۴۴.۸
۲۷.۲
۱۸.۰
۶.۵
۳.۲
۴۰۰
۱.۹۵
۱.۰۸۸
با توجه به جدول فوق ۵۵.۰ % از پاسخگویان (اکثریت) در زمینه اینکه، از اینکه همسرم به من آسیب جسمانی وارد کند اصلاً نمیترسم ، پاسخ کاملاً موافقم دادهاند، و تنها ۱۵.۵% از پاسخگویان پاسخ کاملاً مخالفم و ۹.۸% پاسخ مخالفم را انتخاب کردهاند. در زمینه گویه دوم نیز ۵۲.۲% گزینه کاملاً موافقم را انتخاب کردهاند و ۴.۰% نیز پاسخ کاملاً مخالفم را برگزیدهاند. در مورد گویه سوم ۷۱.۵% از پاسخگویان پاسخ کاملاً مخالفم را برای کابوس دیدن رابطه همسرشان با دیگری در خواب را برگزیدهاند. در مورد گویه چهارم باید اشاره شود که اکثریت(۴۹.۵%) پاسخ کاملاً را انتخاب کردهاند بدین معنی که روابطشان با همسرشان گرم و صمیمی است. و در مورد زندگی بدون همسرم برایم سرد و بی روح است(گویه پنجم) اکثریت( ۵۶.۸ %) پاسخ کاملاً را بیان کردهاند.هم چنین در پاسخ به گویه ششم که وقتی که همسرم در خانه نیست،نفس راحتی میکشم، اکثریت(۴۶.۲%) پاسخ کاملاً مخالفم را انتخاب کردهاند .
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
در مورد گویه هفتم یعنی از دست دادن قدرت عمل در خانواده به خاطر تحقیرها و بددهانی همسر، اکثریت (۵۸.۲%) پاسخ گویان گزینه کاملامخالفم ، در مورد گویه هشتم یعنی کمتر گفتگو کردن باهمسر به خاطر متلک گفتن و شنیدن حرفهای زشت از سوی همسر، اکثریت (۵۷.۰%) گزینه کاملامخالف ، و در مورد گزینه نهم یعنی ابرازعقیده نکردن در خانه به دلیل ترس از اذیت کردن همسر، اکثریت (۵۹.۲%) گزینه کاملاً مخالف را انتخاب کردهاند. در مورد دو گویه۱۰ و ۱۱: همسرم همیشه فرزندانمان رابرعلیه من تحریک میکند، با وجود اینکه وظیفهام را در خانواده به درستی انجام دادهام، همسرم از من انتقادهای ناروا میکند، اکثریت پاسخگویان(۶۳.۰%) برای گویه ۱۰ گزینه کاملاً مخالفم ، و برای گویه ۱۱ اکثریت (۴۵.۰%) گزینه کاملاً مخالفم را انتخاب کردند. در گویه شماره ۱۰ از آنجا که ممکن بود پاسخگویان دارای فرزند نباشند و ممکن است به این سوال پاسخ نداده باشند، از درصد (۵.۰%)گزینههای بدون پاسخ این تعداد را متوجه شدیم. در مورد سه گویه ۱۲ و ۱۳ و ۱۴اکثریت پاسخگویان (۶۱.۵%) به گویه ۱۲ یعنی داشتن حس آرامش به دلیل وفاداری همسر، گویه ۱۳ یعنی مورد سرزنش قرار گرفتن از سوی همسرشان به دلیل پایین بودن ثروتشان از مردان/زنان آشنا اکثریت(۵۸.۸%) ، گزینه کاملاً مخالفم و برای گویه ۱۴ دل زده شدن از زندگی به دلیل کشمکشهای مستمر و دائمی با همسر اکثریت (۵۳.۲%) گزینه کاملاً مخالفم را انتخاب کردهاند . در مورد سه گویه ۱۵، ۱۶ و۱۷ ، اکثریت پاسخگویان (۵۶.۲%) به گویه ۱۵ یعنی تحقیرکردن همسر در برابر خانواده خود، گویه ۱۶یعنی راضی و خشنود بودن از زندگی مشترک فعلی از همه جهت اکثریت(۴۳.