شکل ۴-۵:جا به جایی افقی سطح زمین پشت گود برای گود ۹ متر
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
شکل ۴-۶:جا به جایی افقی سطح زمین پشت گود برای گود۱۸
شکل ۴-۷:جا به جایی افقی سطح زمین پشت گود برای گود۲۷متر
هرچه زاویه میخخاک بیشتر باشد میزان جا به جایی افقی دیواره هم بیشتر میشود و مشاهده میشود که زوایای کمتر از ۱۰درجه تأثیر کمی در جا به جایی دیواره دارند که در گودهای عمیق این تأثیر کمتر است و برای زوایای بالاتر از ۱۰ درجه افزایش زاویه سبب افزایش شدید در میزان جا به جایی دیواره گود میشود که میزان این جابهجایی در گودهای عمیق تأثیر بیشتری دارد و برای گودهای عمیق برای زاویه میخخاک برابر ۲۰ درجه میزان جا به جاییها زیاد بوده و گود ناپایدار گردیده است.
در گودهای کمعمق با زاویه شیب میخخاک بالاتر از ۱۰درجه طول میخخاک تأثیر چندانی بر ضریب ایمنی طراحی سازه نگهبان گود ندارد اما جا به جایی افقی به میزان زیادی کاهش مییابد.
برای گودهای کمعمق افزایش زاویه میخخاک سبب افزایش ضریب ایمنی و نیز افزایش جا به جایی افقی میشود اما در گودهای عمیق افزایش بیش از ۵ درجه زاویه میخخاک سبب کاهش ضریب ایمنی میشود و نتیجهگیری می شود که اگر زاویه میخخاک های فوقانی افقی و مایل به افق با زاویه کم باشند پایداری سازه نگهبان بیشتر میشود و جا به جایی افقی کاهش مییابد.
افزایش زاویه میخ خاکهای تحتانی سبب افزایش ضریب ایمنی سازه نگهبان میشود و بهتر است میخ خاکهای تحتانی با زاویه بیشتری نسبت به افق طراحی شوند.
زمانی که نسبت طول میخخاک به ارتفاع گود ثابت است،هرچه عمق گودبرداری بیشتر شود،ضریب ایمنی دیواره میخکوبی شده کاهش مییابد و جا به جایی افقی به میزان قابلتوجهی افزایش مییابد.
۴-۳-۳ جابهجایی قائم سطح زمین پشت گود
با توجه به شکلهای (۴-۸) تا (۴-۱۰)با افزایش زاویه میخخاکها جا به جایی قائم(نشست) افزایش مییابد که شیب افزایش برای گودهای کمعمق بیشتر است و برای گودهای عمیق نشست با شیب کمتری افزایش مییابد.طول میخخاک بزرگتر از H تأثیر زیادی برنشست خاک پشت گود ندارد اما طولهای کمتر سبب افزایش نشست میشود.
شکل ۴-۸:جا به جایی قائم سطح زمین پشت گود برای گود۹ متر
شکل ۴-۹:جا به جایی قائم سطح زمین پشت گود برای گود۱۸ متر
شکل ۴-۱۰:جا به جایی قائم سطح زمین پشت گود برای گود۲۷متر
۵-۳-۴ جابهجایی افقی در ارتفاع دیواره گود
در شکلهای (۴-۱۱) تا (۴-۱۹) مشاهده میشود که برای عمق ۹ متر با افزایش زاویه میخخاکها جا به جایی دیواره بیشتر میشود.
شکل ۴-۱۱ : جابهجایی افقی در ارتفاع دیواره گود برای عمق ۹ متر و طول میخخاک برابرH7/0 است.
شکل ۴-۱۲ : جابهجایی افقی در ارتفاع دیواره گود برای عمق ۹ متر و طول میخخاک برابرHاست.
شکل ۴-۱۳ : جابهجایی افقی در ارتفاع دیواره گود برای عمق ۹ متر و طول میخخاک برابرH2/1 است.
شکل۴-۱۴ : جابهجایی افقی در ارتفاع دیواره گود برای عمق ۱۸ متر و طول میخخاک برابرH7/0 است.
شکل۴-۱۵ : جابهجایی افقی در ارتفاع دیواره گود برای عمق ۱۸ متر و طول میخخاک برابرH است.
