جدول(۳-۴) محاسبه آلفای کرونباخ مولفه های پرسشنامه
حل و جداول تفصیلی مربوط به آلفای کرونباخ در پیوست آورده شده اند.
۳-۵) روش تجزیه و تحلیل داده های تحقیق
برای تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصل از این تحقیق از روشهای آمار توصیفی- تحلیلی استفاده شد. بطور کلی از آمار توصیفی با هدف جمع آوری، تنظیم و ارائه اطلاعات به صورت روشن و یا محاسبه پارامتر های جامعه و در صورت لزوم تعیین روابط موجود بین اطلاعات جمعآوری شده استفاده می شود. در تحقیق حاضر آمار توصیفی شامل تنظیم جداول فراوانی، درصد فراوانی و برآورد مشخصههای مرکزی و پراکندگی (همچون میانگین، واریانس و…) و رسم گرافهای آماری برای بررسی وضعیت متغیرهای تحقیق در گمرکات ۳۳ گانه است، که با بهره گرفتن از نرم افزار اسپیاساس صورت میپذیرد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
هدف آمار استنباطی، به طور کلّی انجام یک آزمون معنادار بودن به لحاظ آماری و نیز استنباطهایی دربارۀ اطلاعات جمع آوری و تنظیم شده از جامعه برای تبیین و تصمیم گیری است. در این تحقیق از روش مدل سازی معادلات ساختاری (روش PLS) به منظور سنجش ارتباط بین متغیرها و بررسی تأثیر ابعاد متغیر مستقل بر متغیر وابسته استفاده خواهد شد.
اهمیت روز افزون تجزیه و تحلیل داده ها در تحقیقات علمی، باعث توجه هرچه بیشتر جامعه علمی به این مقوله شده است. همانگونه که یک پژوهش علمی بدون مروری بر ادبیات موضوع و کنکاش در نظریه ها، ناقص میماند، اضافه نمودن تحقیق میدانی به تئوری های مطالعه شده جلوۀ دیگری به پژوهش داده و اعتبار آن را دوصد چندان می کند. در این راستا، دادههایی که محقق از اعضای نمونه آماری تحقیق خود جمع آوری مینماید، احتیاج به تحلیل دارند تا تفسیر یافته ها و تعمیم نتایج میسر گردد.
در مطالعات حوزۀ علوم انسانی و اجتماعی، تجزیه و تحلیل داده های پژوهش طبق فرآیندی با قالب کلیِ مشخص و یکسان صورت میپذیرد که مرتبط با آن روش تحلیل آماری متعددی تا به حال معرفی شده است. در این میان، مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) که در اواخر دهه شصت میلادی معرفی شد، ابزاری در دست محققین جهت بررسی ارتباط میان چندین متغیر در یک مدل را فراهم میساخت. قدرت این تکنیک در توسعه نظریه ها باعث کاربرد وسیع آن در علوم مختلف از قبیل بازاریابی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت استراتژیک و سیستم اطلاعاتی شده است. یکی از مهمترین دلایل استفاده زیاد پژوهشگران از SEM، قابلیت آزمودن تئوریها در قالب معادلات میان متغیرهاست. دلیل دیگر لحاظ نمودن خطای اندازه گیری توسط این روش است که به محقق اجازه میدهد تا تجزیه و تحلیل داده های خود را با احتساب خطای اندازه گیری گزارش دهد. بعبارتی علت اصلی استفاده از روش معادلات ساختاری وجود متغیر میانجی در این تحقیق است.
مدل سازی معادلات ساختاری تا این زمان، با دو نسل روشهای تجزیه و تحلیل داده ها معرفی شده است. نسل اول روش های مدل سازی معادلات ساختاری روشهای کوواریانس محور هستند که هدف اصلی این روشها تأیید مدل بوده و برای کار به نمونه هایی با حجم بالا نیاز دارند. نرم افزارهای LISREL، AMOS، EQS و MPLUS چهار عدد از پرکاربردترین نرم افزارهای این نسل هستند. چند سال پس از معرفی روش کوواریانس محور، به دلیل نقاط ضعفی که در این روش وجود داشت، نسل دوم روش های معادلات ساختاری که مؤلفه محور بودند، معرفی شدند. روشهای مؤلفه محور که بعدها به روش حداقل مربعات جزئی تغییر نام دادند، برای تحلیل داده ها روشهای متفاوتی نسبت به نسل اول ارائه دادند.
