که اندازه گام نامتغیر است. راه حل بهینه در این روش حفظ خواهد شد و بیان سادهتری دارد. این گیرنده مرتبه-۱ را میتوان برای یک مجموعه نیز گسترش داده شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
یک روش آشکارسازی، آشکارسازی سیگنال UWB بر اساس بهینه کردن دنباله ارسالی در حضور کانالهای چند مسیرگی خواهد بود که نیاز به داشتن پاسخ ضربه کانال میباشد که باید تخمین زده شود[۲۴].
نتایج شبیه سازی
در شکل (۴-۴) نتایج شبیه سازی مربوط به آشکارساز کورتسیس و آشکارساز انرژی را نشان میدهد که براساس کانال CM1 به دست آمده است. در این شبیه سازیها طول دوره تناوب هر سمبول و شیفت زمانی PPM، در نظر گرفته شده است. شکل موج ارسالی با شکل موج گوسی مرتبه دوم و با عرض در نظر میگیریم. کارایی آشکارساز را به صورت تابعی از نشان میدهد . همانطور که مشاهده میکنیم کارایی آشکارساز کورتسیس بهتر از آشکارساز انرژی میباشد. در شکل (۴-۵) با در نظر گرفتن مقادیر بالا، با این تفاوت که کانال موردنظر AWGN باشد رسم شده است، در این شکل هم برتری آشکارساز کورتسیس را نسبت به آشکارساز انرژی نشان میدهد.
مقایسه آشکارساز کورتسیس با آشکارساز انرژی براساس کانال CM1
مقایسه آشکارساز کورتسیس با آشکارساز انرژی براساس کانال AWGN
در شکل (۴-۶) عملکرد آشکارساز انرژی براساس وزندهی فاصلهها را نشان میدهد. در این شبیهسازی طول هر فریم ، شیفت زمانی PPM ، تعداد فریمها و طول هر زیر فاصله در نظر گرفته می شود. شکل موج ارسالی یک شکل موج گوسی مرتبه دوم و با عرض در نظر میگیریم. کانال مورد استفاده کانال CM1 میباشد. تعداد سمبولهای به کار برده برای تخمین انرژی سیگنال بعد از عبور از کانال ، ۳۲ سمبول میباشد. کارایی آشکارساز را به صورت تابعی از نشان میدهد. همانطور که میبینیم عملکرد آشکارساز وزندهی نسبت به آشکارساز انرژی معمولی بهتر است. خطوط صورتی عملکرد آشکارساز براساس وزنهای زیر بهینه را نشان میدهد که عملکرد BER آن خیلی نزدیک به آشکارساز براساس وزنهای بهینه میباشد.
مقایسه آشکارساز انرژی وزن بهینه، زیر بهینه و آشکار انرژی معمولی براساس کانال CM1
در شکل (۴-۷) عملکرد آشکارساز انرژی با چندین اندازه گیری را نشان میدهد. در این نوع شبیهسازی، طول دوره تناوب هر سمبول ، طول هر زیر فاصله و شکل موج ارسالی یک شکل موج گوسی مرتبه دوم و با عرض در نظر میگیریم. کانال مورد استفاده، کانال CM1 میباشد. تعداد سمبولهای به کار برده برای تخمین انرژی کانال ، ۳۲ سمبول میباشد. همانطور که میبینیم، عملکرد آشکارساز با چندین اندازه گیری بهتر از آشکارساز انرژی میباشد. خطوط نقطه چین عملکرد آشکارساز بهینه معادله (۴-۳۰) را نشان میدهد و خطوط پررنگ عملکرد آشکارساز زیربهینه (EDMM) معادله (۴-۳۵) را نشان میدهد. عملکرد آشکارساز زیر بهینه نزدیک به آشکارساز بهینه میباشد.