۰%) ، گزینه کاملاً موافقم و برای گویه ۱۷ یعنی تحریک کردن همسر بر علیه خود توسط خانواده اش، اکثریت (۵۳.۸%) گزینه کاملاً مخالفم را انتخاب کردهاند. در مورد گویه ۱۸ یعنی تهدید همسر مبنی بر قطع کردن روابط جنسی اکثریت پاسخگویان (۶۵.۵%)گزینه کاملاً مخالفم را انتخاب کردهاند. در گویه ۱۹ یعنی آزار دادن همسر با ناقص انجام دادن کارهایی که او می خواهد، اکثریت پاسخگویان (۴۷.۵ %) گزینه کاملاً مخالفم را انتخاب کردهاند و در مورد گویه های ۲۰، ۲۱ و ۲۲ ، اکثریت پاسخگویان (۴۵.۸%) در مورد گویه شماره ۲۰ یعنی رنج بردن از تنهایی با وجود داشتن همسر، گزینه کاملاً مخالفم، در مورد گویه ۲۱ یعنی نگفتن انتقادات به همسر به دلیل ترس از عصبانیت همسر، اکثریت پاسخگویان (۳۷.۲%) گزینه کاملاً مخالفم و در مورد گویه ۲۲ یعنی اکثر لحظههای مشترک زندگی با همسرم واقعاً مرا راضی میکند، اکثریت پاسخگویان (۴۴.۸%) گزینه کاملاً موافقم را انتخاب کردهاند.
همانطور که گفته شد در این تحقیق احساس امنیت بین همسران به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شده است، و متغیر مذکور از طریق ۲۲ گویه ای که شرح دادیم، برای احساس امنیت روانی مورد سنجش قرار گرفت. در ادامه به بیان کلی یافتههای متغیر وابسته میپردازیم. لازم به ذکر است که این متغیر در سطح فاصله ای مورد سنجش قرار گرفت. به این صورت که از مجموع نمرات فرد در ۲۲ گویه نمره او در مسئولیت اجتماعی در سطح فاصله ای بدست آمد و به منظور تبدیل سطح فاصله ای به سطح ترتیبی و برای توصیف بیشتر گویه ها از این شیوه استفاده شد : با توجه به کمترین و بیشترین نمرات مشاهده شده و دامنه تغییرات نمرات در میان پاسخگویان در سه سطح کم، متوسط و زیاد این متغیر گروه بندی شده است. که در ادامه جدول مربوط به آن آورده شدهاند.
همانطور که گفته شد در این تحقیق احساس امنیت بین همسران در زندگی مشترک به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شده است، و متغیر مذکور از طریق ۲۶ گویه ای ، مورد سنجش قرار گرفت. در ادامه به بیان کلی و جزء جزء یافتههای متغیر وابسته میپردازیم. لازم به ذکر است که این متغیر در دو سطح فاصله ای و ترتیبی مورد سنجش قرار گرفت. به این صورت که از مجموع نمرات فرد در ۲۶ گویه نمره او در احساس امنیت بین همسران در زندگی مشترک در سطح فاصله ای بدست آمد و به منظور تبدیل سطح فاصله ای به سطح ترتیبی از این شیوه استفاده شد : با توجه به کمترین و بیشترین نمرات مشاهده شده و دامنه تغییرات نمرات در میان پاسخگویان در سه سطح کم، متوسط و زیاد این متغیر گروه بندی شده است. که در ادامه جدول مربوط به آن آورده شدهاند.
جدول شماره۴-۲-۲-۲. توزیع فراوانی پاسخگویان بر اساس میزان احساس امنیت روانی
فراوانی
درصد فراوانی
درصد فراوانی تجمعی
کم
۳۴
۸.۵
۹.۹
متوسط
۲۵۶
۶۴.۰
۸۴.۳
زیاد
۵۴
۱۳.۵
۱۰۰.۰
کل
۴۰۰
۱۰۰.۰