پس از معرفی روش حداقل مربعات جزئی، این روش از علاقه مندان بسیاری برخوردار شد و پژوهشگران متعددی تمایل به استفاده از این روش پیدا کردند. مهمترین نرم افزار برای این روش Smart PLS می باشد.
دلایل استفاده از روش پی ال اس (PLS) و نرم افزار Smart PLS در پژوهش ها:(سایت PLS)
محققین دلایل متعددی را برای استفاده از روش پیاٍلاٍس (PLS) ذکر نموده اند. مهمترین دلیل، برتری این روش برای نمونههای کوچک ذکر شده است. دلیل بعدی داده های غیرنرمال است که محققین و پژوهشگران در برخی پژوهشها با آن سر و کار دارند در نهایت دلیل آخر استفاده از روش پی ال اس (PLS)، روبرون شدن با مدل های اندازه گیری سازنده است.بعبارتی دلیل اصلی استفاده از روش pls در این پژوهش پایین بودن حجم نمونه است.
دلایل استفاده از روش معادلات ساختاری پی ال اس (PLS – SEM) به شرح زیر است:
حجم کم نمونه
داده های غیر نرمال
مدلهای اندازه گیری از نوع سازنده
قدرت پیش بینی مناسب
پیچیدگی مدل ( تعداد زیاد سازهها و شاخص ها)
تحقیق اکتشافی
توسعه تئوری و نظریه
استفاده از متغیرهای طبقه بندی شده
بررسی همگرایی
آزمودن تئوری و فرضیه
آزمودن فرضیات شامل متغیرهای تعدیلگر
با توجه به موارد بالا، حجم نمونه اندک بهترین دلیل استفاده ازPLS است. روش های نسل اول مدل سازی معادلات ساختاری که با نرم افزارهایی نظیر LISREL، EQS و AMOS اجرا می شدند، نیاز به تعداد نمونه زیاد دارند، در حالی که PLS (پی ال اس) توان اجرای مدل با تعداد نمونه خیلی کم را دارا می باشد.
فصل چهارم:تجزیه و تحلیل داد ه ها
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل
داده های تحقیق
۴-۱) مقدمه
تجزیه و تحلیل داده ها به منظور بررسی صحت و سقم فرضیه ها برای هر نوع تحقیق، از اهمیت خاصی برخوردار است. داده های خام با بهره گرفتن از فنون آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار استفاده کنندگان قرار میگیرند. برای تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات، مطابق اهداف ارائه شده، ابتدا میزان و یا مقدار هر متغیر بر اساس داده ها و امتیازات حاصل از پرسشنامه مشخص شد. سپس توصیف اطلاعات حاصل شده در قالب جداول و نمودارهای توصیفی، دیدگاه کلی از چگونگی توزیع آنها را ایجاد نموده که می تواند در چگونگی استفاده از الگوهای آماری گوناگون کمک نماید. در گام بعدی به آزمون فرضیه های تحقیق پرداخته شد و در نهایت با جمعبندی و تجزیه و تحلیل اطلاعات خاتمه یافت. کلیۀ این تجزیه و تحلیلها به وسیلۀ نرم افزار SPSS19 و (vpls1.04b1) انجام گردیده است.
۴-۲) توصیف متغیر های تحقیق
در این بخش از فصل چهارم تحقیق به توصیف متغیر های اصلی تحقیق پرداخته می شود:
۴-۲-۱)توصیف متغیر نوآوری سازمانی
تعداد
کمترین
بیشترین
میانگین
انحراف معیار
واریانس
چولگى
کشیدگى
نوآوری سازمانی
۳۳
۲۶/۲