S89
۴۰.۲۵۵
۳
.۰۰۰
S90
۴۲.۹۴۵
۳
.۰۰۰
با توجه به جداول فوق میتوان نتیجه گرفت، توسعهی کاربردهای بخش و فرابخشی استفاده از فناوری اطلاعات در توسعهی کارآفرینی موثر لذا دولت باید با توسعهی خدمات الکترونیکی (نظیر دولت الکترونیکی، سلامت الکترونیکی، یادگیری الکترونیکی، تجارت الکترونیکی، بانکداری الکترونیکی و…) باعث توسعهی کارآفرینی مبتنی بر فناوری اطلاعات میشود.
۴-۴-۳- پاسخ به سوالهای فرعی پژوهش
۴-۴-۳-۱- نقش توسعهی زیرساختها در توسعهی کارآفرینی مبتنی بر فناوری اطلاعات
همانطوری که از برآیند اطلاعات استخراج شده از ادبیات موضوع و مصاحبه با خبرگان مشخص شد، جهت توسعهی کارآفرینی مبتنی بر فناوری اطلاعات نیازمند توسعهی زیرساختهای فناوری اطلاعات میباشیم برای این امر دولت باید اقدام به ایجاد شبکههای مناسب و توسعهی دسترسی همگانی نماید بنابراین ایجاد و توسعهی شبکهی ملی اطلاعات به عنوان شبکهیی یکپارچه، امن و پایدار و همچنین ایجاد و توسعهی مراکز داده امن داخلی منجر به توسعهی کارآفرینی مبتنی بر فناوری اطلاعات میشود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۴-۳-۲- نقش توسعهی منابع انسانی در توسعهی کارآفرینی مبتنی بر فناوری اطلاعات
همانطوری که از برآیند اطلاعات استخراج شده از ادبیات موضوع و مصاحبه با خبرگان مشخص شد توسعهی کارآفرینی مبتنی بر فناوری اطلاعات نیازمند توسعهی منابع انسانی است از اینرو دولت باید اقدام به وضع سیاستهای تشویقی جهت یادگیری فناوری اطلاعات و آموزش بهرهگیری از فناوری اطلاعات به عموم شهروندان کند. برای توسعهی منابع انسانی دولت باید با همکاری بخشهای غیردولتی و تعاونی اقدام به طراحی و تدوین آموزشهای تخصصی کارآفرینی مبتنی بر فناوری اطلاعات کند و جهت آموزش و تربیت متخصصان و افزایش مهارتهای فنی و قابلیتهای کارآفرینی اقدام به ارائه خدمات آموزشی و مشاورهی کارآفرینی از طریق گنجاندن مباحث کارآفرینی در تمامی مقاطع تحصیلی و ایجاد و توسعه دانشکدهها و دانشگاههای کارآفرینی نماید.
۴-۴-۳-۳- نقش توسعهی محتوا و کاربرددر توسعهی کارآفرینی مبتنی بر فناوری اطلاعات
همانطوری که از برآیند اطلاعات استخراج شده از ادبیات موضوع و مصاحبه با خبرگان مشخص شد، توسعهی کاربردهای فناوری اطلاعات در توسعهی کارآفرینی موثر است، به واسطهی توسعهی فناوری اطلاعات کاربردهای جدیدی از فناوری اطلاعات به عرصه ظهور میرسد کاربردهایی مانند دولت الکترونیکی، سلامت الکترونیکی، یادگیری الکترونیکی، تجارت الکترونیکی، بانکداری الکترونیکی و… که این امر فرصتهای فراوانی را برای کارآفرینان به وجود میآورد. که از طریق این کاربردهای جدید به ایجاد و توسعهی کسبوکار بپردازند و در کنار آن از بومیسازی کاربردها به عنوان یک فرصت جدید جهت کارآفرینی استفاده کنند.
