نوع علف های هرز موجود در مزرعه
پنیرک
یولاف
خردل وحشی
مرغ
جو دوسر
۷- ۳ - نمونه برداری ها
هر کرت آزمایشی شامل هشت خط با فاصله ردیف ۲۵/۰متر و طول ۵/۴ متر بود که دو خط کناری (خط های شماره ۸ و ۱) به عنوان حاشیه در نظر گرفته شد و برای اندازه گیری شاخص های رشد، نمونه برداری از خطوط ۲ و ۷ و برای برآورد اجزاءعملکرد دانه، برداشت از چهار خط مرکزی هر کرت با حذف نیم متر حاشیه از دو طرف صورت گرفت.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۱-۷-۳- شاخص های رشد
جهت تعیین شاخص های رشد در ۷ مرحله از ردیف های ۲ یا ۷ در هر کرت پس از حذف تأثیر حاشیه، ۱۰ بوته موجود در یک راستا انتخاب شده و از زمین کف بر شدند. سپس این نمونه ها به آزمایشگاه منتقل شده و پس از تعیین شاخص سطح برگ و تعیین وزن خشک، شاخص های رشد با بهره گرفتن از فرمول های زیر تعیین شدند (۱۵)؛در این فرمول ها :
A × CGR= (W2 –W1) / (T2- T1)
NAR=RGR / LAR
LAR =LA / TDW
RGR=(1/W1) × (dw / dt) LAID = {(LA1+ LA2) / GA}× {( T2 - T ۱ ) / ۲ }
نسبت سطح برگ LAR: فاصله زمانی بین دو نمونه برداری:T2 –T1
سرعت جذب خالص NAR: تغییرات وزن خشک در واحد زمان: dw /dt
سطح زمین GA: سطح برگ گیاه در نمونه برداری اول: LA1
وزن خشک گیاه در نمونه برداری دوم: W2 کل وزن خشک گیاه :TDW
سرعت رشد نسبی RGR: سرعت رشد محصول:CGR
سطح برگ گیاه در نمونه برداری دومLA2: دوام سطح برگ بر اساس LAI :LAID
۱-۱-۷-۳- شاخص سطح برگ (LAI )
اندازه گیری شاخص سطح برگ در طول رشد گیاه در طول فصل رشد در ۷ مرحله انجام شد. سطح برگ هر بوته به طور جداگانه با بهره گرفتن از روش وزنی محاسبه شد. سپس شاخص سطح برگ با بهره گرفتن از رابطه LA/GA محاسبه گردید که LA سطح برگ نمونه و GA سطح نمونه برداری می باشد. رابطه فوق بدون بعد بوده و مقادیر از ارقام مثبت می شود ( ).
۲-۱-۷-۳- سرعت رشد گیاه (CGR )
سرعت رشد محصول، افزایش وزن یک اجتماع گیاهی در واحد سطح در واحد زمان می باشد که در مراحل مختلف رشد انجام گرفت. با توجه به رکود رشدی گندم در زمستان فاصله اولین و دومین نمونه برداری تقریباً ۵۰ روز بود ولی در مراحل بعدی هر ۱۵ روز یکبار نمونه برداری صورت گرفت. در هر نمونه برداری دو ردیف کناری و ۵/۰ متر از ابتدا و انتهای هر کرت به عنوان حاشیه حذف شدند و۱۰ بوته به طور تصادفی انتخاب و با قیچی از ناحیه طوقه قطع و در کیسه های نخی قرار داده شد و به آزمایشگاه منتقل شد و نمونه ها در دمای ۷۲ درجه سانتیگراد درآون الکتریکی قرار داده شد و پس از ۴۸ ساعت نمونه ها توزین شدند( ).
سرعت رشد گیاه از رابطه زیر بر حسب گرم در متر مربع در روز محاسبه گردید و W2-W1 تغییرات وزن خشک گیاه،T2-T1 فاصله زمانی نمونه برداری(هر ۱۵ روز یک بار) است.
CGR = 1 / GA (W2 - W1)(T2 - T1)
سطح زمین=GA
وزن = W
زمان= T
۳-۱-۷-۳ - دوام شاخص سطح برگ (LAID )