است. میزان سوددهی نیز توسط تابع در هر به صورت رابطه زیر میباشد:
(۳‑۲)
شایان ذکر است که الگوریتم COA یک الگوریتم بیشینهسازی بوده که برای کمینهسازی میتوان به صورت زیر عمل کرد:
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
(۳‑۳)
پس از اینکه جمعیت فاختهها به صورت ماتریس تایی از ها ایجاد شد، برای هر یک از فاختهها که در یک ساکناند، تعدادی تخم به طور تصادفی تعیین میگردد. حداقل و حداکثر تخمها به ترتیب ۵ و ۲۰ میباشند. یکی از عادتهای فاختههای واقعی اینست که آنها در یک فاصلهی بیشینه از محل سکونتشان تخمگذاری می کنند که در اینجا به نام شعاع تخمگذاری[۱۵] در نظر گرفته شده و توسط رابطه (۳-۴) محاسبه میگردد.
(۳‑۴)
سپس تخمها به طور تصادفی در لانههای پرندگان میزبان که در محدوده تخمگذاری یا فاختهی مادر قرار دارند مطابق شکل ۳-۱، گذاشته میشوند.
شکل۳‑۱: نمایش نحوه تخمگذاری در محدوده ELR [4]
بعد از اینکه همه تخمها گذاشته شد، آنهایی که شباهت کمتری به تخمهای میزبان داشته، شناسایی
شده و به بیرون انداخته میشوند. بنابراین p% (معمولا ۱۰%) از همه تخمها که مقدار شایستگی
کمتری دارند از بین میروند. نکتهی جالب اینکه فقط یک تخم در هر لانه شانس بزرگ شدن دارد و این امر به دلیل بیرون انداختن جوجههای میزبان توسط جوجه فاختههاست.
زمانی که جوجه فاختهها رشد کرده و بالغ شدند، به گروههایی تقسیم میشوند. چرا که تشخیص اینکه هر فاخته به کدام گروه تعلق دارد امری دشوار میباشد. این کار توسط خوشهبندی k_means انجام میپذیرد. پس از آن فاختهها به سمت محلهای سکونتی بهتر که بتوانند غذای بیشتری برای
نسلهای بعدی تضمین کنند، مهاجرت می کنند. بنابراین بهترین خوشه از نظر میانگین سوددهی انتخاب و از بین فاختههای آن بهترین فاخته به عنوان نقطهی هدف برای مهاجرت فاختههای سایر خوشه ها و نیز خوشهی مورد نظر، به کار گرفته می شود. در این مهاجرت فاختهها تنها از کل مسیر را با انحراف رادیان تا مقصد طی می کنند. این دو پارامتر و به فاختهها کمک می کنند تا موقعیتهای بیشتری را در محیط جستجو کنند که به صورت زیر تعریف میگردند:
(۳‑۵)
(۳‑۶)
عددی تصادفی بین [۰،۱] و پارامتر محدودکننده انحراف از موقعیت هدف است که برای