۴-۴- نتیجه گیری
با توجه به مطالب این بخش به طور کلی میتوان گفت که هر سه مولفهی تحقیق حاضر مبنی بر “اثر سیاستهای دولت در توسعهی فناوری اطلاعات"، “اثر توسعه فناوری اطلاعات بر توسعهی کارآفرینی” و “اثر توسعهی کارآفرینی در سیاستگذاری حوزهی فناوری اطلاعات” تایید میشوند. همچنین سیاستهای استخراجی از مصاحبهها و اسناد بالادستی برای توسعهی کارآفرینی ضروری است. لذا در این بخش از مجموع مرور ادبیات موضوع، بررسی اسناد بالادستی، بررسی اسناد برخی از کشورهای منطقه، انجام مصاحبهها و تحلیل پرسشنامهها سیاستهای نهایی پیشنهاد میشود.
بر همین اساس سیاستهای حمایتی در راستای استفاده از بخش خصوصی جهت توسعهی زیرساختهای فناوری اطلاعات و اقدام به تشویق کارآفرینی در بخش تولید محصولات فناوری اطلاعات با نگرش بر صادرات امری لازم است.
ایجاد مراکز کارآفرینی و اعطای تسهیلات و حمایت از کارآفرینیهای مبتنی بر فناوری اطلاعات از ویژگی های اساسی سیاستهای مناسب برای توسعه کارآفرینی مبتنی بر فناوری اطلاعات است از این رو دولت باید بستر کارآفرینی در حوزهی فناوری اطلاعات که همان شبکههای ارتباطی و اطلاعاتی است، را توسعه داده و امکان دسترسی آسان همگان به این شبکهها را فراهم نماید.
استفاده از فناوری از یکسو در اثر افزایش بهرهوری، نیاز به منابع انسانی را کاهش داده و از سوی دیگر تنوع فعالیتها و مشاغل جدید را باعث میشود که برای منابع انسانی بیشتری اشتغال ایجاد می کند.
سیاست مناسب در صنعت فناوری اطلاعات منجر به تشویق کارآفرینان جهت تولید ایدههایی میشود که خروجی این ایدهها محصولی را تولید یا مشکلی را حل میکند یا ارزشی را ایجاد میکند.
فصل پنجم:نتیجهگیری و پیشنهادها
مقدمه
پژوهش حاضر به بررسی سیاستهای مناسب توسعهی کارآفرینیهای مبتنی بر فناوری اطلاعات می پردازد و با توجه به مطالب و دادههای به دست آمده از ادبیات موضوع، مصاحبهها و پرسشنامه ها و نتایج آنها که در فصل قبل بررسی شد در این بخش به بررسی و خلاصهیی از تجزیه و تحلیل مولفهها پرداخته می شود و در نهایت به بررسی نظرات و پیشنهادهای مرتبط در این زمینه و مسایل مربوط به موضوعهایی که قابل بحث و بررسی در آینده است، مطرح می شود.
تحلیل بر اساس مبانی نظری، سوالها و فرضیههای تحقیق
۵-۲-۱- خلاصه روند تحقیق
همانطور که در فصلهای قبلی تشریح شد فناوری اطلاعات ابعاد مختلفی را در بر میگیرد. شاید بتوان گفت که یکی از ابزارهای مهم برای گذر از جوامع سنتی به جوامع مدرن است. در حقیقت، به کارگیری و گسترش فناوری اطلاعات غالبا در جهت انجام تغییرات در فرآیندهای دولتی نظیر تمرکززدایی، بهبود کارآیی، اثربخشی و کارآفرینی است. (Xenakis.A. & Macintosh, A., 2007) این امر در سالهای اخیر به طور جدی در دستور دولتها قرار گرفته است و دولتمردان هوشمند نیروهای خود را در راه تحقق چنین شرایطی بسیج کرده اند و در صدد برآمدهاند که فرآیندهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی را با کمک فناوری نوین ارتباطات و اطلاعات اصلاح کرده و از این طریق به شیوه کارآمدتری در اداره امور مملکت از جمله توسعهی اشتغال و کارآفرینی بپردازند.
لذا این سؤال اصلی مطرح می شود که چه سیاستهایی می تواند در توسعهی کارآفرینی مبتنی بر فناوری اطلاعات تأثیر گذار باشد که در این پژوهش به بررسی استخراج این سیاستها بر اساس بررسی متون، بررسی اسناد بالادستی و مصاحبه با خبرگان پرداخته شد.
