که در آن:
: ظرفیت خط انتقال بین شینهای i و j
: حداکثر ظرفیت مجاز خط بین شینهای i و j
قید ظرفیت تولید توان تولید پراکنده
در مسائل مربوط به تعیین اندازه بهینه DG، نتایج حاصل باید قیود نامساوی مربوط به توان اکتیو، توان راکتیو را تأمین نماید. روابط مربوط به قید توان اکتیو و راکتیو تولیدی DG به صورت زیر میباشد.
(۲‑۲۲) | |
(۲‑۲۳) |
که در این روابط:
: توان اکتیو تولیدی DG
: حداقل توان اکتیو تولیدی DG
: حداکثر توان اکتیو تولیدی DG
: توان راکتیو تولیدی DG
: حداقل توان راکتیو تولیدی DG
: حداکثر توان راکتیو تولیدی DG
قید ضریب نفوذ تولید پراکنده
ظرفیت نصب شده DG در شبکه، نباید به مقداری برسد که بیشتر از بار شبکه باشد و توان به شبکه بالادست تزریق شود. همچنین افزایش ضریب نفوذ DG ممکن است سبب بروز مشکلات پایداری و حفاظتی گردد. رابطه این قید برای یک فیدر توزیع نمونه به صورت زیر میباشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
(۲‑۲۴) |
که در آن:
: بار کل فیدر
: ظرفیت i امین DG
: حداکثر ضریب نفوذ مجاز DG
روشهای مکانیابی تولید پراکنده و کلیدهای جداکننده
در بخشهای قبلی تعدادی از شاخصهایی که در توابع هدف جایابی DG و کلیدهای جدا کننده مدنظر قرار میگیرند و همچنین انواع قیود مورد بررسی قرار گرفت. بعد از تعریف تابع هدف برای یک مسأله جایابی، نوبت به انتخاب روش مناسب برای حل آن میرسد. این روشها طیف گستردهای از انواع روشهای مختلف را در بر میگیرد. در ادامه تعدادی از این روشها به همراه نحوه بکارگیری آنها در تحقیقات علمی شرح داده میشود.
روشهای تحلیلی
در مقالهای برای پیدا کردن مکان بهینه DG بر روی یک فیدر شعاعی از قانون استفاده شده است [۵]. این روش اغلب جهت جایابی بهینه خازن شنت در سیستمهای توزیع استفاده میگردید. در این روش تقریبی، اندازه بهینه DG، بار فیدر است و مکان بهینه آن در طول فیدر از انتهای آن، در نظر گرفته میشود. همچنین میتوان این روش را برای تعداد N عدد DG به صورت قانون مورد استفاده قرار داد. باید به این نکته توجه داشت که این قانون یک روش ساده و آسان برای تعیین مکان و اندازه بهینه است و نمیتوان از آن انتظار داشت که بتواند با دقت زیادی جایابی بهینه DG را انجام دهد [۲۸].
دستهای دیگر از روشهای تحلیلی معمولاً بر اساس محاسبات و تجزیه و تحلیلهای نظری و ریاضی است. این روشها از لحاظ نظری تنوع گستردهای دارند. به عنوان مثال در مقالهای جهت تعیین مکان بهینه نصب DG، در مرحله اول، از محاسبات نظری برای تعیین تلفات توان و افت ولتاژ استفاده شده است [۳]. در ادامه روابط مربوط به تلفات توان اکتیو و افت ولتاژ فیدر آمده است.
(۲‑۲۵) |