخش یاز تئوری سازی، آزمون تئوری یا کاربرد یافتهها باشد. هدف، عنوان و ماهیت مواد و اطلاعات موجود در مصاحبه، معین میکند که کدام روش برای تحلیل مصاحبه مناسبتر است. با توجه به هدف این پژوهش و ماهیت دادههای بدست آمده از مصاحبه میتوان بیان نمود که تحلیل مصاحبه، بخش یاز تئوری سازی قرار میگیرد چرا که در پایان به یکسری دستهه ای مفهومی و مقولهها که تشکیل دهنده تئوری هستند دست مییابیم.
در این تحقیق جهت تجزیه و تحلیل دادههای حاصل از مصاحبه از روش نظریه داده بنیاد استفاده شده است. بنابراین ابتدا متن هر مصاحبه بررسی شده و با توجه به جملات و نکات کلیدی در مصاحبه برچسبهای مفهومی برای آنها انتخاب شده است. پس از کدگذاری اولیه، محقق کدها را با هم ترکیب نموده و کدهای مشابه را در طبقات انتزاعی به نام مقولات قرار داده و درنهایت با قرار دادن مقولات مشابه دریک سطح مفهومی خاص، شش طبقه اصلی استخراج شد که در ادامه به تشریح آنها میپردازیم.
۴-۱. ورود به میدان پژوهش: