اثربخشی
۷۲۶/۰
۵۲۷/۰
۴۸۵/۲۶
۳۸۱/۰
۳۰۴/۰
۱۳۳/۰
۰۳۴/۰
۹۰۵/۳
۰۳۸/۳
۴۱۰/۱
۳۷۳/۰
۰۰۰/۰
۰۰۰/۰
۰۰۳/۰
۱۶۲/۰
۷۱۰/۰
۴-۵ خلاصه فصل
همان طور که در فصول قبلی بیان شد این تحقیق به دنبال شناسایی و رتبهبندی عوامل موثر بر افزایش سطح اتکای حسابرسان مستقل به حسابرسان داخلی میباشد که در راه رسیدن به اهداف دادههای مورد نیاز را با بهره گرفتن از پرسشنامه جمع آوری نموده و برای تجزیه و تحلیل این دادهها از آزمون تک نمونهای t، ضریب همبستگی و رگرسیون استفاده شد که در این فصل نتایج حاصل از این تجزیه و تحلیل ارائه گردید، به این صورت که ابتدا آمار توصیفی از پرسشنامه ارائه شد و در ادامه آمار استنباطی مطرح گردید. نتایج حاصل از آزمون تک نمونهای t، تحلیل ضریب همبستگی و رگرسیون مبنایی را برای ما ایجاد کرد که از طریق آن توانستیم میزان و نوع رابطه متغیرهای پیشبینیشده مستقل را با متغیر وابسته شناسایی کرده ودرادامه آنها را الویت بندی کنیم.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری
۵-۱ مقدمه
اتکای حسابرس مستقل برحسابرسی داخلی،توجهات زیادی را به خصوص در یک دهه گذشته به خود جلب کرده و دلیل آن این عقیده است که یک سیستم حاکمیت شرکتی قوی به حداقل کردن تأثیر مخرب فروپاشی شرکت، کمک میکند (روساک و جانسون[۱۰۴]،۲۰۰۷). استانداردهای حرفهای در زمینه حسابرسی، خاطرنشان میکند که اتکای حسابرس مستقل بر حسابرسی داخلی باعث صرفهجویی زیادی در هزینه از طریق کاهش زمان اجرای حسابرسی مستقل می شود. حسابرسان مستقل کار حسابرسان داخلی را برای تشخیص گسترش اتکا به آنها ارزیابی میکنند. این اتکا نیز با کاهش هزینه حسابرسی باید به عنوان فرصتی برای افزایش ارزش کار حسابرسی داخلی در نظر گرفته شود.
علاوه بر این آشنایی بیشتر حسابرسان داخلی با شرکتشان باعث کاهش ریسک حسابرسی برای حسابرسان مستقل می شود. با توجه بدین مطالب بررسی این موضوع که کدام ویژگیهای حسابرسی داخلی از نظر حسابرس مستقل میتواند باعث افزایش اتکا بیشتر آنها شود ضروری و مهم به نظر میرسد.
با عنایت بر مطالب ذکرشده در قسمت مبانی نظری و پیشینه تحقیق و با بررسی استانداردهای مرتبط، پنج عامل عمده موثربرافزایش سطح اتکای حسابرسی مستقل بر حسابرسی داخلی شناسایی و فرضیهها برای پاسخگویی به سوال تحقیق طراحی شد، در چهار فصل گذشته کلیات تحقیق، مبانی نظری و پیشینهی تحقیق، گردآوری داده ها و روش انجام تحقیق و همچنین تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه های تحقیق تشریح شد. در این فصل با مروری بر نتایج به دست آماده از آزمون فرضیههای پژوهش، محدودیتهای پژوهش و پیشنهادهای لازم ارائه شده است.
۵-۲ تفسیر نتایج پژوهش
در این پژوهش به بررسی پنج عامل موثربرافزایش سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسان داخلی شامل: استقلال وبی طرفی حسابرسی داخلی، صلاحیت حسابرسی داخلی، عملکرد کاری حسابرسی داخلی، اثربخشی حسابرسی داخلی و ریسک ذاتی صاحب کار پرداخته شده است. تعداد نمونههای آماری این پژوهش به وسیله توزیع اولیه تعداد ۱۵ پرسشنامه در جامعه آماری و استفاده از فرمول برآورد تعداد نمونه به میزان ۱۱۵ مورد برآورد شد، در نهایت به واسطه طراحی پرسشنامهها در انواع مختلف و ارسال آنها به جامعه آماری از طریق روشهای متنوع و نوین تعداد ۱۰۰ پرسشنامه جهت تجزیه تحلیل نهایی دریافت شد.
لازم به ذکراست که به منظور ارزیابی پایایی پرسشنامه با بهره گرفتن از نرمافزار آماری SPSS آزمون آلفای کرونباخ برای تمام سوالهای پرسشنامه انجام شد بر اساس نتایج به دست آمده ضریب آلفا برای طیف لیکرت برابر۶/۹۷% بود که نشاندهنده آن است که تمام سوالهای تحقیق در راستای موضوع تحقیق بوده و از انسجام محتوایی بسیار بالایی برخوردارند. تحلیل بیشتر نتایج این پژوهش در بخشهای بعدی این فصل ارائه شده است.
۵-۲-۱ نتایج به دست آمده از آزمون t تک نمونهای
با توجه به جدول ۳-۴ در فصل چهاروبادرنظرگرفتن سطح معنیداری، سوالاتی که مقابل آنها «بله» ذکرشده است بدین معنی میباشد که دلایل کافی برای رد فرض صفر وجود نداشته است. پس نتیجه میگیریم که:
حسابرسان مستقل بیشترین اتکای خود را درزمینه «استفاده از نظرات حسابرسان داخلی برای تعیین ذخیره مناسب مطالبات مشکوک الوصول» انجام میدهند.
حسابرسان مستقل عضو جامعه حسابداران رسمی ایران به ترتیب «توانایی دسترسی حسابرسی داخلی به اسناد ومدارک سازمانی»، «گزارش یافته ها واحدحسابرسی داخلی به سطح رضایت بخشی ازسازمان» و «محتوا و اهمیت گزارشهای حسابرسی داخلی برای سازمان» را به عنوان مهمترین عوامل تأثیرگذار در کسب شناخت از «استقلال وبی طرفی حسابرسان داخلی» مدنظر قرارمی دهند.
نگرش حسابرسان مستقل بدین صورت میباشد که «دارا بودن انواع مهارتهای کافی (برای مثال حسابرسی،حسابداری، اقتصاد،مدیریت و…) توسط حسابرسان داخلی»، «میزان تجربهی کارکنان واحد حسابرسی داخلی»، «میزان تحصیلات و مدارک تحصیلی کارکنان واحد حسابرسی داخلی»، «آگاهی کارکنان واحد حسابرسی داخلی از فعالیتها، سیاستها و قوانین حاکم بر شرکت» اولویتهای آنها در مورد «صلاحیت حسابرسان داخلی» را تشکیل میدهد.