شکل۴-۱۶ : جابهجایی افقی در ارتفاع دیواره گود برای عمق ۱۸ متر و طول میخخاک برابرH2/1 است.
شکل۴-۱۷ : جابهجایی افقی در ارتفاع دیواره گود برای عمق ۲۷ متر و طول میخخاک برابرH7/0است.
شکل۴-۱۸ : جابهجایی افقی در ارتفاع دیواره گود برای عمق ۲۷ متر و طول میخخاک برابرH است.
شکل۴-۱۹ : جابهجایی افقی در ارتفاع دیواره گود برای عمق ۲۷ متر و طول میخخاک برابرH2/1 است.
در عمق ۱۸ متر برای زوایای میخخاک بیش از ۱۰ درجه مقادیر جا به جایی زیاد میشود و هر چه طول میخخاک بزرگتر باشد مقادیر جا به جایی برای زوایای میخخاک کمتر از ۱۰ درجه به هم نزدیک میشوند.
برای طول کم میخخاک مقادیر جا به جایی برای زوایای مختلف زیاد و تقریباً به هم نزدیک است و با افزایش طول جا به جایی برای زوایای کم، کاهش زیاد پیدا میکند اما برای زوایای بیش از ۱۰ درجه،کاهش کمتری در جا به جایی رخ میدهد.
لذا در اشکال (۴-۱۱) تا (۴-۱۹) ملاحظه میشود که زوایا و طول میخخاک تأثیر چندانی بر جا به جایی ناحیه پاییندیواره ندارند و میتوان نتیجه گرفت که میخخاک های بالایی کنترلکننده جا به جایی و میخخاک های پایینبر اساس ضریب ایمنیها کنترلکننده پایداری سازه هستند.
هرچه طول میخخاک زیاد شود جا به جایی کاهش مییابد اما این کاهش برای L>H زیاد نیست.هرچه میخخاک های بالایی زاویه نزدیک به افق داشته باشند جا به جایی به میزان بیشتری کاهش مییابد، به خصوص در گودهای عمیق تأثیر آن زیاد است.
برای گودهای کمعمق زاویه میخخاک های بالایی کمتر از ۱۵ درجه مناسب و برای گودهای عمیق کمتر از ۱۰ درجه مناسب است. برای گودهای کمعمق نسبت طول L/H<1 مناسب است و برای گودهای عمیق اگر نسبت L/H1 باشد مناسب است.
۴-۳-۵ نیروی محوری میخخاکها
میخخاکها باید بهگونهای طراحی شوند که بتوانند نیروی محوری وارده را تحمل کنند،در غیر این صورت گسیختگی آرماتور و یا رها شدن میخخاک رخ میدهد لذا باید قطر آرماتور را طوری انتخاب کرد که قادر به تحمل نیروی محوری وارده باشد و نیز شرایط طراحی آئیننامهای را ارضا کند، و نیز باید قطر گمانه را بهگونهای انتخاب کرد که تنش انتقالی از میخخاک به توده خاک کمتر از مقاومت تماس و تنش برشی خاک باشد تا پدیده بیرون کشیدگی میخخاک اتفاق نیفتد، به این منظور لازم است که نیروهای محوری وارد بر هر یک از میخخاک ها در مدلسازی بررسی شود و درصورتیکه میزان نیروی محوری فراتر از ظرفیت میخخاک بود راهکاری برای ایمن کردن آن ارائه کرد.
در شکلهای (۴-۲۰) تا (۴-۲۸) نیروهای محوری در تمامی میخخاکها با شمارهگذاری، به ترتیب از ردیف بالای گود تا پایین برای گودهای ۹و۱۸و۲۷ متری با زوایای اجرای میخخاک از ۰ تا ۲۰ درجه و در چیدمانهای طولی متفاوت بررسیشده است که شمارهگذاری میخخاکها و محل قرارگیری آنها در جدول(۴-۵) آمده است.
جدول ۴-۵ : شماره میخخاکها و محل قرارگیری آنها در عمق گود
محل قرارگیری در عمق گود برحسب متر | شماره میخخاک | محل قرارگیری در عمق گود برحسب متر | شماره میخخاک |
۱۵ | ۱۰ | ۵/۱ | ۱ |
۵/۱۶ | ۱۱ | ۳ | ۲ |