BHW : پرتفوی تشکیل شده از صندوقهای بزرگ، با ارزش بالا و برنده
SHW : پرتفوی تشکیل شده از صندوقهای کوچک، با ارزش بالا و برنده
BMW : پرتفوی تشکیل شده از صندوقهای بزرگ، با ارزش متوسط و برنده
SMW : پرتفوی تشکیل شده از صندوقهای کوچک، با ارزش متوسط و برنده
BLW : پرتفوی تشکیل شده از صندوقهای بزرگ، با ارزش کم(رشدی) و برنده
SLW : پرتفوی تشکیل شده از صندوقهای کوچک، با ارزش کم(رشدی) و برنده
BHLO : پرتفوی تشکیل شده از صندوقهای بزرگ، با ارزش بالا و بازنده
SHLO : پرتفوی تشکیل شده از صندوقهای کوچک، با ارزش بالا و بازنده
BMLO : پرتفوی تشکیل شده از صندوقهای بزرگ، با ارزش متوسط و بازنده
SMLO : پرتفوی تشکیل شده از صندوقهای کوچک، با ارزش متوسط و بازنده
BLLO : پرتفوی تشکیل شده از صندوقهای بزرگ، با ارزش پایین(رشدی) و بازنده
SLLO : پرتفوی تشکیل شده از صندوقهای کوچک، با ارزش پایین(رشدی) و بازنده
پس از تشکیل پرتفوهای ۱۲ گانه، بازده ماهانه آنها محاسبه و برای به دست آوردن متغیرهای SMB و HML و WML مورد استفاده قرار گرفت.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
SMB(Small Minus Big): عامل ریسک بازده سهام که به اندازه صندوقها مربوط است و به صورت تفاوت میانگین ساده بازده سه پرتفوی کوچک و میانگین ساده بازده سه پرتفوی بزرگ در شرایطی که عامل ارزش دفتری به بازار و عامل شتاب کنترل شده اند محاسبه می شود. عامل SMB به صورت ماهانه محاسبه می شود.
HML(High Minus Low): عامل ریسک بازده سهام است که به نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار صندوقها مربوط است و به صورت تفاوت میانگین بازده ماهانه پرتفوی دارای بالاترین میزان ارزش دفتری به بازار و پرتفوی دارای پایینترین ارزش دفتری به بازار در شرایطی که عامل اندازه و شتاب کنترل شده اند بیان میگردد. میتوان گفت این متغیر حساسیت بازده سهام را به تفاوت در سهامهای با ارزش و سهامهای دارای رشد میسنجد.
WML (Winner Minus Loser ): عبارت است از تفاوت میانگین بازده ماهانه پرتفوی سهام برنده گذشته و بازده ماهانه پرتفوی سهام بازنده گذشته در شرایطی که عامل اندازه و ارزش دفتری به ارزش بازار کنترل شده است. در واقع، این متغیر به تبیین میزان حساسیت بازده مورد انتظار سهام به تفاوت عملکرد گذشته سهام شرکتها از نظر بازدهی که در قبل بدست آوردهاند، می پردازد.
۳-۵-۵٫ Tracking Error
که به براساس معادله زیر با بهره گرفتن از انحراف معیار اختلاف بازده صندوق و بازده شاخص بازار به دست می آید.
TRACKING ERROR = STDEV [ Rfund – Rindex ]
Rfund : بازده هر صندوق
Rindex : بازده شاخص که همان بازده بازار است.
۳-۶٫ داده های ترکیبی[۶۷]
همانطور که بیان شد، در این تحقیق به منظور بررسی مورد بحث از روش ترکیب داده های سری زمانی-مقطعی و یا داده های ترکیبی استفاده میگردد. تجزیه و تحلیل داده های ترکیبی، یکی از موضوعات کاربردی در اقتصادسنجی است. مدلهای اقتصادسنجی از نظر استفاده از داده های آماری به سه بخش تقسیم میشوند. در برخی از آنها برای برآورد مدل از اطلاعات سری زمانی استفاده می شود. در دادههای سری زمانی مقادیر یک یا چند متغیر را طی یک دوره زمانی مشاهده میکنیم.