- فصل دوم تحقیق
این فصل به مرور ادبیات تحقیق اختصاص یافته است . در این فصل اصول و معیارهای نظری، ارزیابی مفاهیم منطبق با موضوع تحقیق مورد توجه قرار گرفته است.
- فصل سوم تحقیق
فصل سوم در خصوص کلیات تحقیق، روش انجام آن، حوزه تحقیق و جامعه آماری، روش نمونه گیری، نحوه اعتبار سنجی تحلیل عامل و نحوه ی تجزیه و تحلیل داده های کمی و تحلیل همبستگی داده ها در مدل مفروض ارائه شده است.
- فصل چهارم تحقیق
این فصل به تجزیه و تحلیل داده ها و طرح مدل تجربی تحقیق اختصاص دارد. کلیات طراحی مسئله و مدل سازی تجربی، نحوه ی توصیف مدل تجربی، اصلاح و تکمیل و ارزیابی مدل؛ و تحلیل خطا های عملیاتی و انجام آزمون فرضیه های تحقیق و معادلات رگرسیون در مدل تجربی نهایی و مدل تجربی مطلوب به عنوان نتیجه نهایی تحقیق ارائه خواهد شد.
- فصل پنجم تحقیق
این فصل به تفسیر داده های ارائه شده و جمع بندی مطالب و نتایج تحقیق می پردازد. بنا براین تفسیر یافته های تحقیق، توصیف عوامل، تبیین مدل نهایی تحقیق، بحث، بررسی، نوآوری و نتیجه گیری مختص این فصل است. در فصل پنجم محدودیتهای تحقیق معرفی شده و پیشنهادات و توصیه های تحقیقی و تجربی آینده ارائه می گردد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
- فصل ششم تحقیق
در فصل ششم به دلیل شناسایی و معرفی تکنولوژی های نوین در صنعت برق مطالعه موردی[۱۱] در خصوص ارزیابی فنی و اقتصادی پستهای۶۳کیلو ولت سیار برق با تکنولوژی های نوین انجام گرفته که نتایج آن در این فصل ارائه می شود.
جمع بندی کلیات طرح تحقیق
در پی مطالب مطرح شده در این فصل که در آن به تبیین مسئله و موضوع تحقیق پرداخته شد، به مواردی همچون؛ ضرورت انجام تحقیق، اهمیت موضوع تحقیق، قلمرو و گستره آن، فرضیات و اقدامات تحقیق که شامل مراحل و ساختار و روش تحقیق بود اشاره گردید. در نهایت فرایند کلی تحقیق حاضر در فصل اول جنبه های اصول نظری، مبادی عملی را توصیف می نماید.
فصل دوم
مرور ادبیات تحقیق
مقدمه
مرور کلی مبانی نظری و مفاهیم تحقیق
مفهوم تکنولوژی
اصطلاح تکنولوژی [۱۲] در اصل ترکیبی از واژه ی یونانی ” تکنو ” به معنی هنر وصنعت و “لوژی” به معنی شناخت علم تشکیل گردیده است.که در زبان انگلیسی آن را مشتق از تکنیک [۱۳] و لوژیا[۱۴] می دانند. بر این اساس معنی لغوی تکنولوژی را فن شناسی می نامند. که چند سالی است واژه ی فن آوری معادل فارسی تکنولوژی قلمداد می شود(آقایی ، ۱۳۷۱) .
براساس بررسی ها به جرات می توان مدعی شد که به تعداد صاحبان ا ندیشه در زمینه ی تکنولوژی تعریف وجود دارد. که علیرغم وجود تفاوتهای صوری، از وجوه مشترک زیادی برخوردار هستند .
“تکنولوژی عبارتست از دانش و مهارت های لازم برای تولید کالا و خدمات که حاصل قدرت تفکر و شناخت انسان و ترکیب قوانین موجود در طبیعت است و در مفهوم وسیع کاربرد علوم درصنایع با بهره گرفتن از رویه ها و مطالعات منظم وجهت دار را شامل می شود” (یونید و: مدیریت و تکنولوژی،۱۹۹۵).
تکنولوژی عامل تبدیل کننده منابع طبیعی، زمین، سرمایه و نیروی انسانی به کالای ساخته شده معرفی گردیده است. بنابراین آن را ترکیبی از سخت افزار برای تولید دا نست که از عنصر اساسی افزار فنی، افزار انسانی، افزار سازمانی و اطلاعاتی تشکیل یافته است(اطلس تکنولوژی ، ۱۳۶۹).
تکنولوژی مجموعه ای از دانش، محصولات، ابزارها، روش ها، ساختارها و سیستم هایی است که در ایجاد ارزش افزوده در یک سیستم به کار گرفته می شود[۱۴].
تکنولوژی از دیدگاه اقتصادی عبارتست از علم صنعت، فن شناسی و تطبیق آن در مورد بکار بردن ماشینهای تازه و نوظهور به جای کارگران ما هر را گویند[۱۵].
تکنولوژی نشات شده از کلمه تکنیک است. و تکنیک به معنای مجموعه دا نستنیهای قابل عمل که با بهره گیری از آنها می توان به یک نتیجه یا یک محصول مشخص رسید. تکنولوژی، همانطور که میتوان حدس زد، مفهومی بسیار وسیعتر و گسترده تر از تکنیک دارد و بیانگر وجود مجموعه ای از عناصر است که با یکدیگر رابطه ای هماهنگ و سیستم گونه ای دارند[۱۶].
تکنولوژی را می توان مجموعه ای از دانش، فرایندها وسیستم های به کار رفته در ساخت محصولات و ارائه خدمات تعریف کرد. به بیانی ساده تر تکنولوژی روش انجام دادن کار و ابزاری است که توسط آن می توان به اهداف بلند مدت نائل شد. بعبارتی دیگر تکنولوژی کاربردعلمی دانش و ابزاری جهت کمک به تلاش انسان است(خلیل ، ۲۰۰۰).
تکنولوژی را به معنی هنر، حرفه ومهارت تعریف نموده اند. امروزه تکنولوژی مفهوم عام تر وگسترده تری را دارد و به مجموعه ای از وسایل، ماشینها و سازمانها، روشها، سیستمها، دانش فنی و از این موارد اطلاق می شود[۱۷].
تکنولوژی عبارتست از عامل اصلی تکامل در کل نظام تبدیل انرژی به کالا و خدمات و اطلاعات مورد نیاز انسان[۱۸].
تکنولوژی اساسا” قدرت یک جامعه در سطح بین الملل است. در داخل نیز کلید افزایش تولیدات و رفاه اجتماعی و اقتصادی است. راز افزایش تولیدات صنعتی کشورهای خاور دور همچون ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور و… در این ربع قرن اخیر در شناخت و بکار گیری صحیح تکنولوژی بوده است. بطوری که ملاحظه می شود مبنا و اساس پیدایش هر تکنولوژی مدل های فکری است و چنانچه این مدلهای فکری عینیت یابند و یا به عبارتی دیگر مصداق خارجی پیدا کنند تکنولوژی سخت افزاری نامیده میشود. که بهترین مثال آن تجهیزات فن آوری نوین است. اما چنانچه الگوهای فکری به صورت روشها، دستورالعمل ها و دانش فنی ظاهر شود و فقط جنبه ذهنی داشته با شد، تکنولوژی نرم افزاری نامیده می شود(صادق پور، ۱۳۷۵).
تکنولوژی عامل اصلی ایجاد تغییرات، پاسخگویی به نیازهای موجود، رقابت و مقابله با تهدیدات رقبا می باشد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی درتمامی دانش ها و سطوح وهمچنین ضرورت استفاده از تکنولوژی مدرن، شاهد استفاده از متدهای ارزیابی تکنولوژی(که زمانی دراختیارکشورهای پیشرفته بود) در اکثر صنایع و نقاط مختلف جهان، به عنوان ابزاری قدرتمند جهت مدیریت بهینه تکنولوژی های موجود، و همچنین توسعه آنها هستیم .
طبق تعریف دایره المعارف علم تکنولوژی،"تکنولوژی” علم نظام یافته یا سیستماتیک در فرایندهای صنعتی بوده و قابل تعمیم به هر فعالیت دیگر می باشد (ممی زاده ،۱۳۷۶). تکنولوژی را دانش مرتبط با محصول ، فرایند و سازماندهی یک خط تولید معرفی کرده ا ند که در خدمت تولید یک محصول و یا ارائه ی خدماتی خاص قرار می گیرد[۱۹].
تکنولوژی زیر بنای کسب و کار در تولید هر گونه محصول و نیز عامل اصلی برای دستیابی به مواردی همچون : ۱) متمایز سازی محصولات ۲) کاهش هزینه ها ۳) ایجاد فرصت جدیدکسب وکار و پاسخگویی به تهدید ات ناشی از جایگزینی ۴) تسهیل کننده و پشتیبان تغییرات راهبردی[۲۰].
بعضی دیگر نیز واژه ی تکنولوژی را به مدیریت مناسب دانش، سرمایه ومنابع موجود اطلاق می کنند که سبب تغییراتی شود، ارزش افزوده ایجاد کند و رضایت کاربران را موجب گردد[۲۱].
نوآوری های تکنولوژی محور، تنها مسیر رشد و توسعه درازمدت صنعت و اقتصاد است و بدین منظور مدیریت کاربردی تکنولوژی برای برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های بلند مدت ضروری است( فلوید[۱۵]، ۱۹۹۶).
با توجه به مرور ادبیات، عوامل متعددی در موضوع تکنولوژی در سطح سازمانها موثرند. از مهمترین این عوامل می توان به نقش توانمندی تکنولوژیک شرکتها و استراتژی آنها و عوامل درون سازمانی در موفقیت پروژه های تکنولوژیک اشاره کرد.در سالهای اخیر نقش فرهنگ در فعالیتهای نوآورانهشرکتها، میزان یادگیری شرکتها و موفقیت در جذب تکنولوژی نوین مورد توجه واقع شده است.
در مطالعات انجام شده بوسیله هافستر، فرهنگ ملی بر پایه ۵ عامل اصلی شناسایی شده است فاصله قدرت[۱۶](PD)، کار در شرایط مبهم [۱۷](UD)، توجه به باورهای شخصی در مقابل باورهای گروهی (ID)، قدرت گرایی شخصی در مقابل امور اجتماعی (MA)، وتوجه به سنت در مقابل مدرنیته.
امروزه علاوه بر نقش فرهنگ ملی در جذب تکنولوژی های نوین، به نقش فرهنگ سازمان نیز پرداخته شده و امروزه به اهمیت آن در پیاده سازی و جذب موفق تکنولوژی اذعان شده است(همرت[۱۸] ، ۸، ۲۰۰۴) .
با توجه به موارد فوق نقش تکنولوژی و فرهنگ با یکدیگر رابطه نزدیکی داشته و بر جذب تکنولوژی نوین و همچنین تکنولوژی بر فرهنگ جامعه اثر گذارند. البته در فصلهای بعدی بطور مفصل در خصوص ارتباط هر یک از موارد مطرح شده بحث وبررسی خواهد شد.