- توزیع ابتدایی پرسشنامه بین تعدادی از دست اندرکاران مزبور و اعمال نظرات اصلاحی آنان.
۳-۵ پایایی (اعتمادپذیری) پرسشنامه
پایایی ابزار که از آن به اعتبار دقت و اعتماد پذیری تعبیر میشود، عبارت از این است که اگر وسیله اندازه گیری که برای سنجش متغیر و صفتی ساخته شده در شرایط مشابه در زمان یا مکان دیگر نیز نتایج مشابهی از آن حاصل شود، به عبارت دیگر، ابزار پایا یا معتبر ابزاری است که از خاصیت تکرارپذیری و سنجش نتایج یکسان برخوردار باشد (حافظ نیا، ۱۳۷۷؛ ۱۵۵).پایایی ابزار که از آن به اعتبار دقت و اعتمادپذیری تعبیر میشود، عبارت از این است که اگر وسیله اندازه گیری که برای سنجش متغیر و صفتی ساخته شده در شرایط مشابه در زمان یا مکان دیگر نیز نتایج مشابهی از آن حاصل شود، به عبارت دیگر، ابزار پایا یا معتبر ابزاری است که از خاصیت تکرارپذیری و سنجش نتایج یکسان برخوردار باشد (حافظ نیا، ۱۳۷۷؛ ۱۵۵).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
- روش آلفای کرون باخ
- روش موازی (Parallel)
- روش موازی اکید(strict parallel)
- روش گاتمن (Gattman)
- روش دو نیمه کردن (split- Half)
روش آلفای کران باخ
این روش برای محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازه گیری که خصیصه های مختلف را اندازه گیری می کند به کار می رود. گفته می شود اگر ضریب آلفا بیشتر از ۷/۰ باشد، آزمون از روایی قابل قبول برخوردار است.
رابطه آلفای کرونباخ عبارت است از:
Si2: مجموع واریانس
α: ضریب آلفای کرانباخ
St2: واریانس کل
N: تعداد سؤالات پرسشنامه (سرمد، بازرگان و حجازی، ۱۳۸۵؛ ۱۶۹).
جدول ۳-۱، مقدار آلفای کرانباخ برای متغیرهای پژوهش را نشان میدهد.
جدول ۳-۱ مقدار آلفای کرانباخ برای متغیرهای پژوهش
پرسشنامه
مقدار آلفای کرانباخ
انگیزش بیمه گذاران
۰٫۸۳۸
عوامل فرهنگی و اجتماعی
۰٫۷۸۱
ساختار مدیریت شرکت بیمه
۰٫۸۴۳
عامل تورم
۰٫۷۷۲
همانطور که در جدول ۳-۱ مشاهده میشود مقدار آلفای کرانباخ برای تمام متغیرها، از ۰٫۷بیشتر میباشد، بنابراین پایایی پرسشنامه ها تائید میگردد.
۳-۶ روش تجزیه و تحلیل داده ها
با اطلاعات حاصل از پرسشنامه به بررسی داده ها پرداخته و با آزمون های آمار استنباطی به بررسی فرضیه ها با بهره گرفتن از نرم افزار spss20 و Amos پرداخته خواهد شد.
۳-۶-۱ آزمون کولموگروف – اسمیرنوف
این آزمون جهت بررسی ادعای مطرح شده در مورد توزیع داده های یک متغیر کمی مورد استفاده قرار می گیرد. پیش از انجام آزمون های آماری باید مشخص کرد که آیا داده ها از یک جامعه نرمال بدست آمده یا خیر. اگر متغیرها دارای توزیع نرمال باشند آنگاه با آزمون های مطرح شده در آمار پارامتری می توان به آزمون فرض های تحقیق پرداخت اما اگر متغیرها از جامعه ای غیر نرمال باشند باید از آزمون های ناپارامتری استفاده نمود. آزمون فرض نرمالیتی به شکل زیر مطرح می شود: (Chakravart et al, 1967):