۲
۱۲
۷۴/۲۸
۰۶۰/۰
مدل ارائه شده در دو زاویه زانوی ۶۰ درجه و ۱۴۰ درجه شبیهسازی و کانتور تنش آن در شکل ۳‑۴۳ و شکل ۳‑۴۴ به نمایش در آمده است. درنتایج شبیهسازی مدل جدید با نتایج مدل پروتز مد نظر ارائه شده است.
شکل ۳‑۴۳: کانتور تنش مدل ویرایش شده ۶۰ درجه با فرض رفتار خطی مواد تیبیال.
شکل ۳‑۴۴: کانتور تنش مدل ویرایش شده ۱۴۰ درجه با فرض رفتار خطی مواد تیبیال.
شکل ۳‑۴۵: تنش معادل تیبیال، با فرض رفتار خطی ماده تیبیال در دو مدل ویرایش شده و مدل پروتز مد نظر.
شکل ۳‑۴۶: کرنش معادل تیبیال، با فرض رفتار خطی ماده در دو مدل ویرایش شده و مدل پروتز مد نظر.
با توجه به شکل ۳‑۴۵ و شکل ۳‑۴۶، تنش معادل ون مایزز در زاویه زانو ۱۴۰ درجه با مدل جدید به میزان ۳۵/۲۳ درصد و کرنش معادل به میزان ۱۷ درصد نسبت به مدل پروتز مد نظر کاهش یافته است. همچنین جهت اطمینان از این تاثیر مثبت در بقیه حالات، به عنوان نمونه در حالت زاویه زانوی ۶۰ درجه نتایج شبیهسازی ارائه شده است که حاکی از کاهش ۸/۲ درصدی تنش و ۷۶/۱۴ درصدی کرنش میباشد. همچنین با توجه به فاصله دیگر زوایا از حالت پلاستیک، تحت نیروهای بحرانی اعمالی، میتوان تاثیر این ویرایش مدل را به طور کلی به عنوان یک ثاثیر مثبت تلقی کرد.
فصل چهارم: اعتبارسنجی و صحتسنجی نتایج
در این فصل، صحت و دقت نتایج ارائه شده در فصول گذشته مورد بررسی قرار خواهد گرفت. از آنجایی که اطلاعات دقیق کار مشابه با این پروژه نه در ایران و نه در خارج از ایران به عنوان گزارش، مقاله، کتاب چاپ نشده است، بنابراین جهت اعتبارسنجی نتایج، از کارهای دیگر که تحلیل استاتیکی را با فرض تغییر خطی و غیر خطی بودن رفتار مواد انجام دادهاند، میتوان استفاده نمود. یعنی مسائلی که حل تحلیلی آن به عنوان مقاله یا گزارش معتبر ارائه شده است، با نرمافزار انسیس ورکبنچ شبیهسازی و با نتایج تحلیلی مورد مقایسه و صحت شبیهسازی و برنامه کامپیوتری استفاده شده، مورد بررسی قرار گیرد. همچنین یکی از راههای اعتبارسنجی شبیهسازیهای عددی، بررسی عدم وابستگی نتایج به تعداد المانها یا مشبندی مسأله میباشد [۲۷]. بدین صورت که اگر با افزایش تعداد المان یا مشبندی، نتایج شبیهسازی، در اینجا تنش ون مایزز به عددی همگرا شود، نتایج شبیهسازی وابسته به مش نبوده و مورد قبول میباشد. با این کار تعداد المان یا مشبندی بهینه که نتایج را با دقت قابل قبول ارائه دهد، تعیین خواهد شد. همچنین میتوان نتایج شبیهسازی پروتز مورد نظر را با نتایج شبیهسازی پروتز مشابه مقایسه کیفی نمود. در پایان برای چک کردن درستی نتایج، با توجه به موجود بودن منحنی واقعی تنش- کرنش، منحنی تنش- کرنش حاصل از شبیهسازی استخراج و با منحنی واقعی مقایسه خواهد شد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
بررسی عدم وابستگی نتایج شبیهسازی پروتز زانوی مورد نظر به المان
در این بخش عدم وابستگی شبیهسازی پروتز زانوی مورد نظر، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در شکل ۴‑۱ الی شکل ۴‑۴ به ترتیب المانبندی با سایز المان درشت با رلیوانس[۷۸] ۴۰-، متوسط با رلیوانس ۱۰، ریز با رلیوانس ۱۰۰و بهینه با اندازه مش ۱ میلیمتر در سطوح تماس ارائه شده است. همچنین در شکل ۴‑۵ و شکل ۴‑۶ کانتور تنش ون مایزز تیبیال پروتز به ترتیب با المانهای درشت و ریز ارائه شده است.
شکل ۴‑۱: نمایش المانبندی با المانهای درشت.
شکل ۴‑۲: نمایش المانبندی با المانهای متوسط.
شکل ۴‑۳: نمایش المانبندی با المانهای ریز
شکل ۴‑۴: نمایش المانبندی با المانهای مناسب
شکل ۴‑۵: نمایش کانتور تنش ون مایزز تیبیال پروتز با المانهای درشت برای زاویه زانو ۶۰ درجه.
شکل ۴‑۶: نمایش کانتور تنش ون مایزز تیبیال پروتز با المانهای ریز برای زاویه زانو ۶۰ درجه.
Solution Number
Equivalent Stress (MPa)
Change (%)
Nodes
Elements
۱
۶۱۵/۱۰
-
۳۸۴۶۰
۱۸۹۸۸
۲
۳۲/۱۲
۰۶/۱۶
۴۵۶۱
۲۶۴۱۳
۳
۸۵/۱۲
۳/۴