مقایسه آشکارساز انرژی با چندین اندازه گیری بهینه و زیر بهینه و آشکارساز انرژی معمولی براساس کانال CM1
در شکل (۴-۸) عملکرد آشکارساز TR معمولی با آشکارساز TR متوسط گیری شده را مقایسه می کند. در این نوع شبیهسازی، طول هر فریم ، تعداد فریمها و تاخیر بین پالس دیتا و پالس TR، در نظر میگیریم. شکل موج ارسالی یک شکل موج گوسی مرتبه دوم و با عرض در نظر میگیریم. کانال مورد استفاده، کانال CM1 میباشد. همانطور که میبینیم، عملکرد آشکارساز TR متوسط گیری شده روی فریم متوالی، بهتر از عملکرد آشکارساز TR معمولی میباشد.
مقایسه آشکارساز TR کلاسیک و TR متوسط گیری شده براساس کانال CM1
در شکل (۴-۹) عملکرد آشکارساز توابع ویژه را مورد بررسی قرار میدهیم. در این نوع آشکارسازی، طول دوره تناوب هر سمبول ، شیفت زمانی PPM، و شکل موج ارسالی یک شکل موج گوسی مرتبه دوم و با عرض در نظر میگیریم. کانال مورد استفاده، کانال CM1 میباشد. همانطور که میبینیم، هرچه تعداد افزایش یابد، بهبودی گیرنده توابع ویژه افزایش مییابد.
کارایی گیرنده eigen برای تعداد مختلف
در شکل (۴-۱۰) کارایی آشکارساز بر اساس تخمین کواریانس شکل موج دریافتی را نشان میدهد. در این شبیهسازیها ، نمونه ، و زمان نمونهبرداری برابر میباشد. تعداد سمبولهای مورد نیاز برای تخمین ماتریس کواریانس شکل موج دریافتی میباشد. شکل موج ارسالی را یک شکل موج گوسی مرتبه دوم و با عرض در نظر میگیریم. در شکل (۴-۱۰) کانال مورد استفاده، کانال CM1 میباشد و کارایی آشکارسازها را به صورت تابعی از نشان میدهد که انرژی هر سمبول ارسالی در طول فریم متوالی میباشد. در شکل (۴-۱۰) کارایی آشکارسازهای full-rank براساس معادله (۴-۶۷) و مرتبه-۱ براساس معادله (۴-۶۶) و PDP براساس معادله (۴-۶۶) و همچنین ED مورد مقایسه قرار گرفته است. همانطور که میبینید آشکارساز full-rank با آشکارساز PDP براساس کانال CM1 عملکرد یکسانی دارند.
عملکرد BER برای مدل کانالIEEE 802.15.3a CM1
در شبیه سازی شکل (۴-۱۱) سناریوی در نظر گرفته شده همانند شبیه سازی شکل (۴-۱۰) میباشد با این تفاوت که کانال مورد استفاده کانال CM8 میباشد. همانطور که میبینید آشکارساز full-rank بهترین عملکرد را دارد.
عملکرد BER برای مدل کانال IEEE 802.15.3a CM8
در شکل (۴-۱۲) تمام پارامترهای در نظر گرفته شده همانند شبیه سازی شکل (۴-۱۰) میباشد. معیار J-div آشکارساز rank-1 براساس روش تکراری gradient decsent در شکل (۴-۱۲) نشان داده شده است. خطوط پررنگ مشکی نشان دهنده فیلتر گیرنده معین میباشد.
روش gradient decsent ارائه شده است gradient decsent gradient decsent
بهترین فیلتر گیرنده معین برای کانال CM1 مطابق بهینه سازی تکراری معیار J-div rank-1
فصل پنجم
آشکارساز چندسمبولی پیشنهادی براساس روش GLR
به علت اثرات انعکاس و پخش شدگی مواد، کانال انتشاری باعث اعواج شدید پالسی در گیرنده خواهد شد [۳۶-۳۴]. برای گرفتن قسمت اعظمی از انرژی دریافتی، میتوان از گیرندههای Rake استفاده کرد [۳۸-۳۷]. درگیرندههای Rake نیاز به دانستن پاسخ دقیق کانال است و این خود مستلزم به کارگیری روشهای پیچیده تخمین کانال و نمونه برداری با نرخ بسیار زیاد است اما روشهای آشکارسازی همدوس با پیچیدگی کمتر مثل S-Rake و P-Rake پیشنهاد شده است[۴۰-۳۹].