با توجه به نکات مذکور و با توجه به اینکه کلیه مسایل مطرح شده در پرسشنامه گنجانده شده بود، پرسشنامه در میان کارشناسان، مدیران، دانشجویان و صاحبان کسبوکار پخش شد سپس با بهره گرفتن از روشهای آماری و کمک گرفتن از نرمافزارهای تخصصی آماری به تجزیه و تحلیل آماری پرسشهای مطرح شده و مولفههای پژوهش پرداخته شد.
۵-۲-۲- بحث و نتیجه گیری
در این قسمت ابتدا به بررسی خلاصهیی از نتایج آماری، مولفهها و سوالات اصلی و فرعی پژوهش پرداخته خواهد شد.
با توجه به نتایج آماری ۸۲ درصد از پاسخگویان به پرسشنامه دارای تحصیلات کارشناسی ارشد و بالاتر بودهاند، همچنین ۵۱ درصد از پاسخگویان در ردههای مدیریتی (پایه، میانی و ارشد) در دستگاههای مرتبط مشغول به کار بودهاند.
با توجه به مدل مفهومی اولیهی سه مولفه برای پژوهش در نظر گرفته شده بود که نتایج و تحلیلها هر سه مولفه به شرح زیر را تایید میکند، در نتیجه مدل مفهومی پژوهش نیز اثبات میشود.
مولفه اول: اثر سیاستهای مناسب دولت بر توسعهی فناوری اطلاعات چگونه است؟
با توجه به نتایج به دست آمده در فصل قبل بیشتر افراد اعلام داشته اند که سیاستهای دولت بر توسعهی فناوری اطلاعات تاثیر به سزایی دارد. پس میتوان گفت دولت با تدوین سیاستهای مناسب حمایتی، آموزشی و فرهنگسازی در حوزهی فناوری اطلاعات بر توسعهی آن در کلیهی ابعاد اعم از توسعهی زیرساخت، توسعهی منابع انسانی، توسعهی نهادها و توسعهی محتوا و کاربردهای فناوری اطلاعات تاثیرگذار است. و همانطور که مشاهده در کلیهی سوالهای مربوط به این بخش بیش از ۵۰ درصد پاسخگویان موثر بودن موضوع را اعلام داشتهاند.
مولفه دوم: اثر توسعهی فناوری اطلاعات بر توسعهی کارآفرینی چگونه است؟
با توجه به نتایج به دست آمده در فصل قبل بیشتر افراد اعلام داشته اند که توسعهی فناوری اطلاعات بر توسعهی کارآفرینی تاثیر به سزایی دارد. پس میتوان گفت توسعهی فناوری اطلاعات در زمینههای زیرساخت، منابع انسانی، نهادها و کاربردهای آن که از مولفهی اول حاصل شد بر نوآوری، ایجاد و رشد و توسعهی کسبوکارها و در نتیجه بر توسعهی کارآفرینی موثر است و همانطور که مشاهده در کلیهی سوالهای مربوط به این بخش بیش از ۷۰ درصد پاسخگویان موثر بودن موضوع را اعلام داشتهاند.
مولفه سوم: اثر توسعهی کارآفرینی بر سیاستهای دولت چگونه است؟
این مولفه در اصل بازخوردی از توسعهی کارآفرینی مبتنی بر فناوری اطلاعات برای دولت است، که بتواند با توجه به نتایج آن نسبت به اصلاح و وضع سیاستهای جدید اقدام نماید. با توجه به نتایج به دست آمده در فصل قبل بیشتر افراد اعلام داشته اند که توسعهی فناوری اطلاعات بر توسعهی کارآفرینی تاثیر به سزایی دارد. پس میتوان گفت نتایج حاصل از توسعهی کارآفرینی در اثر توسعهی فناوری اطلاعات بر تدوین سیاستهای جدید حمایتی؛ آموزشی و فرهنگسازی توسط دولت موثر است و همانطور که مشاهده در کلیهی سوالهای مربوط به این بخش بیش از ۴۶ درصد پاسخگویان موثر بودن موضوع را اعلام داشتهاند.
در پایان سیاستهای مناسب جهت توسعهی کارآفرینی مبتنی بر فناوری اطلاعات به شرح زیر جمعبندی میشود.
جدول ۵‑۱- سیاستهای مناسب توسعهی کارآفرینی مبتنی بر فناوری اطلاعات
حوزه