اسیدیته کل اشباع
ازت کل
فسفر قابل جذب
پتاسیم قابل جذب
آهن قابل جذب
روی قابل جذب
شن
سیلت
رس
بافت خاک
واحد
EC
PH
درصد
درصد
پی پی ام
پی پی ام
پی پی ام
درصد
درصد
درصد
مقدار
۲۵۵/۰
۷۷/۷
۰۶/۰
۸۸/۱۵
۷۱/۱۱۶
۱۰۹
۱۲
۷۸
۱۰
۱۲
لوم
۳-۴- نحوه انجام آزمایش و طرح آزمایشی مورد استفاده
برای این مطالعه از آزمایش کرت های خرد شده با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در ۳ تکرار استفاده گردید کرت های اصلی در ۲ سطح (شامل:استفاده از مالچ و عدم استفاده از مالچ ) و کرت های فرعی دوم مقادیر مختلف مصرف آهن شامل : ۴ مقدار مصرف ۰ ، ۲ ، ۴ ، ۶ در هزار آهن بود. فاصله کاشت بوته ها ۱۵×۳۰ سانتی متر بود. از مالچ پوسته شلتوک برنج به ضخامت ۱۰ سانتی متر در کرت هایی که برای استفاده از مالچ در نظر گرفته شد ، استفاده گردید . جهت اجرای نقشه طرح کرت هایی در اعاد ۵×۲ متر و به فاصله ۵۰ سانتی متر از واحد آزمایشی مجاور ایجاد گردیدند . بین تکرارها نیز فاصله ای حدود ۱ متر در نظر گرفته شد. در هر تکرار ۸ کرت و در مجموع سه تکرار،۲۴ کرت ایجاد گردید. عملیات آماده سازی زمین در شهریور ماه ۱۳۹۲ انجام گرفت. جهت تهیه بستر کاشت در قسمت خاک ورزی از روتیواتور نسبت به آماده سازی زمین اقدام شد . وجین علف های هرز به صورت دستی انجام گرفت.در تاریخ ۲۰ شهریور ماه عملیات کاشت صورت گرفت. در طول دوره ی داشت ، کلیه ی مراقبت های زراعی و وجین علف های هرز و کود دهی انجام شد . مقدار ۶۰ کیلو گرم در هکتار کود اوره و ۶۰کیلو گرم در هکتار کود فسفات تریپل به خاک مزرعه در ابتدای کاشت اضافه شد. محلول پاشی آهن در مقادیر ذکر شده همزمان با ظاهر شدن دومین سه برگچه ای انجام شد. از سکوسترین به عنوان کود آهن استفاده گردید. برداشت کلیه کرت ها در ۱۰ آبان ۱۳۹۲ انجام گرفت .
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳-۵- خصوصیات مورد بررسی
به منظور بررسی صفات مورفولوژیکی پس از رسیدگی کامل از هر کرت آزمایشی تعداد ۶ بوته به طور تصادفی از ۲ ردیف میانی برداشت شد و صفات مورد نظر اندازه گیری شد . به منظور تعیی عملکردی دانه از هر کرت آزمایشی ردیف های میانی با حذف ۵/۰ متر حاشیه اندازه گیری ها انجام شد .
۳-۵-۱- ارتفاع گیاه
پس از رسیدگی نهایی از خطوط میانی هر کرت ۶ بوته به طور تصادفی انتخاب شدند و ارتفاع آن ها با خط کش با دقت در حد میلی متر اندازه گیری گردید .
۳-۵-۲- تعداد غلاف در بوته