به منظور غلبه بر معایب ذکر شده در بالا، از روشهایی مثل TR و آشکارسازی تفاضلی[۵۰](DD) پیشنهاد شده است[۴۴-۴۱]. در روش TR چون از یک شکل موج نویزی برای کرولیشن با پالس دیتای مدوله شده استفاده می شود و به دلیل نیاز به یک خط تاخیر پیوسته و همچنین به علت اختصاص دادن قسمتی از انرژی سیگنال به پالسهای TR، کارایی ضعیفی دارد. به منظور بهبود کارایی TR مطالعات زیادی انجام شده است[۳۸،۴۵]. در روش DD قسمتی از سیگنال دریافتی در فاصله سمبول قبلی به عنوان شکل موج نویزی برای دمدولاسیون دیتا استفاده می شود. چون شکل موج به کار رفته هم شامل نویز و تداخل میباشد کاربرد ضعیفی دارد. به منظور غلبه بر ضعف داتی روشهای TR و DD، روشهای آشکارسازی چندسمبولی پیشنهاد می شود[۴۴،۴۶،۴۷]. در[۴۴] از یک شبکه چندسمبولی با مدولاسیون PAM تفاضلی استفاده می کند که چندین شبکه کرولیشن پیوسته با تاخیر سمبولهای متفاوت، برای به دست آوردن چندین خروجی کرولیشن برای هر سمبول استفاده می کند. بعد از آن یک دنباله شبکه آشکارسازی از این مقادیر کرولیشنها استفاده می کند. گرچه عملکرد سیستم به طور قابل توجهی بهبود مییابد، ولی نیاز به چندین خط تاخیر پیوسته با تاخیرهای زیاد و دقیق دارد و جواب بهینه با جستجو بر روی تمام حالات ممکن ( )پیدا می شود ( تعداد سمبولها). در[۴۶] روش آشکارسازی چندسمبولی با مدولاسیون PAM تفاضلی براساس روش GLRT برای آشکارسازی سمبول متوالی استفاده می کند و به منظور کاهش محاسبات دو الگوریتم ویتربی[۵۱] و دکدینگ کروی [۵۲](SD) استفاده می شود. هنگامیکه تعداد سمبولها زیاد می شود پیچیدگی محاسباتی زیاد می شود و این الگوریتمها کارا نیستند. در[۴۷] یک روش چندسمبولی سریع تکراری پیشنهاد شده است، به منظور کاهش پیچیدگی، دو الگوریتم پیشنهاد شده است و زمانیکه تعداد سمبولها زیاد می شود نیز میتوانند به کار روند. در[۴۸] روش آشکارسازی چندسمبولی با مدولاسیونهای PAM و PPM مدوله شده پیشنهاد شده است، در این روش فرض شده است که پاسخ ضربه کانال فیدینگ ناکاگامی دارد.
در این فصل، ما روشهای آشکارسازی چندسمبولی ناهمدوس برای سیگنالهای UWB با مدولاسیون PPM را پیشنهاد میکنیم. ما آشکارساز GLR را براساس یک بلوک مشاهده شامل سمبول متوالی استخراج میکنیم. روش پیشنهاد شده نیازی به اطلاعات کانال ندارد حتی اگر کانال با فیدینگ شدید همراه باشد. به منظور کاهش پیچیدگی آشکارساز GLR چند سمبولی، ما از تکنیک SDR[53] برای پیاده سازی آشکارساز پیشنهاد شده، استفاده میکنیم. این آشکارساز را GLR-SDR مینامیم. براساس خاصیت تنک بودن[۵۴] کانال مخابراتی، ما تخمین سیگنال دریافتی را بهبود میبخشیم. با در نظر گرفتن تخمین جدید سیگنال دریافتی، ما آشکارساز GLR را بهبود میبخشیم، سپس به منظور کاهش پیچیدگی آشکارساز GLR بهبود یافته دوباره از تکنیک SDR استفاده خواهیم کرد. این آشکارساز GLR-SDR بهبود یافته را (IGLR-SDR) مینامیم.
مدل سیگنال
در یک سیستم IR-UWB با در نظر گرفتن مدولاسیون PPM باینری، سیگنال ارسالی به صورت زیر بیان می شود: