سرانجام، میانگین هندسی مقادیر ثابت ها مساوی ۷۹۱۲/۰ بدست آمد. از این مقدار میانگین هندسی به عنوان مقدار ثابت مخرج معادله Murphy (معادله ۴-۷) استفاده گردید.
با جایگزین کردن این مقدار ثابت در مخرج معادله Murphy و دیگر معادلات (۴-۲ تا ۴-۶) در صورت آن، شکل نهایی معادله خشک کردن دانه های ذرت با کمک خشک کن پیوسته ساخته شده در بخش مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز به صورت زیر خواهد بود:
(۴-۸)
که البته می توان با قرار دادن مقدار هر کدام از متغیرهای بی بُعد در این معادله، به معادله زیر دسترسی پیدا کرد:
(۴-۹)
که از این معادله می توان مستقیماً درصد رطوبت (برمبنای تر) را بر اساس پارامترهای مختلف آزمایش بدست آورد:
(۴-۱۰)
۴-۴-۲- ارزیابی مدل بدست آمده از تحلیل ابعادی
ارزیابی مدل بدست آمده بر اساس مقایسه بین محتوای رطوبت بدست آمده از آزمایش و مقدار پیش بینی شده توسط مدل انجام گرفت. البته این مقادیر آزمایشگاهی، آن دسته از اطلاعاتی بودند که در بدست آوردن مدل استفاده نشده بودند. نمودار زیر مقادیر محتوای رطوبت پیش بینی شده را در برابر محتوای رطوبت واقعی(حاصل از آزمایش) نشان می دهد. نزدیکی این دو مقدار به همدیگر نشان دهنده دقت بالای مدل بدست آمده است. میانگین مربعات خطا (RMSE[147]) دارای مقدار ۰۷۷/۰ و ضریب همبستگی[۱۴۸] ® مساوی ۹۶۴۴/۰ محاسبه گردید.
نمودار ۴-۵۱- مقایسه بین مقادیر محتوای رطوبت بدست آمده از آزمایش و مقادیر پیش بینی شده توسط مدل
مقدار کمی اختلاف بین محتوای رطوبت بدست آمده از آزمایش و محتوای رطوبت بدست آمده از مدل وجود دارد که احتمالاً به دلیل نقاط محدود انجام آزمایش جهت بدست آوردن هر کدام از معادلات متغیرهای بی بُعد می باشد. البته این اختلاف کم نمی تواند خطای معنی داری در مقادیر پیش بینی شده از مدل، ایجاد نماید. (Kachru and Matthes, 1976)
۴-۵- دینامیک سیالات محاسباتی (CFD)
نتایج انجام شبیه سازی فرایند خشک شدن دانه های ذرت در خشک کن پیوسته ساخته شده در بخش مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز به وسیله روش دینامیک سیالات محاسباتی در نرم افزار فلوئنت ۱۴ در ادامه آورده می شود.
همان گونه که در فصل سوم ذکر گردید، در این دستگاه خشک کن پیوسته از دو نقاله مارپیچ در بالای مخزن (جهت ورود ذرات بی اثر و دانه های ذرت) و یک نقاله مارپیچ در پایین مخزن (برای خروج دانه ها و ذرات بی اثر) استفاده شد. ورودی هوای خشک کننده نیز در نیمه پایینی مخزن قرار داشت. در حین انجام آزمایش ها مشاهده شد که هوای خروجی از مخزن، از قسمت بالای مخزن (خروجی هوا) خارج می شود و میزان هوای خروجی از نقاله های مارپیچ بسیار ناچیز می باشد. برای انجام شبیه سازی فرایند خشک شدن توسط روش دینامیک سیالات محاسباتی فرایند به گونه ای تعریف شد که شرایط مذکور در حین آزمایش در شبیه سازی عددی نیز اعمال گردد. به این ترتیب در مرز خروجی مواد جامد (نقاله مارپیچ) از شرط مرزی فشار خروجی استفاده گردید. با روش سعی و خطا مقدار فشار خروجی به گونه ای تعیین شد که بخش اعظم هوای خروجی از قسمت بالای مخزن خارج شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
میدان رطوبت دانه در داخل مخزن در زمان های مختلف و حالت های مختلف خشک شدن در ادامه آورده می شود:
شکل۴-۱- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=0 ، T=50°C,va=1m/s) در زمان های ۸۰۰، ۵۰۰ و ۳۰۰ثانیه (به ترتیب از راست به چپ) بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۲- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=1 ،T=50°C,va=1m/s) در زمان ۳۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۳- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=1 ،T=50°C,va=1m/s) در زمان ۵۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۴- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=1 ،T=50°C,va=1m/s) در زمان ۸۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۵- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=2 ،T=50°C,va=1m/s) در زمان ۳۰۰ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۶- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=2 ،T=50°C,va=1m/s) در زمان ۵۰۰ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۷- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=2 ،T=50°C,va=1m/s) در زمان ۸۰۰ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۸- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=0 ،T=60°C,va=1m/s) در زمان ۳۰۰ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۹- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=0 ،T=60°C,va=1m/s) در زمان ۵۰۰ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۱۰- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=0 ،T=60°C,va=1m/s) در زمان ۸۰۰ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۱۱- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=1 ،T=60°C,va=1m/s) در زمان ۳۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۱۲- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=1 ،T=60°C,va=1m/s) در زمان ۵۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۱۳- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=1 ،T=60°C,va=1m/s) در زمان ۸۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۱۴- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=2 ،T=60°C,va=1m/s) در زمان ۳۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۱۵- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=2 ،T=60°C,va=1m/s) در زمان ۵۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۱۶- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=2 ،T=60°C,va=1m/s) در زمان ۸۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۱۷- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=0 ،T=50°C,va=2m/s) در زمان ۳۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۱۸- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=0 ،T=50°C,va=2m/s) در زمان ۵۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۱۹- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=0 ،T=50°C,va=2m/s) در زمان ۸۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۲۰- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=1 ،T=50°C,va=2m/s) در زمان ۳۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۲۱- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=1 ،T=50°C,va=2m/s) در زمان ۵۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۲۲- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=1 ،T=50°C,va=2m/s) در زمان ۸۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۲۳- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=2 ،T=50°C,va=2m/s) در زمان ۳۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۲۴- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=2 ،T=50°C,va=2m/s) در زمان ۵۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۲۵- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=2 ،T=50°C,va=2m/s) در زمان ۸۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۲۶- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=0 ،T=60°C,va=2m/s) در زمان ۳۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۲۷- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=0 ،T=60°C,va=2m/s) در زمان ۵۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل۴-۲۸- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=0 ،T=60°C,va=2m/s) در زمان ۸۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل ۴-۲۹- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=1 ،T=60°C,va=2m/s) در زمان ۳۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل ۴-۳۰- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=1 ،T=60°C,va=2m/s) در زمان ۵۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش
شکل ۴-۳۱- محتوای رطوبت دانه های ذرت (در حالتi=1 ،T=60°C,va=2m/s) در زمان ۸۰۰ ثانیه بعد از شروع آزمایش