بنفش سفید
بنفش
ساکارومایسس یا
C.glabrata
مخمر
سفید
صورتی
ساکارومایسس یا
C.glabrata
مخمر
صورتی
صورتی
ساکارومایسس یا
C.glabrata
برای شناسایی قطعی جنس هر نمونه از محیط کشت CMA کمک گرفته می شود. ظاهر میکروسکوپی بلاستوکونیدیهای ایجاد شده توسط بسیاری از مخمرها بر روی محیط کشت CMA اختصاصی میباشد؛ بنابراین براساس شکل سودوهایف مشاهده شده در زیر میکروسکوپ میتوان آن دسته از مخمرهایی که اختصاصات بیوشیمیایی مشابهی از لحاظ رنگ و شکل و مورفولوژی کلنیهای خود دارند را از هم تفکیک کرد (دیبا،۱۳۹۰).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در نهایت بررسی تکمیلی با بهره گرفتن از میکروسکوپ و مشاهده رنگ و شکل کلنیها پس از رنگ آمیزی منجر به شناسایی جنسهای زیر شد:
جنس Rhodotorula
کلنیهای جنس Rhodotorula در محیط کشت SDA با رنگ صورتی مایل به نارنجی با قوام موکوسی مشاهده شدند در حالی که بر روی محیط کشت CHA رنگ کلنیها صورتی تیره و در محیط کشت CMA تودههای بلاستوکونیدی مشهود بودند.
شکل ۴- ۶ بررسی مورفولوژیکی و میکروسکوپی Rhodotorula در انواع محیط های کشت. به ترتیب (b1: SDA ، (b2: مشاهده ی میکروسکوپی (b3: CMA (b4: CHA
گونه C. guilliermondii
در ادامه بررسی میکروسکوپی شکل سودوهایف یکی از کلنیهای مخمری در محیط CMA و بررسی رنگ کلنی آن در محیط CHA موجب شناسایی قطعی گونه C. guilliermondii گردید. در این محیط کشت، سودوهایف این مخمر به شکل شاخهدار مشاهده شد.
شکل ۴- ۷ نتایج مربوط به شناسایی گونه C. guilliermondii به ترتیب:
a1) SDA (a2 مشاهده ی میکروسکوپی a3) CMA a4) CMA
جنس Saccharomyces و گونه C. Glabrata
در این تحقیق کشت افتراقی با بهره گرفتن از محیطهای کشت اختصاصی برای شناسایی و جدا سازی جنس Saccharomyces از گونه C. Glabrata نتوانست به صورت قطعی موجب شناسایی و جداسازی این دو نمونه از یکدیگر شود. هر دو جمعیت احتمالی در محیط های کشت CHA کلنیهای به رنگ ارغوانی روشن مایل به بنفش و در محیط کشت SDA به صورت کلنیهای سفید تا رنگ کرمی با قوام خمیری تظاهر یافتند. مشاهدات میکروسکوپی در این کلنیهای مخمری، رشد یافته در محیط CMA نشان داد که اغلب کلنیها حاوی تودههای بلاستوکونیدی بدون شاخه های بلند میباشند. شکل زیر مقایسه شباهت کلنی جنس Saccharomyces و گونه C. glabrata را نشان میدهد (شکل ۴- ۸).
شکل ۴- ۸ شباهتهای مشاهده شده بین جنسهای مختلف مخمر مشاهد شده به ترتیب: