شن
سیلت
رس
(دسی زیمنسمتر)
کل اشباع
کل(درصد)
(پی پی ام)
(پی پی ام)َ
(پی پی ام)
(میلی اکی والان درصد گرم)
(میلی اکی گرم درصد گرم)
(درصد)
(درصد)
(درصد)
(درصد)
۴۵/۰
۴۲/۷
۱۷۹/۰
۱/۳۵
۳/۴۷
۲/۴۸
۸/۴۷
۸/۲
۵۹/۱
۱۵
۵۲
۳۳
۳-۳- مشخصات طرح آزمایشی
به منظور تعیین بهترین تاریخ و بررسی اثر مالچ بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه لوبیا از آزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار استفاده شد. فاکتور اول تاریخ کاشت در سه سطح و فاکتور دوم کاربرد مالچ در ۲ سطح شامل استفاده از مالچ و عدم استفاده از مالچ بود. تاریخ های کاشت لوبیا ۳، ۱۰، و ۱۷ اردیبهشت ماه در نظر گرفته شد. مالچ استفاده شده در این بررسی مالچ کاه و کلش بوده است. زمان مالچ گذاری بعد از ظاهر شدن اولین سه برگچه ای در هر تاریخ کاشت بود و در تاریخ های کاشت دوم و سوم تا قبل از مالچ گذاری علف های هرز از طریق مکانیکی با فوکا کنترل شد.
۳-۴- مراحل اجرای طرح آزمایشی
جهت اجرای طرح آزمایشی ابتدا زمین در اواخر اسفند ماه ۱۳۹۲ شخم زده شد. کرت بندی زمین در اوایل اردیبهشت ماه صورت گرفت. در هر بلوک شش کرت به ابعاد(۵/۱×۵/۳) ایجاد شد. بین هر کرت از یکدیگر ۴۰ سانتیمتر فاصله در نظر گرفته شد. بین هر تکرار نیز ۱ متر فاصله قرار داده شد. دانه های لوبیا در ردیفهایی به عرض ۴۰ سانتیمتر از یکدیگر کاشته شدند، روی ردیفهای کاشت نیز فاصله دو بوته از یکدیگر ۲۰ سانتیمتر در نظر گرفته شد. در طی دوران کاشت و رسیدگی کامل به دلیل وجود علف های هرز داخل کرت ها و حاشیه مزرعه عملیات وجین علف های هرز به صورت دستی در چهار نوبت انجام گرفت. در اواسط دوره رشد به دلیل زرد شدن رنگ برگ ها محلول پاشی نیترژون به مقدار ۲ در هزار صورت گرفت، همچنین محلول پاشی کلات آهن نیز به مقدار ۲ در هزار جهت برطرف کردن کمبود آهن انجام پذیرفت. برداشت کامل گیاه لوبیا پس از ۶۸ روز پس از کاشت برای کلیه تاریخ کاشت ها انجام شد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۵- خصوصیات مورد بررسی
به منظور بررسی صفات پس از رسیدگی کامل از هر کرت آزمایشی تعداد ۶ بوته به طور تصادفی از ۲ ردیف میانی برداشت و صفات مورد نظر اندازه گیری شد. جهت تعیین عملکرد از هر کرت آزمایشی ردیف های میانی به طول ۱ متر با حذف ۵/۰ متر اثر حاشیه محاسبه شد.
۳-۵-۱- تعداد غلاف سبز در هر بوته
برای این کار تعداد ۶ بوته به طور تصادفی انتخاب شدند، سپس تعداد غلاف ها در این ۶ بوته شمارش گردید و پس از آن میانگین تعداد غلاف ها در هر بوته محاسبه شد.
۳-۵-۲- تعداد دانه سبز در هر بوته
برای تعیین این صفت تعداد ۶ بوته به طور تصادفی انتخاب شدند و تعداد دانه در آنها شمارش گردید. سپس از آنها میانگین گرفته شد.
۳-۵-۳- تعداد دانه خشک در هر بوته
برای این کار تعداد ۶ بوته به طور تصادفی انتخاب شدند و تعداد دانه خشک آنها شمارش گردید. سپس از آنها میانگین گرفته شد و تعداد دانه خشک در هر بوته مشخص شد.
۳-۵-۴- تعداد گل در مرحله R2
برای این کار تعداد ۶ بوته به طور تصادفی انتخاب شدند و تعداد گل آنها شمارش گردید. سپس از میانگین گلهای شمارش شده به عنوان تعداد گل هر بوته در مرحله R2 استفاده شد.
۳-۵-۵- تعداد گره های ریشه در هر بوته