۸۹
۵۲/۴۴
کل
۰۳/۴۴۷۲
۹۲
خروجی SPSS
با توجه به جدول (۴-۴) از آنجا که سطح معناداری آزمون ها (sig.) از سطح معناداری استاندارد تعریف شده (۰۵/۰α=) کمتر است لیکن فرض H0 رد می گردد و با ۹۵% اطمینان می توان ادعا نمود که درصد میانگین ویژگی های ۴ گانه فرهنگ سازمانی کارکنان با سطح تحصیلات مختلف، متفاوت است. با توجه به متفاوت بودن درصد میانگین ویژگی های فرهنگ سازمانی در بین کارکنان با سطح تحصیلاتمختلف؛ در ادامه با بهره گرفتن از آزمون های پس از تجربه[۱۱۴]، به بررسی و تحلیل بیشتر نتایج پرداخته شده است. پیوست (۲) نتایج آزمون LSD در مقایسه جفتی درصد میانگین ویژگی های فرهنگ سازمانی کارکنان با سطح تحصیلات متفاوت را نشان می دهد. با توجه به نتایج ارائه شده، سطح تحصیلات کارکنان بر هر ۴ ویژگی فرهنگ سازمانی یعنی ماموریت، سازگاری، درگیر کار شدن و یکپارچگی تاثیر معناداری دارد؛ بدین ترتیب که با افزایش سطح تحصیلات کارکنان شرکت فراورده های نسوز؛ درصد میانگین هر یک از ۴ ویژگی فرهنگ سازمانی نیز به طور معناداری افزایش می یابد.
۴-۷-۲ رابطه سن و سابقه کاری کارکنان با ویژگی های فرهنگ سازمان
برای بررسی تاثیر سن و سابقه کاری کارکنان بر ویژگی های فرهنگ سازمانی، ابتدا فرضیاتی به شکل زیر تدوین میگردد:
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
H0: بین درصد میانگین ویژگی های ۴ گانه فرهنگ سازمانی کارکنان با سن و سوابق کاری مختلف، تفاوت معناداری وجود ندارد.
H1: درصد میانگین ویژگی های ۴ گانه فرهنگ سازمانی کارکنان با سن و سوابق کاری مختلف، متفاوت است.
به منظور اجرای آزمون های فوق از آزمون تحلیل واریانس یک عامله استفاده شده که نتایج آن در پیوست (۳ و ۴) آمده است. با توجه به نتایج بدست آمده، از آنجا که سطح معناداری آزمون ها (sig.) از سطح معناداری استاندارد تعریف شده (۰۵/۰α=) بزرگتر است لیکن فرض H0 تایید می گردد و با ۹۵% اطمینان می توان ادعا نمود که درصد میانگین ویژگی های ۴ گانه فرهنگ سازمانی کارکنان با سن و سوابق کاری مختلف، مشابه است. به عبارت دیگر سن و سابقه کاری کارکنان؛ متغیرهای تاثیر گذاری بر فرهنگ سازمانی نیستند.
۴-۷-۳ رابطه جنسیت و وضعیت تاهل کارکنان بر ویژگی های فرهنگ سازمان
برای بررسی تاثیر جنسیت و وضعیت تاهل کارکنان بر ویژگی های فرهنگ سازمانی، ابتدا فرضیاتی به شکل زیر تدوین میگردد:
H0: بین درصد میانگین ویژگی های ۴ گانه فرهنگ سازمانی کارکنان با جنسیت)زن ومرد) و وضعیت تاهل(متاهل و مجرد) ، تفاوت معناداری وجود ندارد.
H1: درصد میانگین ویژگی های ۴ گانه فرهنگ سازمانی کارکنان با جنسیت)زن ومرد) و وضعیت تاهل(متاهل و مجرد)، متفاوت است.
از آنجا که در فرضیات فوق به مقایسه میانگین دو گروه مستقل پرداخته شده؛ از آزمون t برای دو گروه مستقل استفاده شده که نتایج آن در پیوست های (۵) و(۶) آمده است با توجه به نتایج بدست آمده، از آنجا که سطح معناداری آزمون ها (sig.) از سطح معناداری استاندارد تعریف شده (۰۵/۰ α=) بزرگتر است لیکن فرض H0 تایید می گردد و با ۹۵% اطمینان می توان ادعا نمود که درصد میانگین ویژگی های ۴ گانه فرهنگ سازمانی کارکنان باجنسیت و وضعیت تاهل مختلف، مشابه است. به عبارت دیگر جنسیت و وضعیت تاهل کارکنان؛ متغیرهای تاثیر گذاری بر فرهنگ سازمانی نیستند.
۴-۷-۴ رابطه نوع استخدام کارکنان و ویژگی های فرهنگ سازمان
در این بخش به منظور بررسی رابطه نوع استخدام کارکنان (رسمی و قراردادی) با ویژگی های فرهنگ سازمانی، ابتدا فرضیاتی به شکل زیر تدوین میگردد:
H0: بین درصد میانگین ویژگی های ۴ گانه فرهنگ سازمانی کارکنان استخدام رسمی و قراردادی، تفاوت معناداری وجود ندارد.
H1: درصد میانگین ویژگی های ۴ گانه فرهنگ سازمانی کارکنان استخدام رسمی و قراردادی، متفاوت است.
از آنجا که در فرضیات فوق به مقایسه میانگین دو گروه مستقل پرداخته شده؛ از آزمون t برای دو گروه مستقل استفاده شده است. خروجی نرم افزارSPSSدر مورد آزمون t برای دو گروه مستقل به شکل جدول (۴-۵) میباشد.
جدول ۴-۵: نتایجt-test در بررسی رابطه نوع استخدام با فرهنگ سازمانی
میانگین
انحراف استاندارد
درجه آزادی
مقدار T
سطح معناداری (sig.)
درگیرکار شدن کارکنان رسمی
۵۰.۳۵
۶.۶۱
۹۱
۶/۴
۰۰۰/۰