قاشق
چاقو
چنگال
۲-۴-۵-چالشها
تشخیص خودکار فعالیتهای فیزیکی روزانه با بهره گرفتن از داده حسگرهای پوشیدنی(مانند شتاب سنج) نقطه چالش برانگیز کار شده است. چندین محدودیت وجود دارد مانند تعداد، مکان و ماهیت حسگرهایی که افراد میبایست آنها را تحمل می کنند. فاکتورهایی که باعث پیچیدگی کار تشخیص شده اند می تواند به صورت زیر طبقه بندی شوند [۴۳].
۲-۴-۵-۱-پیچیدگی فعالیتها
پیچیدگی فعالیتها می تواند زیاد باشد و به فاکتورهای گوناگونی شامل تعداد فعالیتها، نوع فعالیتها و پیچیدگی داده آموزشی جمع شده برای این فعالیتها بستگی دارد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۲-۴-۵-۲-تعداد فعالیتها
افراد تعداد زیادی از فعالیتهای گوناگون را در زندگی روزمره انجام می دهند بنابراین یک سیستم تشخیص فعالیت باید قادر به تشخیص مجموعه وسیعی از فعالیتها باشد.
۲-۴-۵-۳-نوع فعالیت
فعالیتهایی مانند دراز کشیدن و نشستن ایستا هستند و برای تشخیص ساده هستند. بعضی از فعالیتها ماهیت دورهای دارند مانند پیادهروی و دویدن با این حال وضعیتهایی مانند نشستن و ایستادن خیلی شبیهاند و مشخص کردن آنها هنگامی در محیط همپوشانی دارند خیلی سختاند. بعلاوه متمایز کردن فعالیتهای با شباهتهای بالای حرکتی مانند پیادهروی در راهرو، بالارفتن از پلهها و پایین رفتن از پله به خاطر الگوی حرکتی مشابه شان خیلی مشکل میباشد.
بعلاوه تشخیص تعداد زیادی از فعالیتهایی که هم خیلی متفاوتند و هم ویزگیهای مشابه دارند در زمان مشابه باعث می شود مشکل تشخیص سختتر شود. در این حالت شباهت زیاد میان فعالیتها درسراسر همه مجموعه فعالیتها یکچارچه نیست. به عبارت دیگر یک زیرمجموعه از فعالیتها با شباهت زیاد میان فعالیتهایی از دیگر زیر مجموعهها خیلی متفاوتند مشترکند. برای مثال نشستن و ایستادن خیلی شبیهاند اگرچه انها نسبت به پیادهروی خیلی متفاوتند.
برای انجام یک فعالیت استانداردی وجود ندارد برای مثال یک شخص ممکن است روی یک نیمکت به شکلی دراز بکشد که قابل طبقه بندی به نشستن یا دراز کشیدن نباشد. یک فرد ممکن است فعالیتهای پویا مانند پیادهروی در یک محیط متفاوت در زمانهای متفاوت انجام دهد به طور خلاصه فرد فعالیتهایی را به شیوه های مختلف انجام میدهد که طبقه بندی کردن آنها سخت هستند. بنابراین تشخیص فعالیتهایی که برای آنهای داده آزمایشی یا آموزشی در شرایط آزمایشگاهی جمعآوری میشوند نسبت به آنهایی که دادههایشان در شرایط واقعی جمعآوری میشوند راحترترند.
۲-۴-۵-۴-نیازمندیهای داده آموزشی
الگوریتمهای تشخیص می تواند براساس نوع و مقدار داده آموزشی که آنها نیاز دارند ارزیابی شوند. یک حالت ایدهآل الگوریتم تشخیص این است که عملکرد باید مستقل از فرد باشد و برای افراد جدید نیاز به داده آموزشی نداشته باشد. به دلیل تنوع بسیار در روشهایی که افراد فعالیتهایشان را انجام می دهند، تشخیص فعالیت مستقل از فرد در یک مجموعه گوناگون فعالیتها سخت است.
۲-۴-۵-۵-نیاز به دقت
مهمترین روش در تشخیص فعالیت بر ثبت داده های فعالیتها به منظور آموزش یک الگوریتم یادگیری به ماشین تکیه می کند. بدست آوردن چنین دادههایی به ویژه همراه با جزییاتی که به اندازه کافی دقیق باشد، خسته کننده، وقتگیر، اشتباهزا و حتی ممکن است در برخی موارد غیرممکن باشد در نتیجه طرح آن به یک مانع قابل توجه برای پیشرفت در این زمینه منتهی می شود.
۲-۴-۵-۶-فعالیت طولانی مدت و سطح بالا
همانطور که میدانید بخش مهمی از کار تشخیص فعالیت علاوه بر تمرکز بر فعالیتهای نسبتا کوتاه که میتوانند در عرض چند دقیقه و یا ثانیه به پایان رسد، تشخیص فعالیتهایی است که ساعتها یا حتی چندین روز انجام میپذیرد. بررسی فعالیتهای در مقیاسهای زمانی بزرگتر به چند دلیل جالب و چالش برانگیز است.
اول، در حالی که هنوز در تشخیص فعالیت در مقیاسهای زمانی کوچک در بسیاری از جهات درک ضعیفی وجود دارد، فعالیتهای بلند مدت و سطح بالا نیز کمتر بررسی شده اند. به عنوان مثال، نه اجماعی در مورد چگونگی تعریف
فعالیتهای سطح بالا وجود دارد و نه نوعی از الگوریتم برای استفاده از مدل، یادگیری و تشخیص آنها ارائه شده است.
