استفاده از مشاور یا مشاوران ارتباطی
۵-۴-۲٫پیشنهادها برای محققان آتی:
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
-
- محدودیت حجم نمونه آماری و عدم تنوع آن تعمیم پذیری نتایج پژوهش را محدود می کند برای افزایش تعمیم پذیری یافته های تحقیق استفاده از نمونه آماری بزرگ که از تنوع جغرافیایی بیشتری برخوردار باشد ضروری است. بنابراین پیشنهاد می شود تحقیقات مشابهی در شهرستانها و استانهای همجوار نیز انجام شود.
-
- لحاظ نمودن سایر متغیرهای دیگر در راستای مطالعه رفتار شهروندی سازمانی مثلاً هویت و فرهنگ سازمانی به عنوان متغیرهای واسطه ای در ارتباط بین ارتباطات سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی.
-
- به پژوهشگران آتی پیشنهاد می گردد علاوه بر توجه به مؤلفه های و شاخص های ارتباطات سازمانی، به بررسی عوامل انسانی و سازمانی مؤثر بر ارتباطات سازمانی پرداخته شود.
-
- بررسی نقش سطوح مختلف ارتباطات سازمانی در رفتار شهروندی سازمانی.
-
- بررسی نقش تسهیل ارتباطات رسمی در سازمان برای ترغیب تغییر و تحول سازمانی.
-
- بررسی نقش موانع سازمانی ارتباطات در رفتار شهروندی سازمانی کارکنان.
-
- بررسی تأثیر عوامل نامحسوس و محسوس سازمانی بر ابعاد رفتار شهروندی سازمانی.
-
- بررسی رابطه میان انواع کانال های ارتباطی در سازمان با وظایف و کارکردهای اصلی مدیریت.
۵-۵٫ محدودیتهای تحقیق
هر پژوهش دارای محدودیتهایی است. پژوهش حاضر نیز از این امر مستثنی نیست و در هر مطالعهای پژوهشگر با مواردی برخورد میکند که به نوعی پژوهش و نتایج آن را تحت تأثیر میگذارد. دستهای از این موارد خارج از کنترل محقق بوده و دسته دیگر نیز در اختیار محقق که ما در این مطالعه از آنها تحت عنوان محدودیتهای تحقیق یاد خواهیم کرد:
۵-۵-۱٫ محدودیت های در اختیار محقق:
-
- یکی از محدودیت های این تحقیق، مشکل عدم وجود ابزار استاندارد ارتباطات سازمانی بود که البته سعی شد با هماهنگی و همکاری استاد راهنما و مطالعه مبانی نظری در این خصوص، پرسشنامه ای محقق ساخته طراحی شود.
-
- محدودیت دیگر همکاری نکردن برخی از کارکنان محترم در تکمیل پرسشنامه به لحاظ مشغله های کاری زیاد و ضیق وقت بود که برای رفع این محدودیت نیز محقق در فواصل زمانی مجددا به اداره مربوطه مراجعه نمود.
-
- علی رغم مشکلات ذکر شده، با عنایت الهی و راهنمایی استاد راهنما و همچنین با پشتکار و جدیت به عمل آمده، سعی گردیده بر کیفیت پژوهش خدشه ای وارد نگردد.
۵-۵-۲٫ محدودیت های خارج از اختیار محقق:
در انجام این پژوهش با محدودیت هایی از جمله محدودیت زمانی مواجه بودیم که این محدودیت ها باید در تعمیم نتایج این پژوهش مد نظر قرار گیرند. در زیر به چند مورد از این محدودیت ها اشاره می کنیم:
-
- محدودیت در جامعه آماری: پژوهش حاضر محدود به جامعه آماری در بین کارکنان اداره آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر صورت گرفته است بنابراین نتایج پژوهش قابل تعمیم به همین محدوده میباشد.
-
- محدودیت در ابزار: تنها ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه میباشد و از سایر ابزارها نظیر مصاحبه و مشاهده و … استفاده نشده است. چنانچه از سایر ابزارهای اندازهگیری استفاده میشد، یقیناً نتایج تحقیق از دقت بالاتری برخوردار میشد.
-
- احتمال عدم ارائه پاسخ های صادقانه و صحیح: که وجود چنین پاسخهایی یقیناً بر نتایج پژوهش مؤثر میباشد.
-
- محدودیت در فعالیتهای میدانی و اجرای پرسشنامه : عدم حضور برخی مسئولین و کارکنان و عدم پاسخگویی به پرسشنامهها از سوی برخی در موعد مقرر، موجب مراجعات مکرر گردید و کند شدن روند کار را به دنبال داشت.
منابع و مآخذ
منابع فارسی
احمدی، فریدون (۱۳۸۸). شناسایی عوامل مؤثر بر توسعه رفتار شهروندی سازمانی و ارائه الگو برای شرکت ملی نفت ایران، رساله دوره دکتری، دانشکده پردیس، دانشگاه تهران.
استونر، جیمز و فریمن (۱۳۷۵). مدیریت «رهبری و کنترل» (جلد سوم). (علی پارسائیان و سید محمد اعرابی، مترجم)، تهران، موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی.
استونر ، جیمز ای . اف و فری من ، آر . ادوارد و گیلبرت، دانیل آر (۱۳۷۹). مدیریت
(جلد دوم)، (علی پارسائیان و محمد اعرابی، مترجم)، تهران، دفتر پژوهشهای فرهنگی.
اسحاق تیموری، جعفر (۱۳۸۶). مهارتهای ارتباطی(راهنما برای مدیران و کارکنان حرفه ای)، تهران: دیدار نو.
اسلامی، حسن و سیار، ابولقاسم، (۱۳۸۷). رفتار شهروندی سازمانی، ماهنامه تدبیر، سال هجدهم، شماره ۱۸۷٫