۰٫۰۰۰
فرضیه اصلی دوم:در شرکت های با مسائل نمایندگی گردش وجوه نقد آزاد، ارتباط بین قیمت هر سهم و سود خالص هر سهم کمتر می باشد
فرض H0:درشرکتهای بامسائل نمایندگی گردش وجوهنقدآزادارتباط بین قیمت هرسهم وسودخالص هرسهم کممترنمیباشد.
۱٫۲۷-
H0رد
۰٫۰۰۰
فرضیه اصلی سوم :بین قیمت هر سهم وارزش دفتری رابطه مثبت ومعناداری وجود دارد.
فرض H0: بین قیمت هر سهم وارزش دفتری رابطه مثبت ومعناداری وجود ندارد.
۲٫۴۱
Hرد۰
۰٫۰۰۰
فرضیه اصلی چهارم :در شرکت های با مسائل نمایندگی گردش وجوه نقد آزاد، ارتباط بین قیمت هر سهم و ارزش دفتری هر سهم کمترمی باشد
فرضH0: در شرکت های با مسائل نمایندگی گردش وجوه نقد آزاد، ارتباط بین قیمت هر سهم و ارزش دفتری هر سهم کمترمی باشد
۰٫۰۶
تاییدH.
۰٫۹۳
جدول (۴-۱۰): خلاصه نتایج آزمون فرضیه های پژوهش به روش پانل دیتانسبت به فرض H0
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادها
۵-۱ مقدمه
نتیجه گیری مرحله نهایی کار عملی پژوهش است. این مرحله به چند دلیل حائز اهمیت خاص است. کل نتایج پژوهش در این قسمت مشخص میشوند، این قسمت خلاصهای از یافته ها و ایدههای کل فرایند علمی پژوهش است و مهمتر از همه اینکه حاصل پژوهش آن چیزی است که در نتیجه گیری بدست می آید.با توجه به این نکات، در نتیجه گیری پس از مرور چارچوب و روند پژوهش، شناختهای جدید نظری و عملی حاصل از پژوهش ارائه می شود. ابهامهایی که پژوهش برطرف کرده است بیان میشودنتایجی که از پژوهش بدست آمده است ذکر می شود و در نهایت پیشنهادهای قابل ارائه بر اساس شناختهای بدست آمده ارائه میگردد. به این ترتیب میتوان گفت که در نتیجه گیری پژوهش سه اقدام انجام می شود (عزتی، ۱۳۷۶):
۱-مرور چارچوب پژوهش
۲-نتیجه گیری
۳-تدوین پیشنهادات قابل ارائه
بر این اساس، در این فصل خلاصهای از پژوهش بیان می شود، سپس نتایج پژوهش مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد. پس از آن محدودیتهایی که محقق در انجام این پژوهش با آنها مواجه بوده است بیان گردیده و کاربردهای پژوهش، پیشنهادهای کاربردی و پیشنهادهایی برای پژوهشهای آتی در ادامه مطرح و نهایتاً این فصل با بیان خلاصهای از آن پایان مییابد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۵-۲- مرور چارچوب پژوهش
جنسن (۱۹۸۶) در تئوری جریان های نقد آزاد بیان می نماید که مدیران به جای توزیع جریان های نقد آزاد بین مالکان، تمایل به سرمایه گذاری مجدد آن در شرکت دارند؛ زیرا پرداخت وجه به سهامداران موجب کاهش منابع تحت کنترل مدیران و در نتیجه کاهش قدرت آنها میگردد. از طرفی این امر احتمالا به دلیل نیاز به جذب سرمایه جدید توسط شرکت موجب افزایش نظارت بازار سرمایه خواهد شد به عبارت دیگر انباشت جریان های نقد آزاد باعث کاهش توان نظارت بازار بر تصمیمهای مدیریت می شود. مدیران تمایل به رشد شرکت بیش از اندازه بهینه آن دارند؛ زیرا رشد شرکت با افزایش منابع تحت کنترل مدیران، افزایش قدرت و همچنین افزایش پاداش ایشان را در پی خواهد داشت. با توجه به متفاوت بودن اهداف مدیران از اهداف مالکان، وجود جریان های نقد ایجاد شده در داخل شرکت مازاد بر نقد لازم جهت تامین مالی پروژه های جدید با خالص ارزش فعلی مثبت، منجر به سرمایه گذاری این مبالغ در پروژه هایی با خالص ارزش فعلی منفی گردیده و در نتیجه موجب ایجادپتانسیل بالقوه اتلاف این منابع خواهد شد(جنسن، ۱۹۹۸). درواقع مدیران شرکت های دارای جریان نقد آزاد بالا و فرصت های رشدپایین، احتمال بیشتری دارد که وجوه نقدآزاد را در پروژه های با خالص ارزش فعلی منفی سرمایه گذاری کنند. در ادبیات مالی این رفتار مدیران بهعنوان بیش سرمایه گذاری(سرمایه گذاری های ناکارا) شناخته شده است که ناشی از مدیریت ناکارآمد وجه نقد آزاد است (وو،[۸۱]۲۰۰۴). این امر باعث کاهش بازدهی سرمایه شرکت شده و معیارهای عملکرد را پایین می آورد. از طرفی،به علت انعطاف پذیری ذاتی که در برخی از استانداردهای حسابداری وجود دارد تفسیر و بکارگیری این رویه ها در بسیاری از موارد تابع قضاوت و اعمال نظر مدیران است. این فرصت برای آن ها فراهم شده تا با بهره گرفتن از تکنیک های متنوع از جمله اقلام تعهدی حسابداری و مدیریت سود، سود گزارش شده را دستکاری نمایند. مدیران برای جبران اثرات منفی سرمایه گذاری های ناکارآ (بیش و کم سرمایه گذاری) دست به مدیریت سود می زنند(چان، فیرث، کیم[۸۲]،۲۰۰۵). از آن جایی که این رفتار مداخله گرایانه (مدیریت سود) ممکن است بر کیفیت اطلاعات افشاء شده و مفید بودن آن ها برای تصمیمات سرمایه گذاری اثر داشته باشد احتمال دارد اعتماد سرمایه گذاران به فرایند گزارشگری مالی و محتوای اطلاعاتیارقام حسابداری را تقلیل دهد.
به این ترتیب در این پژوهش ، تاثیر مسائل ناشی از نمایندگی جریان وجه نقد آزاد با محتوای اطلاعاتی سود حسابداری و ارزش دفتری در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بررسی شد.