اندازه گیری باثبات
انتشار گزارش
گزارش دهی متعادل
کنترل منظم داده ها
تأثیر ارزیابی
مسئولیت مالی
تحلیل اطلاعات کمی
تحلیل اطلاعات کیفی
نتایج توجیه شده
گزارش دهی عینی
۲-۲-۲۱-۱) استاندارهای سودمندی
این استانداردها برای حصول اطمینان از این که ارزیابی نیازهای اطلاعاتی عملی مخاطبان خاص را فراهم میسازد، مورد استفاده قرار میگیرند که عبارتند از:
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
- تعیین مخاطب: برای پیگیری نیازهای مخاطبان باید با افرادی که از ارزیابی متأثر میشوند، مشخص شوند.
- ارزیاب معتبر: افرادی که به منظور اجرای ارزیابی انتخاب میشوند، بایستی مورد اطمینان بوده و شایستگی انجام ارزیابی را داشته باشند، به گونه ای که یافتههای ارزیابی از حداکثر اعتبار و پذیرش برخوردار باشند.
- دامنه اطلاعات و انتخاب اطلاعات: اطلاعات جمعآوری شده باید به گونه ای باشند و به روشهایی انتخاب شوند که سؤالات اصلی را در خصوص موضوع ارزیابی پیگیری نمایند و پاسخگوی نیازها و علایق مخاطبان ویژه باشند.
- تفسیر ارزشمند: دیدگاه ها، شیوه ها و مبنای منطقی مورد استفاده در تفسیر یافته ها باید به دقت توصیف شوند، به گونه ای که مبناهای قضاوتهای ارزشی روشن داشته باشند.
- روشنی گزارش: گزارش ارزیابی باید موضوع مورد ارزیابی، محتوا و اهداف شیوه ها و یافتههای ارزیابی را به وضوح توصیف نماید، به گونه ای که مخاطبان، آنچه را که انجام گرفته، دلیل انجام آن، اطلاعات به دست آمده، نتایج ترسیم شده و توصیههای پیشنهادی را به آسانی درک نمایند.
- انتشار گزارش: یافتههای ارزیابی باید به مراجعان و مخاطبان مربوطه ارائه شوند، به نحوی که آنها بتوانند یافته ها را مورد ارزیابی قرار داده و از آنها استفاده کنند.
- زمانبندی گزارش: انتشار گزارشها باید به موقع باشد، به گونه ای که مخاطبان بتوانند از اطلاعات گزارش شده به نحو مطلوبی استفاده نمایند.
- تأثیر ارزیابی: ارزیابیها باید به نحوی برنامه ریزی و اجرا شوند که مخاطبان را نسبت به پیگیری مطالب تشویق نمایند.
۲-۲-۲۱-۲) استانداردهای انجامپذیری
استانداردهای انجامپذیری مورد نظر برای اطمینان از این که ارزیابی واقعگرا، مدبرانه و سیاستمدارانه هست یا نه مورد استفاده قرار میگیرند که عبارتند از:
- دستورالعملهای عملی: دستورالعملهای ارزیابی باید عملی باشند به نحوی که نارساییها به حداقل رسیده و بتوان اطلاعات موردنیاز را جمعآوری نمود.
- ثبات سیاسی: ارزیابی باید با پیش بینی شرایط مختلف گروه های متعدد، برنامه ریزی و اجرا شود، به گونه ای که مشارکت آنها به دست آید و تلاشهایی از جانب آنها برای کاهش عملیات ارزیابی صورت گیرد و یا اعمال نظر و سوء کاربرد نتایج را بتوانند رفع یا خنثی سازند.
- هزینه ثمربخشی: ارزیابی باید اطلاعات ارزشمندی را برای توجیه منابع زیادی که صرف آن شده، فراهم نماید.