۲۴
وپترو
۲۴۲۹۰۳
سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی
۲۵
پارسان
۲۴۱۲۰۳
گسترش نفت و گاز پارسیان
۲۶
تاپیکو
۲۴۱۱۹۴
سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تاًمین
۲۷
شیران
۲۴۱۱۰۳
سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران
همانطور که ذکر شد، برای یکسان شدن شرایط شرکتها و همگن بودن اطلاعات از تعداد ۲۷ شرکت صنعت شیمیایی با اعمال محدودیتهای ذکر شده در بالا، در این پژوهش به تعداد ۲۰ شرکت پرداخته میشود. به شرح زیر:
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
کربن ایران، تولید مواد اولیه و الیاف مصنوعی، پتروشیمی خارک، پاکسان، پتروشیمی پردیس، گروه صنعتی پاکشو، نیرو کلر، پتروشیمی آبادان، صنایع پتروشیمی کرمانشاه، پتروشیمی فناوران، پتروشیمی شازند، صنایع شیمیایی فارس، گلتاش، پتروشیمی شیراز، پتروشیمی فارابی، معدنی املاح ایران، صنایع شیمیایی سینا، دوده صنعتی پارس، لعابیران و پلی اکریل.
۳-۴- روش جمع آوری اطلاعات
روش جمع آوری اطلاعات و نحوهی استخراج دادهها از منابع مختلف، گام مهمی در جهت انجام پژوهش و پاسخ دادن به سوالات مورد نظر میباشد. در این مطالعه مبانی تئوریک و ادبیات پژوهش براساس مطالعات کتابخانهای و استفاده از کتب و مقالات علمی مرتبط با موضوع فعالیت های شرکتهای بورسی و جهت جمع آوری اطلاعات آماری، از مستندات منتشره شرکتها در وب سایت رسمی بورس اوراق بهادار تهران و اطلاعات سایت www.codal.ir[86]، بهره برده شده است.
۳-۵- متغیرهای پژوهش
در این بخش ابتدا به تعریفی دقیق از متغیرهای مورد استفاده در این پژوهش پرداخته، سپس نحوهی محاسبهی متغیرها و روش تصمیمگیری بر اساس تسلط تصادفی را ارائه میدهیم.
۳-۵-۱- متوسط مجذور انحرافات(واریانس)
با توجه به نمونه مورد پژوهش این مقوله بهمنظور نادیده گرفتن علامت بازدهیها استفاده گردید تا با انجام مجذور آنها تاثیر منفی آن از بین برود. متوسط مجذور انحرافات در مباحث آماری از خانواده گشتاور محسوب میشود.
= (۳-۱)
در این معادله، بیانگر واریانس، بیانگر بازده شرکت های صنایع خودرویی و شیمیایی در هفته t و بیانگر میانگین بازدهی شرکتها در دوره یکساله که شامل ۵۲ هفته میباشد.
۳-۵-۲- انحراف معیار
برای جلوگیری از صفر شدن حاصل جمع انحرافات مشاهدات از میانگین، از مجذور انحرافات استفاده میشود. در عین حال برای مقایسه مشاهدات با مشخصه پراکندگی، باید هر دو کمیت، بعد مشابه داشته باشند. بههمین علت مجذور واریانس مجدداً حساب میشود و شاخص انحراف معیار را میسازد.
=(۳-۲)
۳-۵-۳- نیم واریانس
(۳-۳)
(۳-۴)
که SVM نیم واریانس زیر میانگین بازده شرکتهای بورسی و نیم واریانس زیر نرخ بازده هدف میباشد. تعداد شرکتها، نرخ بازدهی هدف و امید ریاضی نرخ بازدهی است(تهرانی و سیری، ۱۳۸۸).
مطابق معیار نیمه واریانس زیر نرخ میانگین (s.Vm) که مارکوئیتز ارائه کرد، در این پژوهش نیمه واریانس و نیز انحراف معیار زیر نرخ میانگین بازدهی (نامطلوب) و بالای نرخ میانگین بازدهی (مطلوب) محاسبه و استفاده میشود. باید ذکر کنیم که نوسانات زیر نرخ میانگین در این پژوهش بررسی میشوند و نوسانات نسبت به نرخ هدف بررسی نمیشوند، چون به نظر میرسد، نوسانات نسبت به نرخ هدف مختص هر سرمایهگذار است و نمیتواند برای کل بازار استفاده شود، دلیل بعدی این است که محاسبه و تخمین نرخ هدف برای سرمایهگذاران میتواند بسیار چالش برانگیز و حتی غیرممکن باشد.
مهترین روش محاسبه ریسک در بین روشهای فوق، روش محاسبه ریسک نامطلوب میباشد.
۳-۵-۴- انحراف معیار نامطلوب