در مقیاسهای زمانی بزرگتر، انواعی از فعالیتهای مختلفی در مقیاس کوچکتر وجود دارد. به عنوان مثال، فعالیتهایی مانند کار و یا رفتن به خرید از بسیاری فعالیتهای فرعی تشکیل شده است. علاوه بر این چالشها، ثبت طولانی مدت نیاز به تکنیکهای جدید حاشیهنویسی دارد. علاوه بر این نمی توان آنها را در محیطهای آزمایشگاهی بررسی کرد یعنی باید در محیطهای روزمره که نیاز به سختافزار قوی دارد انجام شود.در نهایت، آنها نیاز به الگوریتمهای کارآمد به منظور رویارویی با مقادیر زیادی از داده ها دارند.
زمینه های کاربرد بحث مذکور جنبه های صنعتی و برنامه های کاربردی در زمینه سرگرمی و بازی، بهداشت و درمان و کمک به زندگی میباشد. هدف اصلی در کنترل فعالیتها شخصی در حسگرهای پوشیدنیو محاسبات آگاه از متن به طور کلی ما را قادر میسازد با توجه امید به زندگی طولانیتر و کاهش نرخ زاد و ولد و افزایش چشمگیر جمعیت سالمندان در جوامع بشری در سراسر جهان و چالشهایی بوجود آمده برای سیستمهای مراقبت بهداشتی موجود نیاز مبرم به برنامه های کاربردی مرتبط با سلامت و فنآوری برای پیری را می طلبد. یک نوع از سیستمهای طراحی شده برای افراد مسن که هدف آن تشخیص خطر بشکل بالقوه است.
-
- به عنوان مثال تشخیص اینکه یک شخص افتاده است.
-
- یا وقتی علائم حیاتی بدن نشان میدهد که تهدید سلامت قریب الوقوع است.
-
- کمک به بیماران مبتلا به آلزایمر و غیره…
۲-۴-۶-نیازمندیهای حسگر
سیستمهای تشخیص فعالیت که تعداد کمی از حسگرها برای تشخیص فعالیت بکار میبرند برای استفاده ساده و
راحتتر هستند و نسبت به سیستمهایی که از تعداد زیادی حسگر استفاده می کنند سیگنالهای کمتری میبایست آنالیز شوند و همچنین نیازمندیهای محاسباتی کمتر دارند.
۲-۴-۷-مکان حسگرها
برای جمعآوری داده های فعالیتها، حسگرها معمولا در قسمت های مختلف بدن انسان نصب میشوند. برای نظارت بر فعالیتهای بلند مدت یک سیستم نباید مانع از فعالیتهای فیزیکی روزانه افراد شود و یا آنها را به یک الگوی ثابت زندگی مجبور می کند. بنابراین یک سیستم ایدهال میبایست اجازه دهد که حسگرها آزادانه حمل میشوند در حالی که قادر به تشخیص فعالیت با دقت بالا باشد. بطورکلی خروجی یک شتابسنج قابل پوشیدن بستگی به مکانی دارد که در آن جا قرار داده شده است و می تواند حتی برای فعالیت مشابه در مکانهای مختلف بدن باشد.
۲-۴-۸-تشخیص بلادرنگ
الگوریتمهای تشخیص فعالیت به خصوص آنهایی که روی دستگاههای که در دست جا میشوند اجرا میشوند،
میبایست به قدر کافی سریع و سبک باشد تا با بهره گرفتن از منابع محدود شده در حد ممکن (مانند حافظه و قدرت محاسباتی) قادر به اجرای کار تشخیص بطور بلادرنگ باشد. سیستمهایی که از چندین حسگر استفاده می کنند به دلیل آنالیز جریان داده چندگانه، زمان پردازش و پیچیدگی این سیستمها بطور مشخص افزایش پیدا می کند.
بعلاوه بیشتر رویکردهای طبقه بندی فعالیت با بهره گرفتن از حسگرهای پوشیدنی شامل یک پروسه چند مرحله ای میباشند. تعدادی از برشهای زمانی کوچک (به عنوان پنجره در نظر گرفته می شود) به طور پیوسته در نظر گرفته می شود. برای هر پنجره یک یا چند ویژگی بکار گرفته می شود که سیگنال این ویژگیها به عنوان ورودی الگوریتم طبقه بندی استفاده
میشوند. همچنین از مکانیزم یادگیری و نتیجه گیری استخراج طبقه بندی ویژگی برای اجرا بلادرنگ تشخیص فعالیت استفاده می شود.
۲-۴-۹-الگوی فعالیت انسان
تاریخ طولانی مطالعات روی فعالیت انسان در ادبیات جامعه شناختی شامل استفاده مکرر از اصطلاح بودجه زمانی
میباشد. یک بودجه زمانی ماشبه بودجه پولی شخص میباشد که مقدار زمانی که فرد صرف می کند را جمعآوری
می کند. اطلاعاتی که در یک بودجه زمانی است شامل زمانی که فعالیت شروع می شود و زمانی که پایان مییابد، ماهیت فعالیت، افرادی که حاضرند و فعالیت می کنند و مکان دقیقی که فعالیت در آنجا اتفاق میافتد، میباشد. فاکتورهای موثر در الگوی فعالیت انسانی متنوع میباشند. جنسیت، سن، نژاد، سطح تحصیلات، مکانی که فعالیت در آن اتفاق میافتد، روز هفته، فصل سال، شرایط شغلی، مذهب، وزن و…