مجموع موزون ورودی ها
O
با توجه به مطالب ذکر شده، به منظور محاسبه وزنهای مشترک مدل چند هدفه 3-8 ارائه می شود:
Min=
j=1,2,3,…,n
Max=
j=1,2,3,…,n
Miin=
s.t
مدل 3-8
=
j=1,2,3,…,n
مدل 3-9
مدل3-8 یک مدل برنامه ریزی غیرخطی چند هدفه میباشد؛ اما با توجه به اینکه واحدهای توابع هدف از یک نوع (فاصله) میباشند، لذا مدل 3-8 بصورت یک مدل برنامه ریزی غیرخطی با یک تابع هدف در می آید.
+ -Min=
s.t
=
j=1,2,3,…,n
که در آن:
vi: وزن ورودی iام ur: وزن ورودی rام
xij : ورودی iام واحد jام yrj : ورودی rام واحد jام
: فاصله واحد jام از خط ایدهآل : فاصله واحد jام از خط ایدهآل منفی
: بیشترین مقدار ورودی iام : کمترین مقدار ورودی iام
: بیشترین مقدار خروجی rام : کمترین مقدار خروجی rام
: فاصله واحد ایدهآل منفی تا خط ایدهآل
در تابع هدف مدل 3-9، علاوه بر اینکه فاصله هر یک از واحدهای تصمیم گیری از خط ایدهآل و ایدهآل منفی به ترتیب حداقل و حداکثر میگردد، مقدار کارایی واحد ایدهآل منفی نیز حداکثر میگردد که این موجب می شود کارایی هر یک از واحدها با توجه به حداکثر کردن فاصله آنها از واحد ایدهآل منفی حداکثر شود.
همانطور که مشاهده می شود در مدل ارائه شده فاصله واحدهای تصمیم گیری از خطوط گذرنده از واحدهای ایدهآل و ایدهآل منفی به ترتیب حداقل و حداکثر می شود، نه از نقاط واحدهای ایدهآل و ایدهآل منفی. به عنوان مثال برای حداکثر کردن فاصله واحدهای تصمیم گیری از نقطه ایدهآل منفی مجموع اختلاف مجموع موزون ورودی ها و مجموع موزون خروجیهای واحدها در نظر گرفته نمی شود چرا که این امر تضمینی برای حداکثر کردن کارایی واحدهای تصمیم گیری نسبت به واحد ایدهآل منفی ندارد به عنوان مثال ممکن است در این حالت پس از حل مدل مجموع موزون ورودی ها و خروجیها برای واحد ایدهآل منفی به ترتیب برابر با 3و1 بشود و برای یکی از واحدهای تصمیم گیری برابر با 9و 3 بشود در این حالت اگرچه اختلاف میان مجموع موزون ورودیهای دو واحد برابر با 6 و اختلاف میان مجموع موزون خروجیهای دو واحد برابر با 2 است اما کارایی هر دو واحد برابر است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
6-3- شاخصهای ورودی و خروجی
در گزارش شاخص نوآوری جهانی 2014 همانطور که در فصل اشاره شده است، برای ارزیابی عملکرد هفت شاخص مؤسسات، سرمایه انسانی و پژوهش، زیرساخت، پیچیدگی بازار، پیچیدگی کسبوکار، خروجیها دانش محور و خروجیهای خلاق در نظر گرفته می شود، که از میان این هفت شاخص، پنج شاخص اول به عنوان شاخصهای ورودی و دو شاخص آخر به عنوان شاخصهای خروجی در نظر گرفته میشوند و عبارتند از:
-
- نهادها
-
- سرمایه های انسانی و پژوهش
-
- زیرساخت
-
- پیچیدگی بازار
-
- پیچیدگی کسبوکار
-
- خروجیهای دانش محور
-
- خروجیهای خلاق
شاخصهای فوق بطور کامل در فصل دوم، بخش پنجم (5-2) تشریح شده اند.
7-3- جمعبندی
در این فصل روششناسی پژوهش مورد بحث قرار میگیرد و ضمن تعریف تحقیق و انواع آن از لحاظ هدف و ماهیت، بیان می شود که تحقیق حاضر از نوع تحقیقات توسعهای _ کاربردی میباشد و از آن جهت که در این پژوهش از ابزارات ریاضی استفاده می شود و مدل ریاضی ارائه میگردد و کشورهای منتخب جهت مورد ارزیابی قرار میگیرند از نوع تحقیقات کمی _ توصیفی با افق زمانی مقطعی است و سپس نمایی از الگوریتم تحقیق آورده شده است و در ادامه سه مدل برای محاسبه وزنهای مشترک در تحلیل پوششی دادهها به منظور ارزیابی عملکرد واحدهای تصمیم گیری معرفی می شود که از میان این سه مدل، دو مدل اول، خطی و مدل آخر، مدلی غیرخطی است. در مدل اول با تمرکز بر بیشترین فاصله میان مجموع موزون ورودی ها و مجموع موزون خروجیها، سعی در حداقل کردن این فاصله دارد و مدل دوم که از مدل ارائه شده در مقالهای توسط امیری و همکاران (1389) ایده گرفته شده است، سعی در حداکثر کردن حداقل حد بالای مجموع موزون خروجیهای دارد و مدل سوم با معرفی واحد ایدهآل و ایدهآل منفی سعی در حداکثر کردن فاصله واحدهای تصمیم گیری از خط گذرنده از واحد ایدهآل منفی و حداقل کردن فاصله آنها از خط گذرنده از واحد ایدهآل دارد. و در نهایت این فصل با معرفی شاخصهای ورودی و خروجی برای ارزیابی کشورهای منتخب جهان از نظر نوآوری، خاتمه مییابد.