(۵-۵۱)
, k=0,1,…,K-1
مرحله ی چهار: پاسخ فرکانسی کانال در زیر حامل های آموزشی با نتایج حاصل از مرحله ی اول جایگزین می شود.
مرحله ی پنج: پس از محاسبه ی خطای تخمین
(۵-۵۲)
در صورتی که این خطا از مقدار پیش فرضی کمتر باشد، الگوریتم خاتمه یافته و جواب نهایی بدست آمده است. در غیر اینصورت به حوزه زمان برگردانده می شود:
(۵-۵۳)
, l=0,1,…,K-1
و با اعمال دوباره ی فیلترینگ پایین گذر در حوزه ی زمان خواهیم داشت:
(۵-۵۴)
در هر تکرار قسمتی از نویز حذف شده و در نهایت با تکرار مراحل سه تا پنج می توان با کاهش به حد کافی نویز به جواب مطلوب رسید. در شکل (۵-۱۲) عملکرد این الگوریتم برای یک سیستم MIMO-OFDM با آنتن فرستنده و آنتن گیرنده نشان داده شده است. کل پهنای باند کانال برابر در نظر گرفته شده که به زیر کانال تقسیم می شود. تعداد مسیرهای کانال چند مسیره بوده و گسترش تاخیر کانال برابر انتخاب شده است. همان طور که در این شکل دیده می شود، عملکرد تخمین کانال با افزایش مراتب تکرار الگوریتم به خصوص در SNR های بالا بهبود می یابد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
تخمین LS کانال با الگوریتم بدون تکرار[۱۵۳]
با دقت بیشتر در رابطه (۵-۴۹) ملاحظه می شود که عمل تبدیل فوریه گسسته معکوس از پاسخ کانال در زیر حامل های آموزشی، تنها برای آنتن فرستنده ی اول شکل ریاضی صحیحی دارد. در واقع می توان گفت که در ساختار سمبل های آموزشی، برای آنتن های دوم به بعد، زیر حامل های آموزشی از شماره ی دو به بعد شروع می گردند، در حالی که مطابق با رابطه (۵-۴۹) به هنگام تبدیل فوریه معکوس گرفتن از آن ها این انتقال فرکانسی نادیده گرفته شده و اولین نمونه ی پاسخ فرکانسی برای همه ی آنتن ها به عنوان زیر حامل اول در نظر گرفته می شود. در حالی که تبدیل فوریه معکوس از این نمونه ها (به غیر از آنتن فرستنده ی اول) به منجر نمی شود، بلکه به تغییر فاز یافته آن منتهی خواهد شد. با توجه به ساختار سمبل های آموزشی ارسالی، مشاهده می شود که سمبل های آموزشی امین آنتن فرستنده از زیر حامل ام آغاز می شود. بنابراین با توجه به مطالب ذکر شده، پاسخ ضربه ی اولیه آنتن ام دارای انتقال فازی به اندازه خواهد بود که باید جبران گردد. این جبران فاز باعث بهبود قابل توجه تخمین کانال پس از حذف نویز اولیه می گردد، به نحوی که بخش تکراری الگوریتم بی اثر شده و بدون نیاز به تکرار، بهترین تخمین حاصل می شود. این امر نشان دهنده ی آنست که خطای ناشی از نویز خارجی حتی الامکان در فیلترینگ اولیه پیش از ورود به بخش تکراری الگوریتم حذف شده و تکرار های الگوریتم در حقیقت عمل جبران خطای ناشی از انتقال فرکانسی فوق الذکر را انجام می دهد. بدین ترتیب الگوریتم پیشنهادی شامل مراحل زیر است:
مرحله ی یک: فیلترینگ پایین گذر در حوزه ی زمان که با انتخاب نمونه از ابتدای پاسخ ضربه ی رابطه (۵-۴۹) و صفر قرار دادن نمونه های بعدی مطابق با رابطه (۵-۵۰) انجام می گیرد.
مرحله ی دو: در این مرحله، انتقال فرکانسی موجود در اصلاح می گردد. برای این کار تغییر فاز پاسخ ضربه های حاصله از مرحله ی قبل مطابق با رابطه زیر جبران می شود:
(۵-۵۵)