جدول ۴-۲۹ : رتبه بندی موانع بهره وری نیروی انسانی
فصل پنجم:
نتیجه گیری و پیشنهاد ها
۵-۱)مقدمه:
هدف از انجام هر تحقیق و پژوهشی، ارائه جواب به سوالات تحقیق و نتیجه گیری در خصوص فرضیه ها می باشد تا بتوان در نهایت در خصوص موضوع تحقیق ومساله پژوهشی به نتیجه گیری پرداخت. اصولا تمامی مراحل تحقیق در جهت رسیدن به آگاهی برای نتیجه گیری صورت می پذیرد. با توجه به این موضوعات در این تحقیق به شناسایی واولویت بندی موانع بهره وری نیروی انسانی در سازمان تامین اجتماعی استان قم به روش تاپسیس پرداخته است.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
به طور خلاصه، فصل حاضر پس از بیان مختصری از مساله، نتایج حاصل از فرضیه های تحقیق سپس در ادامه محقق اقدام به رتبه بندی عوامل فوق با بهره گرفتن از مدل TOPSIS نموده و بحث نتیجه گیری پرداخته است و در ادامه پیشنهاداتی بر مبنای یافته های تحقیق ارائه خواهد شد. در پایان ضمن بیان محدودیت های تحقیق پیشنهاداتی را به منظور ادامه و پیگیری تحقیقات مشابه در آینده ارائه می دهد.
بر این اساس فصل حاضر شامل موارد زیر است:
مروری بر مساله
جمع بندی نتایج حاصل از فرضیه ها یا سوالات
رتبه بندی عوامل فوق با بهره گرفتن از روش تاپسیس
نتیجه گیری، بحث و مقایسه
محدودیت های تحقیق
پیشنهادات کاربردی – مدیریتی
ارائه پیشنهادات برای تحقیقات آتی
۵-۲) مروری بر مساله پژوهش :
یکی از نقاط کلیدی برای حیات سازمان ها توجه به مقوله بهره وری و شناسایی و توجه به موانع آن می باشد؛ برنامه ریزى و تصمیم گیرى جهت دستیابى و حفظ بهره وری یکى از اهداف اصلى سازمان هاى موفق محسوب می شود و سالانه سرمایه گذاری هاى قابل توجهی در این زمینه انجام می دهند.
بنابراین بهره وری و شناسایی موانع آن و توجه به آنها نه تنها می بایست در صدر تمام فعالیت ها و برنامه هاى سازمان قرار گیرد، بلکه سازمان باید برنامه و طرحى منظم را در این زمینه تدوین و تعقیب نماید. قبل از انجام این کار می بایست موانع بهره وری نیروی انسانی به عنوان مهمترین عامل در افزایش یا کاهش بهره وری سازمان ها شناسایى و اولویت بندى گردند تا بر مبناى آن تصمیم گیران و برنامه ریزان سازمان بتوانند با توجه به شرایط و میزان منابع و امکانات موجود در مورد تدوین و اجراى برنامه هاى یاد شده تصمیم گیرى کنند. در تحقیق حاضر سعى بر آن است که به کمک مدل هاى تصمیم گیرى چند شاخصه عوامل تاثیرگذار بر موانع بهره وری نیروی انسانی در استان قم تبیین گردد.
۵-۳) جمع بندی نتایج حاصل از فرضیه ها یا سوالات :
پیشرفت چشمگیر مبانی ریاضی فنون تحقیق در عملیات از یک طرف و توسعه فن آوری رایانه از طرف دیگر، دامنه کاربرد تحقیق در عملیات در سازمان ها را گسترش داده است. همانطور که می دانیم یک تصمیم نتیجه فرایند انتخاب یک گزینه بهتر از میان گزینه های متفاوت است و فنون فوق الذکر ما را در انتخاب گزینه بهینه جهت رسیدن به مقصود (آرمان) یاری می دهد. در این پژوهش محقق با توجه به نقش نیروی انسانی در رشد و توسعه بهره وری و کارایی، ضرورت شناسائی و اولویت بندی موانع بهره وری نیروی انسانی را در این حوزه را تبیین نموده است سپس با تشریح تاریخچه پیدایش مدیریت منابع انسانی در ایران و نیز تاریخچه بهره وری و موانع بهره وری نیروی انسانی به بیان پیشینه تحقیق پرداخته است در فصل سوم این پایاننامه، روش تحقیق به طور مبسوط مورد بررسی قرار گرفتهاست، در این فصل با بیان توضیحی درخصوص آزمون T-Student و تصمیم گیری های چندمعیاره به تشریح مدل TOPSIS پرداخته است. در گام بعدی متغیرهای موثر بر کاهش بهره وری نیروی انسانی که با بهره گرفتن از مطالعات کتابخانه ای و آشنایى با سازمان تامین اجتماعی و کمک استاد محترم راهنما شناسایی گردیداند،
پس از تبیین هر یک از مؤلفههای فوق ، پرسشنامهای با ۲۱گزینه جهت شناسائی موانع بهره وری نیروی انسانی طراحی و به تایید استاد محترم راهنما و دیگر خبرگان رسید. سپس با بهره گرفتن از نتایج بدست آمده از این فصل تعداد ۱۷۵ پرسشنامه در بین متخصصین حوزه بانکداری توزیع گردید که تمامی آنها جمع آوری شد.
در فصل چهارم پایاننامه و با بهره گرفتن از روش آزمون T-Student به تجزیه و تحلیل دادهها و یافتههای پژوهش پرداختهشد و فرضیات اولیه محقق به آزمون گذاشته شد، که در جدول زیر میتوانید خلاصه نتایج بدست آمده از پایاننامه را مشاهده نمایید:
ردیف
فرضیه
نتیجه آزمون
۱
مدیریت و نگرش نا مناسب مسئولان و مدیران سازمان
رد
۲
عدم ارائه و تدارک آموزش های کاربردی و مناسب توسط مدیران
رد
۳
ضعف تعهد اجرایی مدیران
رد
۴
نداشتن اعتقاد و باور به نتایح و فواید بهبود بهره وری توسط مدیریت
تایید