که در آن :
: تعداد سالهای گذشته که اطلاعات هواشناسی آنها در دسترس باشد
: متوسط دمای بیشینهی روزانه در سال های گذشته
: متوسط دمای کمینهی روزانه در سال های گذشته
: دمای ساعت h در روز d
: نسبت درجه حرارت ساعتی نشان داده شده در شکل (۳-۳۰) میباشد]۳۳[.
شکل ۳-۳۰ : نسبت دما، پارامتری برای به دست آوردن دمای ساعتی
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
-
-
-
-
- تأثیر جریان هجومی بر عمر ترانسفورماتور
-
-
-
جریان هجومی یک ترانسفورماتور میتواند ۷ تا ۱۰ برابر جریان نامی آن میباشد. تفاوت جریان هجومی با جریان اتصال کوتاه در تعداد دفعات رخداد و مدت زمان آنها است بهطوریکه تعداد وقوع جریان هجومی و مدت زمان آن از جریان اتصال کوتاه بیشتر میباشد]۳۴ ، ۳۵ و ۳۶[ . از طرفی بیشترین مقدار جریان هجومی در شرایط یکسان معمولاً کوچکتر از بیشینه جریان اتصال کوتاه است. بر همین اساس نسبت جریان هجومی به جریان اتصال کوتاه بین ۲۵/۰ تا ۱ متغیر خواهد بود]۳۶[.
- دمای سیمپیچ در زمان اتصال کوتاه
دمای سیمپیچها بعد از آنکه تحت تأثیر جریان اتصال کوتاه متقارن قرار میگیرند، از رابطههای (۳-۸۶) و (۳-۸۷) محاسبه میشوند]۳۱ و ۳۴[.
(۳-۸۶)
برای هادیهای مسی
(۳-۸۷)
برای هادیهای آلومینیمی
: دمای اولیه سیمپیچ بر حسب °C
: چگالی جریان اتصال کوتاه بر حسب (A/mm2)
: مدت زمان اتصال کوتاه بر حسب Sec.
همانطور که اشاره شد با توجه به ارتباط جریان هجومی و اتصال کوتاه میتوان با فرضیات مناسبی از روابط (۳-۸۶) و (۳-۸۷) برای بررسی تأثیر جریان هجومی بر عمر عایقی ترانسفورماتورها استفاده نمود.
-
-
- جمعبندی
-
در این فصل جهت بررسی قابلیت اطمینان کل ترانسفورماتورها، قابیلت اطمینان به دو بخش دوره عمر مفید و دوره فرسایش تقسیم و مورد بحث قرار گرفت. همچنین به مبحث عمر عایقی و عوامل تأثیرگذار روی فرسودگی آن پرداخته شد و مشخص گردید فرسایش عایقی متناسب با دمای نقطهی داغ سیمپیچ میباشد. از اینرو جهت ارزیابی عملکرد حرارتی روشهای مختلف بهرهبرداری ترانسفورماتورها، روش محاسبه دمای نقطهی داغ تبیین گردید. همانطور که ملاحظه شد محاسبهی دسترسپذیری و عدم دسترسپذیری، انرژی انتظاری تأمین نشده، تلفات توان و طول عمر ترانسفورماتورهای موازی یک پست، مبنای تصمیمگیری جهت خروج عمدی یکی از تراتسفورمرهای موازی جهت بهرهگیری از روش جدید پیشنهادی خواهد بود. همچنین جهت مطالعه دقیق اثر پارامترهای تأثیرگذار بر عمر متوسط ترانسفورماتور، دادههای دمای محیط ساعتی و اثر جریان هجومی بر دمای نقطهی داغ سیمپیچ بررسی شده است.
در ادامه این پایاننامه، با بهره گرفتن از شبیهسازی در نرمافزار MATLAB نشان داده خواهد شد که در یک دوره بارگذاری ۵۰ ساله، در چه زمانهای استفاده از یک ترانسفورماتور در پستهای با دو ترانسفورماتور موازی بهینهتر از استفاده از دو ترانسفورماتور موازی به طور همزمان است و بر مبنای همین روش بهرهبرداری متوسط عمر ترانسفورماتور چگونه تغییر میکند و نمودار قابلیت اطمینان ترانسفورماتور با در نظر گرفتن اثر بارگذاری در مقایسه با حالت بدون در نظر گرفتن بارگذاری برای بارگذاریهای مختلف چگونه خواهد شد.
فصل چهارم
شبیهسازی و تحلیل نتایج